De Vestindiske Øer (Dansk-Vestindien) er betegnelsen for Danmark-Norges besiddelser i Caribien, nemlig de tre øer Sankt Thomas,
Hvilke øer solgte Danmark?
De Vestindiske Øer, eller Dansk Vestindien, er betegnelsen for de tre øer Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix. Danmark koloniserede øerne i næsten 250 år frem til 1917.
Hvad betalte USA for De Vestindiske Øer?
USA overtog Dansk Vestindien den 31. marts 1917 mod at betale 25 mio. dollar i guld.
Hvem købte Danmark De Vestindiske Øer af?
I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Den 31. marts 1917 præcis klokken 11 fandt betalingen sted. Se billeder og læs om overdragelsen her.
Hvem ejer de caribiske øer?
Den 31. marts 1917 solgte Danmark de tre caribiske øer, der tilsammen udgjorde kolonien Dansk Vestindien, til USA. Øerne Sankt Thomas, Sankt Croix og Sankt Jan har siden da været kendt under navnet US Virgin Islands, eller på dansk: De amerikanske Jomfruøer.
Hvorfor købte USA Jomfruøerne?
Hvorfor solgte Danmark De Vestindiske Øer?
1. Verdenskrig gjorde, at USA var endnu mere interesserede i at købe øerne, da de var bange for, at fjenden Tyskland, der flere gange havde vist interesse for øerne, ville købe dem af Danmark og bruge øernes placering i krigen.
Hvem købte Danmark øen Sankt Croix af?
Den sydligere ø St. Croix udmærkede sig til gengæld ved at være mere plan – ideelt til sukkerproduktion. Danmark købte derfor øen af Frankrig i 1733.
Hvad hentede Danmark på Guldkysten?
I 1600-tallet hentedes først og fremmest guld og elfenben i Afrika, som blev byttet med tekstiler, metal og skydevåben.
Hvornår solgte Danmark Dansk Vestindien?
De Vestindiske Øer (Dansk-Vestindien) er betegnelsen for Danmark-Norges besiddelser i Caribien, nemlig de tre øer Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix. Øerne var i dansk-norsk besiddelse fra henholdsvis 1672, 1718 og 1733, indtil de blev solgt til USA den 31. marts 1917.
Hvem ejer Sankt Croix?
Sankt Croix var indtil 1917 en del af Dansk Vestindien og er den ø, som Danmark erhvervede sidst (1733). Øen er på størrelse med Møn. På Sankt Croix ligger byerne Frederiksted og Christiansted. Øen er den sydligste af de Amerikanske Jomfruøer.
Hvad hentede Danmark i Vestindien?
Hensigten med den danske kolonisering i Vestindien var at udnytte den lønsomme trekantshandel, som gik ud på at eksportere skydevåben og andre varer til Afrika i bytte for slaver, som derefter blev fragtet til øerne i Vestindien for at bemande sukkerplantagerne.
Hvornår blev Jomfruøerne solgt?
Croix var et overvældende flertal for salget. Øerne blev i 1917 endeligt solgt til USA for knap 100 millioner kroner (25 millioner dollar) samt USA's anerkendelse af Danmarks krav på Grønland. Øerne hedder i dag US Virgin Islands (De amerikanske Jomfruøer).
Hvor i verden havde Danmark kolonier?
Geografisk var de fordelt i Nordatlanten, Sydatlanten og Asien. De nordatlantiske områder omfattede Grønland, Island og Færøerne. I Sydatlanten omfattede de Dansk Vestindien i Caribien og Guldkysten i Ghana og i Asien havde Danmark interesser i Tranquebar og Serampore.
Hvem ejer de Dansk Vestindiske Øer?
marts 1917 solgte Danmark De Vestindiske Øer, St. Croix, St. Thomas og St. Jan plus en række småøer, til USA for 25 millioner dollars.
Hvor stor er St Thomas?
Sankt Thomas), næststørste ø i U.S. Virgin Islands, tidl. Dansk Vestindien; 83 km2, 51.600 indb. (2010). Øens stærkt kuperede, vulkanske landskab (højeste punkt 474 m) og en lang tørtid begrænser landbrugsmulighederne.
Hvordan fik vi de Dansk Vestindiske Øer?
Da De Vestindiske Øer i 1917 blev solgt til USA blev det enden på et 245-årigt dansk kolonieventyr i Caribien. I starten var øerne ejet af Vestindisk-guineisk Kompagni, men i 1755 overtog Kong Frederik 5. dem og de fik status af dansk kronkoloni.
Hvad fik slaverne at spise?
Roti, majspandekage foldet om kød og grøntsager eller rejer. Brødfrugt var slavernes vigtigste basisføde. På restauranter serveres den som suppe, men den fås også syltet og hedder barb. Pomfritter, laves af alt muligt: kartofler, jo, men også græskar, bananer og conch.
Hvorfor besøgte Paul Isert Dansk Vestindien?
Isert besøgte i 1780´erne både de danske forter i Afrika og sejlede med et slaveskib til Dansk Vestindien. I et af sine breve fra 1783-87 talte Isert for, at man skulle lave plantager i Afrika i stedet for at sende slaver til De Vestindiske Øer.
Hvorfor kaldes øerne for Dansk Vestindien?
Foto: Nicolai Edgar Andersen. Vestindisk-guineisk Kompagni koloniserede Saint Thomas for Danmark i 1672, Saint John i 1694 og i 1733 købte Danmark den tilbageværende ø, Saint Croix, fra Frankrig. Øerne blev underlagt kongen af Danmark-Norge i 1754 og fik navnet Dansk Vestindien.
Hvorfor stoppede Danmark med slavehandel?
Baggrunden for forbuddet var først og fremmest økonomisk. For det første var slavetransporten for dyr i drift i forhold til indtægterne. For det andet regnede den danske regering med, at et engelsk forbud mod slaveri var på trapperne.
Hvad hed Guldkysten tidligere?
Hvad hed Ghana før? Ghana (tidligere Guldkysten), officielt Republikken Ghana, er et land i Vestafrika. Hovedstaden i Ghana er Accra.
Hvorfor ville Danmark have kolonier?
I 1671 blev Vestindisk Kompagni oprettet af kong Christian den femte. Kongemagten ønskede at få del i den indbringende handel mellem de caribiske øer og Europa. Derfor gav kongen sin tilladelse til at oprettelsen af Vestindisk Kompagni. Kompagniet skulle oprette kolonier og drive handel på kongens vegne i Vestindien.
Hvorfor hedder det Jomfruøerne?
Jomfruøerne, øgruppe i Caribien øst for Puerto Rico bestående af nogle få større og talrige små øer; navnet er givet af Columbus efter legenden om kongedatteren Ursula og de 11.000 jomfruer.
Hvem er Anna Heegaard?
Peter von Scholten selv indgik i mange år i et kæresteforhold med den velhavende Anna Heegaard (1790-1859), en sort kvinde, og de to boede sammen i guvernørboligen Bülowsminde på St. Croix. Anna Heegaard finansierede en del af Peter von Scholtens forbrug, og i modsætning til Peter von Scholten ejede hun slaver.
Hvornår deltog Danmark i slavehandel?
Danmark deltog i slavehandelen fra 1660'erne til begyndelsen af 1800-tallet og transporterede omkring 111.000 afrikanere over Atlanten under umenneskelige forhold. I 1792 besluttede Danmark – som den første slavehandlende nation – at forbyde sin slavehandel med virkning fra 1803.