- Arbejdsformidling og vikarbureauer – 2.650 (9,2%)
- Restauranter – 2.438 (6,2%)
- Virksomhedskonsulenter – 2.032 (9,7%)
- Anlægsentreprenører – 1.514 (11,4%)
- Medicinalindustri – 1.398 (7,1%)
Hvad er de mest populære jobs i Danmark?
- Pædagog: 4608 ansøgere (18 procent færre end i 2021).
- Medicin: 4220 ansøgere (ni procent færre).
- Sygeplejerske: 3373 ansøgere (28 procent færre).
- Civilingeniør: 3343 ansøgere (otte procent færre).
Hvilke jobs er der mangel på i Danmark?
Pt. er der mangel på fx gode jobmuligheder som anlægsstruktører (ufaglærte), køkkenmedhjælpere, buschauffører, butiksmedhjælpere, rengøringsassistenter eller lager- og logistikmedarbejdere. Der er desuden mangel på chauffører inden for fragt og distribution.
Hvilke jobs er der mangel på i fremtiden?
Mangel inden for det kommercielle
Der vil i løbet af de næste par år, være mangel på arbejdskraft inden for industriel teknik. Mere konkrete stillinger der vil være større jobsikkerhed inden for er: Forretningsfolk inden for e-handel. Industriel kontorist.
Hvilke brancher mangler arbejdskraft 2023?
Knap hver tredje virksomhed mangler arbejdskraft, hvilket er et godt stykke over niveauet de seneste 10 år. Anm.: Seneste observation er april 2023, og der er tre måneder mellem hver observation. Figuren repræsenterer brancherne råstofindvinding, industri, service og bygge og anlæg.
Discover The 15 Most In-Demand Jobs in Denmark for Your Future!
Er der mangel på arbejdskraft i Danmark 2023?
Konjunkturbarometer for erhvervene oktober 2023
For industrien har der længe været en faldende andel af virksomhederne, der har meldt om mangel på arbejdskraft, men tallene ved indgangen af fjerde kvartal viser en stigning til 21 pct.
Hvad skyldes manglen på arbejdskraft?
Manglen på faglærte skyldes i høj grad årtiers uddannelsespolitik, der ikke har sikret, at vi får lige så mange ind på arbejdsmarkedet, som trækker sig tilbage. Derfor får vi omkring 90.000 færre faglærte frem mod 2030 – et fald på næsten 10 procent.
Hvilke uddannelser mangler Danmark?
Danmark vil i 2030 mangle 13.000 uddannede kandidater indenfor områderne ingeniør, teknik og it. Hertil kommer en mangel på 7.000 personer med en mellemlang teknik- eller it-uddannelse. Det viser en mismatch-analyse udarbejdet af IRIS Group og HBS Economics for Danske Gymnasier og Ingeniørforeningen, IDA.
Hvem har det hårdeste job?
- Tømrere og snedkere.
- Murere, vvs'ere m. fl.
- Slagtere, bagere og fiskehandlere.
- Malere.
- Kokke og tjenere.
Hvilke jobs er mest populære?
Både piloter, læger, advokater, universitetslektorer og forskere i det private kræver mange års skolegang, og det er alle job, der placerer sig solidt i top 10. Først uden for top 10 bliver der plads til de mere kreative fag som skuespiller, modedesigner, forfatter eller musiker.
Hvem arbejder mest i Danmark?
Samlet set var 76,8 pct. af befolkningen i aldersgruppen 15-64 år i arbejde, hvilket er den højeste beskæftigelsesfrekvens siden 2008, hvor den lå på omtrent samme niveau. Ledighedsprocenten på 4,5 i 2022 var dog lidt højere end i 2008, hvor den lå på 3,7 pct.
Hvad er det dårligste betalte job i Danmark?
I den absolutte bund ligger kasseassistenter og bartendere, i toppen ligger piloter og virksomhedsledere. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Timelønnen for en kasseassistent i cateringbranchen er 142 kroner i gennemsnit, mens piloterne i gennemsnit tjener 579 kroner i timen. En forskel på 437 danske kroner.
