Sake er en japansk risvin, der for mange danskere er synonym med sushi og andre japanske retter. Men den kan med fordel nydes i andre mange andre anledninger, ligesom den også kan serveres ved mange forskellige temperaturer.
Er risvin og sake det samme?
Sake er en japansk risvin fremstillet ved gæring af ris, en populær drink til Sushi.
Hvad er sake på dansk?
Sake (酒) (udtales [sake] på japansk) er en alkoholisk drik fra Japan. Drikken laves af ris. På japansk er sake ordet for en hvilken som helst alkoholisk drik, mens ordet for sake er Nihonshu (日本酒), hvilket betyder japansk sake.
Hvad smager sake af?
Sake er en ren, smagfuld, japansk risvin, som ofte er lidt tør, ofte lidt sødmefuld og gerne med et touch af salt, kartofler og svampe og fyldig umami. Den har gerne et let frugtig, tropisk og blomstret aroma lidt ligesom hvidvin. Den er blød og let at drikke - og det har man gjort i Japan i over 2500 år.
Hvordan drikker man sake?
Sake kan nydes på en række måder, men det er bedst når det serveres koldt eller ved stuetemperatur. Jeg synes, det er bedst at nyde sake sammen med en god middag eller til en særlig lejlighed. Det harmonerer godt med en række japanske retter, og det er en stor del af den japanske måltidskultur.
SAKE - En hurtig guide
Hvor stærk er sake?
Sake er ikke så stærk som du måske tror
Generelt har Sake et alkoholindhold på omkring 15 til 16% - kun et par procent højere end 12 til 14% som man kender fra f. eks. hvidvin.
Hvad er Japans national drik?
Den japanske nationaldrik, sake, er vi langsomt begyndt at tage til os herhjemme, men selvom flere og flere efterhånden har smagt de saftige dråber, kender de færreste af os faktisk historien bag.
Hvor mange procent er sake på?
Til trods for at have ry for at være meget stærk, ligger alkoholprocenten i Sake som regel kun på mellem 13-18 % – allerhøjst 20 %.
Hvad spiser man til sake?
Marinerede sild, røget fisk, skaldyr, rugbrød, kartofler og røget ost er fantastisk med Junmai sake. Ligeledes, komplimentere de mere aromatiske sake typer som Ginjo/Daiginjo både cremet og let mad såsom risotto, salater, rå fisk eller lufttørret kød til perfektion.
Hvad koster sake?
149,75 kr. Pr. stk.
Hvad kan jeg bruge i stedet for sake?
Ja, man kan erstatte sake med risvin, men det vil ændre smagen på retten. Sake har en unik smag, der kan være vanskelig at genskabe med andre ingredienser. Hvis man vælger at bruge risvin i stedet for sake, kan man tilføje lidt salt og sukker for at opnå en lignende smag.
Hvad er SOJU lavet på?
Soju er en koreansk spiritus, som oftest er en klar destilleret spiritus. Soju er ofte lavet af ris, ligesom mange andre drikkevarer i Korea. Soju er en spiritus som ofte ligger i den stærke ende med et indhold af 10-30% alkohol. På trods af det er Soju også en god drik, som kan få glæden frem hos de fleste.
Hvad er japansk shochu?
Shochu er en traditionel japansk spiritus lavet af forskellige ingredienser såsom ris, byg, søde kartofler eller sukkerroer. Det er en destilleret spiritus med en alkoholprocent på typisk mellem 25% og 45%. Shochu har en unik smag og aroma, der varierer afhængigt af ingredienserne og produktionsmetoden.
Er mirin og sake det samme?
Der findes forskellige slags japanske risvin. Mirin er en sød risvin der bruges vidt og bredt til både saucer, marinader og supper. Sake bruges til mange af de samme formål, men er modsat Mirin en tør risvin. Begge har den fantastiske egenskab at de kan booste umami smagen i ingredienserne i din mad.
Hvor kan man købe sake?
Sake er ikke noget du normalt finder på hylderne i det lokale supermarked - eller måske endda den lokale vinhandel. Hvis du vil have god sake til gode priser, så bør du bestille din sake online hos WakuWaku.
Er mirin og riseddike det samme?
Kan jeg bruge riseddike i stedet for Mirin? Vi anbefaler ikke at udskifte riseddike med mirin, da begge har helt forskellige egenskaber og anvendelser. Ris eddike har en stærkere hårdhed, og den tilføjer surhed til din mad. Mens mirin har en mild sødme i smagen, og det bør tilføje glans til dine retter.
Hvilken hvidvin er god til sushi?
Gode eksempler på hvidvine til sushi er Sauvignon Blanc, Albariño og Grüner Veltliner. Til sushi med skalddyr som krabbe, reje eller kammuslinger, kan du vælge en vin med en afstemt sødme, som Riesling eller Prosecco.
Hvad er bedst at drikke til sushi?
Den bedste løsning er tør hvidvin, som har nok syre til at skære igennem fiskens og risens fedtethed. Visse søde vine er også et godt supplement til sushiruller, men de skal serveres afkølet. Sushi kan serveres med enten tør eller sød hvidvin.
Er der alkohol i sushi?
I det japanske køkken bruges soya og mirin som smagsgiver til dressinger, eddiker samt som dyppelse til nigiri & maki. Ved fremstilling af soya gærer man vand, soyabønner, salt og korn. Under gæringsprocessen dannes en lille smule alkohol. Det er ganske naturligt og sker også, når man fx tilsætter gær til en brøddej.
Hvad er sake lavet af?
Sake er en traditionel japansk drik lavet af fermenteret ris. Det er kendt for sin delikate og komplekse smag, der kan variere afhængigt af den type sake, du vælger. Nogle sake-typer har en frugtagtig og sød smag med noter af fersken, pære eller æble. Disse sake er ofte meget lette og forfriskende at drikke.
Hvad drikker man i Sydkorea?
Slutteligt skal du helst skylle hele oplevelsen ned med en af de lokale øl, og en soju, som er koreanernes foretrukne spiritus. De fleste unge koreanere er nydelige og velklædte mennesker, men med det talent, at de kan drikke en gammel garvet irer under bordet.
Hvor meget drikke?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du ikke drikker mere end 10 genstande om ugen og højst 4 genstande på samme dag. Mange holder af at nyde et glas vin til maden eller en fyraftensøl en gang imellem. Det er der ikke i sig selv noget farligt ved – men hvis du gør det for ofte, kan det være skadeligt for kroppen.
Hvad hed Japan før?
Nihon er det mere dagligdags navn for Japan. For eksempel kalder japanere sig Nihon-jin og sproget Nihongo, som ordret oversat betyder "Japan-mennesker" og "Japan-sprog". Det danske navn for Japan kom til vesten via tidlige handelsruter.
Hvad spiser man til aftensmad i Japan?
Aftensmaden er det vigtigste måltid
Aftensmåltidet involverer næsten altid ris. Nogle almindelige retter omfatter kylling katsu karry og sushi, og du vil sandsynligvis også have suppe, pickles (tsukemono) og grøntsagsretter.
Hvad spiser japaner til jul?
Japanerne fejrer ikke jul med en traditionel julemiddag, men i stedet er det blevet normalt at spise på Kentucky Fried Chicken juleaften.