- Helsingør - 1.905 kroner.
- Albertslund - 1.767 kroner.
- Langeland - 1.693 kroner.
- Læsø - 1.670 kroner.
- Ringsted - 1.661.
- Roskilde - 1.656 kroner.
- Ishøj - 1.650 kroner.
- Aarhus - 1.619 kroner.
Hvor mange penge bruger kommunerne på kultur?
6 milliarder kroner. Så meget forventer landets 98 kommuner samlet at bruge på kultur i 2023. Det er en stigning fra 5,8 milliarder kr. i 2022, svarende til en forøgelse med 3,2 procent.
Hvad bruger kommunerne flest penge på?
Kommunerne nettodriftsudgifter var i 2020 på i alt 368,3 mia. kr., viser tal fra Danmarks Statistik. Størstedelen af pengene gik til Sociale opgaver og beskæftigelse, som fx dækker Tilbud til ældre, Tilbud til voksne med særlige behov samt Kontante ydelser.
Hvor meget bruger kommunerne på administration?
Kommunerne brugte i alt 58,8 milliarder kroner på administration og ledelse i 2022. Men på tværs af landet er der stor forskel på, hvor mange penge der bruges på administration.
Hvor mange kommuner er der i Danmark?
I denne liste over kommuner i Danmark er Danmarks 98 kommuner anført under den region, de er en del af.
Kultur og fritidsliv – skal kommunen bruge penge på det
Hvem er de 10 bedste kommuner?
Ballerup, Billund, Gladsaxe, Fredensborg, Hillerød, Furesø, Rudersdal, Vejen, Solrød og Holbæk er de 10 kommuner, der ligger i top 10 på Beskæftigelsesministeriets seneste benchmarking-liste. Listen viser, hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet, og den opdateres to gange årligt.
Hvilken kommune er den mindste?
Læsø Kommune har 1.793 indbyggere, hvilket gør den til landets mindste kommune, målt på befolkning. Kommunen har et årligt budget på ca. 187 mio. kroner.
Hvor får kommunerne deres penge fra?
Kommunerne får størstedelen af deres indtægter fra skatter (indkomstskat, selskabsskat, grundskyld og ejendomsskatter). Derudover kommer der også penge fra Staten i form af bloktilskud og refusion. Endelig har kommunerne mulighed for at optage lån.
Hvor stort er kommunernes budget?
Samlet set udgør kommunernes serviceudgifter 306,1 milliarder kroner i 2024, mens anlægsudgifterne ligger på 19,5 milliarder kroner. Dermed overholder kommunerne de samlede økonomiske rammer, der blev aftalt med regeringen i forbindelse med økonomiaftalen for 2024.
Hvad er en kommunes budget?
Et budget er en oversigt over alle de forventede indtægter (hovedsagelig skatteindtægter) og udgifter (eksempelvis social service).
Hvilken kommune bruger flest penge pr elev?
Halsnæs Kommune topper listen med 130.000 kroner per elev, mens Rebild Kommune i bunden bruger 77.000 kroner per elev – udgifter til specialundervisning er indregnet i prisen. Det viser tal fra KL's oversigtsmateriale 'Kend din Kommune 2023', som Skolemonitor har bearbejdet grafisk.
Hvilke kommuner i Danmark har flest penge?
Ærø er, sammen med Læsø og København, den kommune der har flest penge i kassen: Knap 20.000 kr per indbygger. I den anden end ligger 13 kommuner der har en likviditet på under 3.000 kr per indbygger.
Hvilken kommune har den bedste økonomi?
Helt i top på listen ligger Kalundborg, hvor produktionen steg med 26,9 procent i 2022, skarpt forfulgt af Gladsaxe, hvor BNP-væksten landede på 26,4 procent. Nummer tre og fire på listen er Hillerød og Ballerup kommuner, hvor BNP voksede med henholdsvis 18,3 og 17 procent.
Hvad har kommunerne ansvaret for?
Efter kommunalreformen i 2007 er kommunernes opgaver fastsat som de såkaldte 'borgerrettede opgaver', der alle består af velfærdsforvaltning: sundhed, beskæftigelse, det sociale område, børnepasning, folkeskolen, ældreplejen, erhvervsservice, kollektiv trafik og veje, natur, miljø og planlægning og kultur.
Hvilke opgaver tager kommunerne sig af?
Kommunerne er borgernes indgang til den offentlige sektor og tager sig af opgaver på socialområdet, beskæftigelsesområdet og erhvervsserviceområdet og vedrørende den kollektive trafik. Regionerne tager sig af sygehusene, den regionale udvikling og specialiserede sociale institutioner.
Hvornår blev kommunerne lagt sammen?
januar 2006. Da reformen trådte i kraft 1. januar 2007 blev de nu 270 kommuner og 13 amtskommuner så lagt sammen til henholdsvis 98 kommuner og fem regioner.
Hvor mange penge bruger Odense Kommune?
Kommunen har et årligt budget på 14 mia. kroner. Budgettet er fordelt på ni hovedposter, hvoraf den største post er social- og sundhedsvæsen. 16 procent går til undervisning og kultur og 12 procent til administration.
Hvem bestemmer kommunernes budget?
bekendtgørelsens § 1. Budget- og Regnskabsudvalget, der består af repræsentanter for staten og de kommunale parter, afgiver indstilling til økonomi- og indenrigsministeren vedrørende de justeringer i budget- og regnskabssystemet, som udvalget finder påkrævede eller ønskelige.
Hvor får staten sine penge fra?
kr. Statens indtægter består primært af forskellige skatter på personindkomst, afgifter fra moms, told og lignende samt selskabsskatter. I 2022 udgjorde personskatter og arbejdsmarkedsbidrag 695,4 mia.
Hvilke kommuner har underskud?
Den mest pessimistiske budgettering finder man i Billund Kommune, hvor der budgetteres med et samlet underskud på 2.846 kroner pr. indbygger. Omvendt er det Læsø og Ishøj, der har de mest optimistiske forventninger til budgettet, hvor der budgetteres med et overskud på henholdsvis 5.965 kroner pr.
Hvem kontrollerer kommunerne?
Styrelsen fører tilsyn med kommunernes administration af reglerne om rådighed, konsekvenser og sanktioner.
Hvad er den bedste kommune i Danmark?
Indekset rangerer 95 danske kommuner på baggrund af ni forskellige faktorer, og her ligger Egedal på en klar 1. plads med et gennemsnit på 8.0 efterfulgt af Favrskov og Gentofte med henholdsvis 7,57 og 7,54. I bunden af kvalitetsindekset ligger Lolland, Brøndby og Guldborgsund.
Hvilken kommune er den bedste?
Borgerne i Egedal kommune er både overraskede og glade. De bor nemlig i Danmarks bedste kommune ifølge en ny undersøgelse, der sammenligner danske kommuner ud fra en række parametre som blandt andet ligestilling, sundhed, kriminalitet og miljø.
Hvilken kommune er størst i DK?
Hvilke kommuner har det største og mindste areal? Målt på størrelse er de tre midtjyske kommuner Ringkøbing-Skjern, Viborg og Herning de største kommuner i Danmark med arealer på henholdsvis 1.474, 1.409 og 1.321 km2. Der er jyske kommuner på de 10 første pladser, mens Guldborgsund og Lolland Kommuner er nr. 11 og 12.