Hvilke job giver god løn?
- Pilot – 90.500 kr.
- Dommer – 81.000 kr.
- Advokat mv. – 68.400 kr.
- Farmaceut – 65.200 kr.
- Tandlæge – 62.500 kr.
- Læge – 61.600 kr.
- Ingeniør – 59.200 kr.
- Softwareudvikler – 58.800 kr.
Hvilke ufaglærte jobs betaler bedst?
- Sælger: Timeløn ca. 295 kr./time.
- Handicaphjælper: Timeløn ca. 283 kr./time. ...
- Fitnessinstruktør: Timeløn ca. 280 kr./time. ...
- Skraldemand: Timeløn ca. 255 kr./time. ...
- Kran- og truckfører: Timeløn ca. 252 kr./time. ...
- Lufthavnsarbejder: Timeløn ca. ...
- Buschauffør: Timeløn ca. ...
- Vinduespudser: Timeløn ca. ...
Hvilken uddannelse tjener mest i Danmark?
Øverst på listen finder man den akademiske uddannelse forsikringsmatematik, som har en typisk startløn på 51.250 kroner. Lige efter ligger erhvervsuddannelsen køletekniker med en typisk startløn på 50.700 kroner.
Hvilken uddannelse er den hårdeste?
Økonomistudiet på Københavns Universitet betragtes af mange inden for uddannelses sektoren, som det hårdeste studie i Danmark.
Hvad er den mest populære uddannelse i Danmark?
Ved midnatstid får 61.382 personer en besked om, hvorvidt de er kommet ind på en videregående uddannelse. Pædagoguddannelse er igen i år landets største uddannelse, men antallet af optagne er her faldet med fem procent fra 2022 til 2023. Og det bekymrer uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).
Hvilke korte uddannelser tjener mest?
Højeste til laveste løn
Kigger man på medianlønnen er det maskinmestre fra Martec, der er de dimittender i Nordjylland, der får den højeste løn. Den ligger nemlig på hele 46.900 kroner om måneden. Lige bag dem ligger kandidaten for landinspektører, der får 44.500 kroner om måneden.
Hvilke uddannelser har størst ledighed?
Helt i top med den højeste ledighed ligger kandidatuddannelsen produkt- og designpsykologi på Aalborg Universitet. Her går over halvdelen af de studerende ledige i 2. år efter fuldført uddannelse. Den næsthøjeste ledighed finder man på kandidatuddannelsen i historie med 44 procent.
Hvad er en god løn for nyuddannet?
Hvilken løn kan du forvente, hvis du bliver ansat i en privat virksomhed? Er du nyuddannet akademiker (dimittend i år eller sidste år), der starter med at arbejde i en privat virksomhed, ligger en typisk løn på omkring 38.000 kr. Det er inklusiv den pension, din arbejdsgiver indbetaler samt ferietillæg.
Hvordan tiltrækker man arbejdskraft?
- Vis, at I er en etisk forsvarlig virksomhed. ...
- Tilbyd et balanceret arbejdsliv. ...
- Find kandidater med beslægtede kvalifikationer. ...
- Involvér dine medarbejdere i jagten på ny arbejdskraft. ...
- Hold den gode tone, når du siger farvel.
Hvor meget arbejdskraft mangler vi i Danmark?
En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at vi om 10 år kommer til at mangle omkring 130.000 kollegaer i både det offentlige og private. Mangel på arbejdskraft er et alvorligt problem for hele Danmark.
Hvor mange arbejdskraft er der i Danmark?
Omregnes antallet af lønmodtagere til fuld tid, var antallet af fuldtidsbeskæftigede også højere end nogensinde i 1. kvartal 2022, viser tal fra Danmarks Statistik. Omregnet til fuldtidsbeskæftigede, var der 2.447.269 lønmodtagere. De seneste månedstal for lønmodtagere kan findes på emnesiden for lønmodtagere.