Hvem må køre Eksamenskørsel?

Hvem har lov til at køre vogn efter endt eksamen? Alle ungdomsuddannelser med en varighed af mindst to år, er omfattet af reglerne om eksamenskørsel. Kørslen skal dog ske umiddelbart efter, at eksamen er afsluttet. Tidligere var det kun STX, HTX, HHX og HF, der fik lov til at køre vogn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på festlastbiler.dk

Hvem må køre med på studenterkørsel?

Må vi have søskende eller venner med på vognen? Nej, I må ikke have hverken søskende, venner eller familie med på vognen. Studenterkørsel er kun for jer, som har gennemgået en studentereksamen på mindst 2 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sula.dk

Hvilke uddannelser må køre studenterkørsel?

Følgende uddannelser kan få tilladelse:
  • STX (studentereksamen, det almene gymnasium)
  • HHX (højere handelseksamen)
  • HTX (højere teknisk eksamen)
  • HF (højere forberedelseseksamen)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studyshop.dk

Hvad er reglerne for studenterkørsel?

For en studentervogn er reglerne om hastighed groft sagt, at de maximalt må køre 40km/t i tættere bebyggelse, og 60km/t uden for tættere bebyggelse. Derud over skal de følge de altid gældende hastighedsbegrænsninger. Studentervogne må desuden heller ikke køre på motorvej eller motortrafikvej.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bookstudenterkorsel.dk

Hvor mange kan der være i en studentervogn?

Bilerne har plads til helt op til 35 feststemte personer. Vores studentervogne er naturligvis alle godkendt til studenterkørsel, og der medfølger kvalificerede og rutinerede chauffører. Vi kører på hele Sjælland. "Chaufføren var super fed, flink og hyggelig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på student2go.dk

MÅ VI KØRE STUDENTERKØRSEL? | Årgang Corona | #3 Bemærk Dokumentar



Er det ulovligt at have DJ på studentervogn?

Gennem årenes løb har mange studenter haft fornøjelse af at have en DJ med på studentervognen, men nu er det ikke længere tilladt og anses som en lovovertrædelse. Bliver vognmanden taget i at køre studentervogn med DJ, kvitteres der med en bøde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskstudenterkorsel.dk

Hvem må være med på en studentervogn?

Det er nemlig ikke lovligt for andre end chaufføren og folk, der lige er blevet studenter, at opholde sig på en studentervogn. »Som udgangspunkt er det jo ulovligt at være på ladet af en kørende lastbil. Fordi der er den her tradition i Danmark, er der så en undtagelse for studenterne. Men den gælder altså kun for dem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bt.dk

Hvor lang tid må man køre studenterkørsel?

Det afhænger helt af, hvor mange I er i klassen. Rigtig mange klasser vælger at køre 2 dage. På den måde har man mere tid ved hvert sted og man skal ikke stresse. Derudover er der også tid til andre som ting som at køre ned til stranden og bade eller køre lidt ekstra rundt inde i byens centrum.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskstudenterkorsel.dk

Hvem løber efter vognen?

-3, 00 eller 12. Karaktererne har også sine egne hueregler. Det betyder nemlig, at får studenten 12 som den sidste eksamenskarakter, skal han eller hun løbe efter vognen indtil første stop på køreturen. Dumper studenten, skal hageremmen tages i brug.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kokken-jomfruen.dk

Hvem må komme med på vognen?

For at få lov til at køre i studentervogn, skal man nemlig have en tilladelse af politiet. Og den kan man kun få, hvis man tilhører en af de gymnasiale uddannelser. Ifølge en skrivelse på politiets hjemmeside er det kun er STX, HF, HTX eller HHX-studerende, der kan få tilladelse til at køre i de farverige vogne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv.tv2.dk

Hvornår startede man med at køre studenterkørsel?

Studenterkørsel er en gammel dansk tradition, som formegentlig udsprang helt tilbage i 1920'erne. Nogle mener dog den går helt tilbage til 1912. Tidligere tiders hestevognskørsel er udskiftet med partylastbiler eller busser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på frkfest.dk

Hvornår skal man bestille studenterkørsel?

