Hvilke vacciner skal jeg have til Japan?

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler vaccinationer mod stivkrampe, hepatitis B, denguefeber og japansk hjernebetændelse, når du skal på en rejse til Japan.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på toriitravels.dk

Hvilke vacciner skal man have, hvis man skal til Japan?

Hvilke vaccinationer er nødvendige for en rejse til Japan? Stivkrampe og difteri anbefales. For længere ophold kan hepatitis A og japansk hjernebetændelse være relevante.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wise.com

Hvad kræver det at rejse til Japan?

Visum. Danske statsborgere kan rejse på ferie til Japan i op til 90 dage uden visum. Dog skal man have et gyldigt pas i hele rejseperioden. Vær opmærksom på, at man som udlænding skal fotograferes og afgive fingeraftryk ved indrejse i Japan.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danexplore.dk

Hvornår skal man vaccineres for japansk hjernehindebetændelse?

Vaccinationsdosis. Vaccination gives 2 gange inden afrejse med 4 ugers mellemrum. (For personer i alderen 18-65 år kan vaccinen gives 2 gange med 7 dages mellemrum. I dette tilfælde anbefales en tredje vaccination efter et åt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ssi.dk

Hvilke vaccinationer er lovpligtige?

I Danmark vaccineres børn mod i alt 10 sygdomme:
  • Difteri.
  • Tetanus (stivkrampe)
  • Kighoste.
  • Polio.
  • Haemophilus influenzae type b-infektion, fx meningitis.
  • Pneumokok-infektion, fx lungebetændelse.
  • Mæslinger.
  • Fåresyge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Den japanske hjernebetændelsesvaccine Spørgsmål: Har du brug for den for at besøge Japan?



Hvilke vaccinationer skal man have i Asien?

Ved rejser til Asien og Mellemøsten bør man som udgangspunkt være vaccineret mod difteri og stivkrampe samt hepatitis A. Ved længere ophold vil det mange steder være relevant med vaccination mod hepatitis B og tyfus plus eventuelt mod rabies og tuberkulose.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blivvaccineret.dk

Hvor længe holder Hepatitis A og B vaccine?

Beskyttelsesvarighed. Efter vaccination med tre doser Twinrix børn/voksen, er immunkompetente personer beskyttet i 35-40 år mod hepatitis A. Indtil videre anbefales ikke revaccination. Beskyttelsen mod hepatitis B er formodentlig livslang, se dog Hepatitis B-postekspositionsprofylakse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ssi.dk

Er der gul feber i Japan?

Der findes ikke gul feber i Japan og der er intet krav om gul feber vaccination.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blivvaccineret.dk

Hvad er risikoen for at få japansk hjernebetændelse?

Risikoen for at få JE er derfor størst ved ophold i landområder og udendørs aktiviteter som trekking, hiking og camping. Ved længerevarende ophold i byområder er der normalt ingen risiko. Det er kun 1:25-200 af de der bliver smittet, der udvikler hjernebetændelse, men risikoen stiger med alderen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sikkerrejse.dk

Hvad skal man være opmærksom på i Japan?

Den generelle risiko for kriminalitet i Japan er forholdsvis lav, men er højere i de større byer. Det gælder især i bydele med mange natklubber og barer, som fx Roppongi og Kabuki-cho (nær Shinjuku station) i Tokyo. Sexchikane og overgreb mod kvinder sker både på øde steder og steder, hvor der er mange mennesker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på um.dk

Hvilken stikkontakt i Japan?

Japan bruger spændingen på 100-110 volt, og der benyttes Type A og B-stik. Har du en amerikansk adapter, vil den dog kunne fungere til samtlige stik. Vietnam adskiller sig, da spændingen kan gå fra 110-230 volt, og også stik og kontakter varierer rundt omkring i landet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på avxperten.dk

Hvilken medicin må jeg tage med til Japan?

