- Smør. 31,8%
- Pastaprodukter og couscous. 28,4%
- Margarine og andre vegetabilske fedtstoffer. 28,3%
- Okse- og kalvekød. 27,6%
- Mælk med lavt fedtindhold, frisk. 24,6%
- Mælk, frisk. 24,0%
- Mel og gryn. 23,0%
- Kaffe. 21,6%
Hvad er steget mest i pris?
Og det er med god grund: Ser man ned i en indkøbskurv med de mest almindelige dagligvarer, er smør den vare, der er steget absolut mest i pris, hvis man sammenligner gennemsnitspriserne i december 2021 med priserne i december 2022, viser et datatræk, Samvirke har lavet i Danmarks Statistiks opgørelse over ...
Hvilke priser stiger mest?
Priser på kulturoplevelser stiger mere end de generelle forbrugerpriser. Prisen for at besøge museer, zoologiske haver, tivolier, biografer og teatre er i løbet af de seneste syv år steget mere end forbrugerpriserne generelt. Billetprisen til svømmehallen holder sig dog tæt på den generelle prisudvikling.
Hvilke varer er blevet dyrere?
- Fjernstyret legetøj -55%
- VVS Artikler -53%
- Jagt -44%
- Pejse -29%
- Varmepumper -28%
- Undertøj -28%
- Byggeri tilbehør -27%
- Camping -26%
Hvilke fødevarer stiger i pris?
Mens kød og smør stiger, holder slik og grøntsager prisen
Blandt de fødevarer, der er steget mest i pris, finder man både oksekød, kaffe og æg. Men særligt mejeriprodukter går igen blandt de største prishop.
8 råd: Sådan får du bedst solgt dine ting på DBA
Hvor meget er ting steget i Danmark?
Laveste inflation siden februar 2021
I september 2023 steg det samlede forbrugerprisindeks med 0,9 pct. i forhold til samme måned året før. I august var den tilsvarende stigning 2,4 pct. Det er den laveste årsstigning i forbrugerprisindekset siden februar 2021.
Hvad er fødevarer steget med?
Ifølge Danmarks Statistik har der været en generel prisstigning på fødevarer på 10,1 pct. målt fra maj 2021 til maj 2022. Det svarer til en stigning på ca. 330 kr.
Hvad er dyrt i Danmark?
Danske hoteller og restauranter ligger nemlig på de suverænt højeste priser i hele EU i et niveau, som er 56 procent over EU-gennemsnittet. Også tøj samt mad og ikke-alkoholiske drikkevarer er dyrere i Danmark end noget andet sted i EU, konstaterer Eurostat.
Hvor meget er æg steget i pris?
Æg er blevet 40 dyrere siden juli 2021. Det er største stigning af alle madvarer ifølge Børsen. Hvis der er nogen, der har haft det som blommen i et æg de seneste år, så er det vist hønsene selv.
Er mad dyrt i Danmark?
Danmark er det dyreste land at være i inden for EU. Det viser en rapport fra statistikbureauet Eurostat, der har fremlagt en oversigt over priser på forbrugsvarer og ydelser i alle 27 EU-lande for 2019. Priserne på mad, alkohol, tobak og forbrugsvarer er 40 procent dyrere i Danmark end gennemsnittet for de 27 EU-lande.
Hvad er inflationen i 2023?
Den samlede inflation skønnes at falde betydeligt til 3,8 pct. i 2023, 3,0 pct. i 2024 og 2,6 pct.
Hvor meget er prisen på mælk steget?
Det seneste år er prisen på mælk ifølge Danmarks Statistik steget med 21,1 procent.
Hvorfor er sukker steget i pris?
I de senere år har der været en underforsyning af sukker på grund af tørke og El Niño, og det har presset priserne op – især det seneste år, hvor andre landbrugsvarer som korn og mejeriprodukter ellers er faldet i pris«, siger han. Sukkerprisen er dermed steget fra et meget lavt niveau til et historisk højt niveau.
Hvad er inflation steget med?
Forbruger- og nettoprisindeks juli 2023
I juli 2023 steg det samlede forbrugerprisindeks med 3,1 pct. i forhold til samme måned året før. I juni var den tilsvarende stigning 2,5 pct. Det er første gang siden oktober 2022, at inflationen tiltager - hvor den toppede med en årsændring på 10,1 pct.
Hvor meget stiger mælk?
1-2 procent om året, hvilket først of fremmest skyldes øget efterspørgsel i Asien og Afrika. Der er dog mange eksempler på faktorer udenfor mejeriverdenen, som enten kan påvirke udbud eller efterspørgsel og derved også markedspriserne.
Hvorfor er smør blevet så dyrt?
Prisen på smør stiger lodret og når nu det højeste niveau nogensinde på råvarebørserne. Prisstigningerne drives af voksende efterspørgsel og vigende produktion.
Hvorfor er ost blevet så dyrt?
Dyrere mælk
En del af prisstigningerne skyldes ifølge Peter Bank Nielsen en større efterspørgsel på ost på verdensplan. Den globale efterspørgsel er ifølge ham steget med 2-3 procent. - Jeg ved ikke helt hvorfor, men samtidig er udbuddet faldet med 1-2 procent, konstaterer han.
Hvad er billigere i Norge end i Danmark?
I gennemsnit er norske forbrugsvarer 59 procent dyrere end Europa-gennemsnittet, 12 procent over de danske priser og 24 procent over de svenske. Selv når der korrigeres for købekraft, topper Norge over hele linjen. Vores naboer nordpå betaler altså mere for deres varer end alle andre i Europa.
Hvad koster en cola på restaurant?
Du betaler helt op til 50 kroner for en halv liter danskvand på en café eller restaurant. Den brus eller kulsyre, som udskænkningsstederne tilsætter til alm. postevand, koster hos Coca Cola 16,5 øre pr. halve liter postenvand, så der er god fortjeneste på den sunde drikkelse.
Hvorfor er alt så dyrt i Danmark?
Årsagen til inflation i 2021 og 2022 skal findes i den globale samhandel, hvor stigende energipriser ikke bare har påvirket de private forbrugere, men også produktionen af varer. I Danmark er vi ikke selvforsynende med energi, og derfor importerer vi omkring 43% af vores energi fra udlandet.
Hvad er det billigste man kan spise?
Nogle af de billigste fødevarer er kartofler, tørrede bælgfrugter og andre tørvarer som ris og pasta. På den anden side kan du finde en masse andre produkter til lave priser, når de nærmer sig udløbsdatoen, på madspildshylderne i supermarkeder.
Hvad er fremtidens fødevarer?
CONCITOs program om fremtidens fødevarer skal på en visionær og konstruktiv måde fremme et klimavenligt og bæredygtigt fødevaresystem samt klimavenlige forbrugsmønstre og livsstile. Det globale fødevaresystem samt vores forbrug af materielle goder presser kloden og klimaet.
Hvorfor er oksekød steget så meget?
Prisstigningerne på oksekød er forstærket af, at slagterierne i Australien og Sydamerika reducerede eksporten til Europa under coronakrisen, hvor priserne var lave. De store eksportnationer har fortsat i højere grad blikket rettet mod Kina og andre lande i Asien, hvilket lægger en dæmper på udbuddet i Europa.