Borgeren skal kontakte sin bopælskommune, der kan visitere borgeren til kørsel via flexkommune. Den ansatte i kommunen, der visiterer borgeren, bestiller kørslen via et webmodul i Movias IT-system.
Hvem har ret til at køre med flextrafik?
Flextrafik uden visitering kan benyttes af alle borgere helt på linje med bus, tog og metro. Der køres ikke efter en fast køreplan, men turen skal bestilles senest to timer før ønsket afgang. Det er ikke nødvendigt at gå ned til et stoppested, da du bliver hentet på den ønskede adresse.
Hvem er berettiget til flextaxa?
Du kan få transport eller få udgifterne til transport betalt, hvis du er i sikringsgruppe 1 og opfylder et eller flere af disse krav: din tilstand kræver transport med ambulance eller sygekøretøj til akut skadebehandling, eller. du skal til speciallæge, som er mere end 50 km fra, hvor du bor, eller. du er pensionist.
Hvem kan søge om flextrafik?
Du skal være fyldt 18 år og være så svært bevægelseshæmmet eller svagsynet, at du ikke kan bruge offentlige transportmidler.
Kan alle pensionister få flextrafik?
Hvis du er pensionist og kan bruge bus eller tog, så er rejsekortet en god mulighed. Flextrafik er kollektiv trafik på tidspunkter og i områder, der ikke er dækket af almindelig bustrafik. Her kan du bruge Flextur eller Flexbus.
Mulighed for Flextrafik i Ishøj - TV-Ishøj
Er flextrafik gratis for pensionister?
Du har ret til befordring eller befordringsgodtgørelse, hvis du opfylder én af følgende betingelser: Hvis du er pensionist, og din udgift er over 45 kr. (2023-takst). Hvis din tilstand udelukker, at du kan tage offentlige transportmidler, og din udgift er over 108 kr.
Hvad koster det at kører med flextrafik?
Der er altid inkluderet 10 km i prisen, derefter koster det 7 kr. pr. km. For flexture på tværs af kommuner stiger kilometerprisen til 14 kr.
Hvornår skal flextrafik bestilles?
Du skal bestille din Flextur senest 2 timer før ønsket afhentning og maks. 14 dage før. Hvis vi ikke kan hente dig på præcis det ønskede tidspunkt, bliver det højst 15 minutter før og senest 60 minutter senere.
Hvor længe skal man vente på flextrafik?
Du skal være klar ved kantstenen 5 minutter før og op til 15 minutter efter det afhentningstidspunkt, som du har fået oplyst ved bestilling. Hvis din flextur er mere end 15 minutter forsinket, og du ikke er blevet kontaktet, skal du kontakte flextrafiks døgnbemandet driftsvagt på tlf. 70 26 27 27.
Hvad dækker flextrafik?
Flextrafik dækker over forskellige former for kollektiv trafik, der kan bestilles, når der er behov for det. Mange borgere køres dagligt til forskellige former for tilbud, betalt af det offentlige. Det er for eksempel kørsel til læge eller speciallæge, genoptræning, sygehus eller undervisning på specialinstitutioner.
Hvordan søger man om flextrafik?
Ansøgning. Du skal bruge et særligt ansøgningsskema, som du kan hente på Danske Handicaporganisationers hjemmeside. Du selv, samt din egen læge eller en hospitalslæge, skal udfylde skemaet og sende det med et foto til Danske Handicaporganisationer.
Hvordan kan jeg bestille flextrafik?
- På Rejseplanen.
- I Flextrafik app.
- På midttrafik.flextrafik.dk.
- På tlf. 87 40 83 00, tast 2, alle ugens dage kl. 8.00 - 16.00.
Hvordan betaler man for flextrafik?
Bestil telefonisk og betal på faktura
Du skal oplyse dit kundenummer, når du ringer og bestiller en flextur, og du vil modtage en månedlig faktura for betalingen af dine ture. Der kan også bestilles faste ture og forældre-barn ture.
Kan man betale med rejsekort i flextrafik?
Rejsekort og periodekort fra FynBus eller DSB kan ikke tilknyttes som betalingskort til Flextur. Flextur kan kun betales med de betalingskort, der er mulige i systemet, og ikke med Rejsekort eller periodekort fra FynBus eller DSB.
Hvad er forskellen på Plustur og Flextur?
Plustur kan kun benyttes i forbindelse med en rejse, hvor bus eller tog indgår. Derfor vil du aldrig få tilbudt en Plustur, til at køre dig hele vejen. Hvis du har brug for transport mellem to vilkårlige adresser i Nordjylland, kan du i stedet benytte Flextur.
Hvor langt må man køre med flextrafik?
Kører du længere end 5 km, så koster turen 2,40 kr./km op til de første kørte 40 km. Hver kilometer udover 40 km. koster 1,20 kr./km. Du får altid oplyst prisen for din tur med flexhandicap ved bestilling, og du betaler kun for de direkte antal km.
Hvordan bestiller man en flex bus?
Flexbus kan bestilles på Rejseplanen eller på telefon 87 40 83 00 (tast 2). Du kan blive hentet op til 15 min.
Hvordan får man Flexhandicap?
Flexhandicap er et tilbud til borgere, der har svært ved at benytte den almindelige kollektive transport uden hjælp fra andre. Du bliver medlem af kørselsordningen flexhandicap, ved at henvende dig til din bopælskommune, der visiterer dig til ordningen.
Hvad er en teletaxa?
Teletaxa betyder, at du skal ringe efter "bussen", når du vil med. Så sender vi en minibus eller en taxa. I de større byer kører vi til stoppesteder, og i de mindre byer og på landet kører vi helt til døren. Teletaxa kører i geografisk afgrænset områder.
Hvornår er man berettiget til befordring?
Kørselsfradrag - også kaldet befordringsfradrag - er det fradrag, du kan få på din årsopgørelse, hvis du har mere end 24 kilometer til og fra arbejde samlet set. Du kan søge om befordringsgodtgørelse uanset hvilket køretøj, du bruger. Du kan fx få kørselsfradrag ved at tage bussen, toget og din cykel.
Hvad er taksten for kørsel i egen bil til sygehus?
Udgifter til transport til og fra hospitalet er over 44 kr. for pensionister og 104 kr. for andre (2022-takst).
Kan man få kørsel til tandlæge?
Kørsel til fysioterapeut, tandlæge m.v.
Hvis du skal til fysioterapeut, tandlæge, fodterapeut, kiropraktor, psykolog eller lægelaboratorium, kan du søge om tilskud til kørsel hvis du er økonomisk vanskeligt stillet.
Hvad kræver det at blive flextrafik vognmand?
Der er krav til vognmænd i flextrafik som kører for et trafikselskab. Det betyder, at alle flextrafik-vognmænd, underleverandører og daglige ledere i flextrafik skal tage Trafikselskabernes Entreprenøruddannelse. Trafikselskabernes Entreprenøruddannelse tager 20 dage og indeholder 4 forløb.
Hvad er SBH kørsel?
Borgere, der er svært bevægelseshæmmet, som benytter ganghjælpemidler og ikke er i stand til at benytte offentlig transport eller hvis du er blind eller stærkt svagsynet, har mulighed for at søge hjælp til deres kørsel.
Hvad er handicap kørsel?
Handicapkørsel er et supplement til den kollektive trafik for borgere i Region Midtjylland, der er svært bevægelseshæmmede og blinde/svagtseende. Du skal være visiteret af din kommune, for at du kan bruge handicapkørsel. Handicapkørsel omfatter kørsel til alle formål.