Som udgangspunkt må man medbringe receptpligtig medicin, der svarer til en måneds forbrug, og hvis man ønsker at medbringe mere skal man have en skriftlig medicinattest (Yakkan Shoumei på japansk), hvilket man bør anskaffe i god tid før ens rejse - men dokumentationen fra ens læge skal være udarbejdet senest 6 måneder ...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på japanoholic.dk

Hvor længe inden afrejse skal man vaccineres?

Hvornår bør jeg starte med at undersøge vaccinationerne? Det anbefales at starte tidligt, gerne 4-6 uger før afrejse, med at undersøge hvilke vaccinationer der er nødvendige for din rejse. Situationen og anbefalingerne kan ændre sig, så det er vigtigt at være opdateret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apoteket.dk

Er der malaria i Japan?

Der er ikke risiko for malaria.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sikkerrejse.dk

Hvornår skal man vaccineres mod denguefeber?

Vaccination mod Denguefeber

med 3 måneders interval, men som udgangspunkt skal man kun have én dosis 2-4 uger inden afrejse. Den anden dosis må tidligst gives 3 måneder efter den første dosis, og kun hvis eller når man igen skal rejse til områder med risiko for Denguefeber.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sikkerrejse.dk

Er der myg i Japan?

Virus findes normalt hos bl. a. grise og enkelte fuglearter og overføres fra disse via myg til mennesker. Myggene, der overfører virus, findes især på landet i de sydøstasiatiske områder, men kan også forekomme i storbyernes slumområder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på biosikring.dk

Hvornår skal man vaccineres mod japansk hjernehindebetændelse?

Vaccination mod japansk hjernebetændelse kan overvejes til børn over 2 måneder og voksne, som primært opholder sig i risikoperioden, i transmissionszonen, i mindst fire uger. Der er størst risiko ved ophold i fugtige landområder med grisehold og vadefugle. Ved ophold i byområder er der normalt ringe risiko.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejse.ssi.dk

Hvordan bliver man smittet med japansk hjernebetændelse?

Infektionen kan overføres med forskellige arter af myg (især Culex), hvoraf nogle også stikker om dagen. Virus findes normalt udenfor byer i landområder hos bl. a. grise og høns (som hver hjælper til at opformere virus) og enkelte andre fuglearter og overføres fra disse via myg til mennesker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ssi.dk

Hvilke vacciner anbefales til Japan?

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler vaccinationer mod stivkrampe, hepatitis B, denguefeber og japansk hjernebetændelse, når du skal på en rejse til Japan. For vores rejsende, der typisk opholder sig i Japan i mindst fire uger, er vaccinerne mod stivkrampe og hepatitis B særligt vigtige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på toriitravels.dk

Hvad er sandsynligheden for at få japansk hjernebetændelse?

JEV findes primært hos grise og vandfugle, men kan overføres til mennesker af myg af arten Culex. Det er kun få procent af smittede, der udvikler hjernebetændelse. Risikoen for at udvikle hjernebetændelse stiger med alder og ses hos 1:25 voksne, men kun hos 1:200 børn, der bliver smittet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pro.medicin.dk

Er der denguefeber i Japan?

Denguefeber og vaccinen forebyggende denne infektion:

Eksempler på nogle af de lande, hvor du kan være i risiko: Asien: Thailand, Vietnam, Malaysia, Indonesien, Sri Lanka, Filippinerne, Cambodia, Indien, Japan. Sydamerika: Brasilien, Argentina, Peru, Colombia, Venezuela.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vaccinespecialisten.dk

Kan man få hepatitis A vaccine hos egen læge?

Du kan blive vaccineret hos din egen læge eller på en vaccinationsklinik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor længe gælder stivkrampevaccinen?

Alle som er primærvaccineret mod difteri og stivkrampe bør revaccineres, første gang efter 4-5 år og herefter hvert 10. år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ssi.dk

Hvornår skal man have hepatitis A vaccine inden rejse?

Hvornår skal jeg modtage vaccinen? Vejledende bør du blive vaccineret mod hepatitis A senest 4 uger inden afrejse, men du har mulighed for at modtage vaccinen helt frem til afrejsedagen. Vaccinen giver nemlig beskyttelse hos mere end 95 procent allerede efter 17 dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blivvaccineret.dk