Du skal bestille din studentervogn i god tid, der er mange om buddet, så sørg for at være i god tid. Studentertiden er en fantastisk tid fyldt med fejring, kammeratskab og uforglemmelige øjeblikke. Men hvornår er det bedste tidspunkt at bestille en studentervogn? Svaret er: jo før, desto bedre!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gallakorsel.dk

Hvem skal løbe efter studentervognen?

De heldige eller dygtige, som får 12 til deres sidste eksamen, skal løbe efter studentervognen fra det første til det andet stop. Er du derimod dumpet til den sidste eksamen, skal du bære hueremmen hele ugen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amok.as

Hvad betyder 5 stjerner på studenterhuen?

Og så er en anden mulighed for at symbolisere sine fem A-fag at få broderet fem stjerner rundt i kanten på huen. På den måde kan studenten få en klassisk rød stx studenterhue og samtidig vise sine fem A-fag frem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kokken-jomfruen.dk

Hvornår løber man efter studentervognen?

Får du karakteren 12 til din sidste eksamen, skal du løbe efter studentervognen hen til det første stop på ruten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på smartcap.dk

Hvornår skal man løbe bag studentervognen?

Får du karakteren 12 til din sidste eksamen, skal du løbe efter studentervognen hen til det første stop på ruten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alt.dk

Hvad er førertrøjen studenterkørsel?

Studenterkørsel førertrøjen

Som navnet antyder, så handler det dog stadig om at være forrest, og i dette tilfælde er der naturligvis tale om alkoholindtag. Denne studenterkørsel tradition bygger nemlig på, at den student, som på det givne tidspunkt har drukket mest, skal bære den særlige førertrøje.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sula.dk

Hvor lang tid varer studenterugen?

Selvom det hedder studenterugen, så er det alligevel lidt flydende, hvad men egentlig betegner som studenterugen. Nogle vil mene, at den går fra mandag til søndag i den uge, som studenterne springer ud. Ofte er det dog først midt i ugen, at alle har været op til eksamen og derved kan tage del i festlighederne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskstudenterkorsel.dk

Hvad skal der stå på studentervognen?

Blandt de mange bannere er der klassikere som: ”Hvis huen er blå er den for let at få” eller ”Sammen vi står, sammen vi går, ses på jobcenteret næste år” eller ”Vi havde det let, tak til studienet”. Uanset hvilket budskab i gerne vil have frem på jeres studenterbanner, så vil man gerne have det til at stå helt skarpt!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskstudenterkorsel.dk

Hvor kommer studenterkørsel fra?

Den oprindelige tradition for nyklækkede studenter bestod i at danse rundt om ”Hesten” på Kongens Nytorv i København. Det foregik tilbage i 1930'erne, men der er beretninger om, at hestevogne har kørt studenter rundt til offentlig fejring tilbage i 1800-tallet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amok.as

Hvornår køres der studenterkørsel 2024?

Booking af studentervogn kan stadig nås

Her er en oversigt over datoer for studenterkørsel de næste år frem: Studenterkørsel 2024: 26. juni – 30. juni er højsæson.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på youngunite.dk

Hvorfor kører vi studenterkørsel?

Studenterkørsel er en gammel dansk tradition, som formegentlig udsprang helt tilbage i 1920'erne. Det blev dog først noget man rigtig gjorde, efter Danmarks befrielse i 1945. Dengang kørte man hestevogn og i dag kører man i lastbiler, men meningen med galskaben er stadig den samme. At fejre man er blevet student.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studenterguiden.dk

Hvor meget koster det ca at køre 1 km?

Beregningerne viser, at den samlede udgift pr kørt km i en benzinbil ligger på 4,18 kr./km, og det er i øvrigt samme pris for en hybridbil. En elbil koster til gengæld lidt mindre, nemlig 3,83 kr./km, og går du således efter at købe den billigste bil at eje, vil en elbil være billigst i drift.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blog.bilbasen.dk