Mens kun en procent af fynboerne spiser kalkun juleaften, er den type fugl derimod mere populær i Sydjylland, hvor 16 procent sætter tænderne i kalkun, inden julegaverne skal pakkes ud.
Hvem spiser kalkun til jul?
Nøgletal fra Karolines Køkkens undersøgelse 2022
23 procent af sønderjyderne spiser kalkun juleaften. Landsgennemsnittet er 8 procent. 28 procent af nordjyderne og 31 procent af fynboerne spiser medisterpølse juleaften. Til sammenligning er det kun 5 procent af nordsjællænderne.
Hvem spiser medister til jul?
I nogle familier spiser man også medisterpølse juleaften, og det er især fynboerne, der sætter den på bordet. Faktisk spiser hver sjette fynbo spiser medister juleaften, hvilket er tre gange så mange som landsgennemsnittet.
Hvad spiser danskerne mest til jul?
80 procent af de danskere der fejrer jul, spiser flæskesteg enten juleaften og/eller til julefrokosten. Det viser en undersøgelse YouGov har lavet for Danish Crown. Juleaften overgås de sprøde svær, dog af and, som næsten fire ud af fem danskere har på bordet til julemiddagen.
Hvad spiser man juleaften i Jylland?
6 ud af 10 sønderjyder svarer i undersøgelsen, at de spiser and juleaften, mens 5 ud af 10 spiser flæskesteg. Hver fjerde sønderjyde – og dermed næsten tre gange så mange som landsgennemsnittet – spiser kalkun juleaften, mens mere end hver fjerde nordjyde og hver tredje fynbo foretrækker medisterpølsen.
Ekstrem tyrkisk kødtur i Istanbul !! Ingen veganere tilladt!!
Hvor mange danskere spiser kalkun juleaften?
8 procent spiser kalkun, mens 5 procent vælger gås. Hele 15 procent svarer, at de spiser tre eller flere slags kød juleaften.
Hvad spiser man til juleaften i Tyskland?
Det kan både være den helt traditionelle julegås, and eller kalkun. Ifølge en repræsentativ meningsmåling fra Civey fra slutningen af november har 13,4 procent af tyskerne planer om at servere fjerkræ juleaften, mens 8,8 procent spiser flæskesteg og 8,6 procent spiser fisk.
Hvad spiser man i Finland til jul?
I Finland og Sverige deler vi næsten tradition, da de spiser risengrød med en mandel i - men altså uden flødeskum og hakkede mandler, som gør det til risalamande, der er en dansk opfindelse og spises af 97 procent af danskerne.
Hvad spiser man i Norge til jul?
- Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
- Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
- Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
- Småkaker.
Hvad spiser man i Italien til jul?
Juleaften står på fisk og skaldyr
Men mest bemærkelsesværdigt er juleaftensmåltidet over hele Italien en kødfri middag, der foretrækkes fisk og skaldyr. Juledag byder menuen på antipasti, osteborde og charcuteri, forret, secondo( hovedret) og desserten – og nogle gange endda mere end det.
Hvad spiser man til jul i Belgien?
I Belgien indeholder julebordet traditionelt rige retter, herunder fiskeretter, forskellige typer kød og særlige juledesserter. Belgien er kendt for sin fremragende chokolade og byder således på et bredt udvalg af chokoladegaver og slik ved juletid.
Hvad er norsk julemad?
I Norge er der to udfordrere til titlen som årets populæreste julemad - ribbe (flæskesteg) og pinnekjøt (lammeribben). Ribbe har som oftest vundet det slag, men pinnekjøt vinder mere og mere frem for hvert år. I mange hjem serveres begge retter, og slaget ender derfor uafgjort.
Hvad spiste man i gamle dage til jul?
Foruden kød, fisk og grød fik man i gamle dage også hjemmebag. Allerede dengang bagte man også pebbernødder og klejner, og så fik børnene lov at skrabe den sidste dej, så de kunne lave småkager. »Det var nogle små gnallinger, men børnene elskede det,« forklarer Bettina Buhl.
Hvad spiser man i England til jul?
I England spiser man julemad om eftermiddagen d. 25. december, på ”Christmas Day” og den består typisk af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn.
Hvad spiser man i Frankrig til jul?
Bliver man inviteret på julemiddag i Frankrig kan man derfor være heldig at få jomfruhummer, fois gras, østers eller kammuslinger til forret. Hovedretten kan herefter bestå af fisk, vildt eller fjerkræ som typisk enten er kalkun eller kapun (en kastereret hane, red.) fyldt med kastanjer og valnødder.
Hvor stammer kalkuner fra?
af ældre dansk kalkunsk, forkortelse af middelnedertysk kalekutisch hun 'høne fra Calicut' i Sydindien, skønt fuglen stammer fra Amerika. Den vilde kalkun (Meleagris gallopavo), som er stamform til tamkalkunen, er udbredt over det meste af USA samt dele af Mexico og Canada.
Hvad spiser man til jul i Sverige?
Julebord - den svenske julemiddag
Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.
Hvordan holder man jul i England?
England: Ingen jul uden julebudding
Børn og unge går rundt i små grupper fra hus til hus og synger julesange (“Christmas carols”). Den 24. december er “Christmas Eve”, og børnene hænger strømper op ved sengen eller ved kaminen. Om natten kommer “Father Christmas” (“Santa Claus”) og lægger små gaver i dem.
Hvad spiser man i Schweiz til jul?
Generelt er der ikke så mange traditioner omkring juleaften (udover at det IKKE er julemanden, der kommer med gaver). Det er ret forskelligt, hvad man spiser og hvad man laver fra familie til familie. En del spiser dog raclette eller en form for fondue (oste eller bouillion).
Hvornår får man julegaver i England?
hvornår åbner man julegaver? Her er det lidt mere rodet, for kristendommen gennemtrumfede at julen er den 25 december, hvor man i lande som USA, England og andre, åbner julegaver. Det er lidt anderledes i Norden. I Norden har vi den 24 december som hoveddagen, hvor vi også åbner julegaver.
Hvordan fejres jul i Australien?
Australierne deler mange juletraditioner med briterne, men har med tiden også opfundet deres egen tradition som ”Carols by Candlelight”, hvor man en dag op til jul mødes omkring levende lys og synger julesange. Til jul i Australien den 25. december spises der pavlova, en marengskage med kiwi og passionsfrugt.
Hvordan holder man jul i Tyskland?
Tyskerne opfandt traditionen med juletræ, men de danser ikke om det, som de fleste gør i Danmark. Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften.
Hvem spiser fisk til jul?
Italienerne, hvis madkultur vi nærmest har adopteret her i landet, spiser, overraskende nok, udelukkende fisk til jul. Nærmere bestemt består julebordet af op til syv fiskreretter, som blandt andet byder på saltet og dampet torsk med kapers, tomat og oliven eller røget laks med spaghetti og muslinger.
Hvad er traditionel dansk julemad?
Typisk sammensætning. Mange danske familier vælger i dag mellem flæskesteg, andesteg og i mindre grad gåsesteg og kalkun til hovedret. I 2011 blev det fundet at and var det mest populære efterfulgt af flæskesteg, kun omkring 8% og 7% spiste gås og kalkun henholdsvis.
Hvordan holder man jul i USA?
Hvor vi herhjemme tæller ned hele december måned med kalenderlys og julekaldere, findes der ikke noget lignende i USA. Der fejres julen den 25. december, hvor man pakker gaver op om morgenen og ellers hygger med den nærmeste familie. Julepynten går mange amerikanere til gengæld all in på.