Barbera er en rød italiensk druesort, som er den tredje mest plantede røde druesort i Italien. Barbera d alba giver et godt udbytte og kan give dyb farve, lav garvesyre og (usædvanligt for en varm-klima røde drue) høje syre.
Hvilken drue er Barbera?
Barbera-druen er mindre gammel end andre druesorter, der dyrkes i Piemonte, såsom Moscati, Grignolino og Nebbiolo. De første sikre skriftlige optegnelser går tilbage til slutningen af det 18. århundrede, selv om det er sandsynligt, at den grisa eller grisola, som Pier de Crescenzi beskrev i 1495, faktisk var Barbera.
Er Barbaresco en drue?
Barbaresco laves på samme druesort som Barolo, nemlig 100% Nebbiolo. Der er derfor naturlige ligheder. Men der er ikke tale om en lille og mindre intens Barolo, som mange fejlagtigt tror. Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance.
Hvilken drue er i Barolo?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvad betyder Barbera?
Druen Barbera er en af de røde druesorter, der er plantet mest af i Italien. Konsekvensen heraf har været, at produktionen af Barberavine er høj, og udbyttet har desværre ofte været vine uden karakter. Sådan er det langt fra med Barberavine fra Piemonte og Californien.
Know your étiquette: Barbera d'Alba DOC Superiore
Hvor kommer Barbera d Alba fra?
Barbera er nok bedst kendt som druen bag Barbera d'Asti og Barbera d'Alba fra Piemonte. Ung Barbera d alba tilbyder en meget intens aroma af friske røde bær og brombær.
Hvordan smager Barbera?
De fadlagrede Barbera-vine, smager både friske men samtidig koncentrerede. Smagen og duften vil ofte være fuld af jordbær og kirsebær. Mens fadet vil give lidt vanilje, søde tanniner og krydderier. Udgaver med modne druer plukket med høje udbytter, vil give vine med lav syre.
Hvilke druer er der i Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella er en vinregion i Verona-provinsen, som er en del af Veneto-området, og ligger øst for Garda-søen. Røde vine med navnet Valpolicella, er oftest lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara.
Hvilken drue er Brunello lavet på?
Brunello fremstilles som sagt på druesorten Sangiovese, som er en af de mest benyttede og udplantede blå druesorter i Italien. En druesort, som er leveringsdygtig i både verdensstjerner og meget ordinære vintyper.
Er Ripasso en drue?
Regler for en Ripasso
Druesorterne i en Ripasso er typisk en blanding af Corvina, Corvinone og Rondinella. Enkelte producenter tilføjer også en lille andel af andre druesorter, hvilket der dog maksimalt må udgøre 15% af den samlede mængde.
Hvilken drue er Zinfandel?
Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia i Italien, er én og samme drue. Den er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski.
Er Sancerre en drue?
Vinområde i Loire med tørre og aromatiske hvidvine på Sauvignon Blanc-druen. Kan minde lidt om vinene fra naboen Pouilly-Fumé. De bedste vine kan ligge 5 år eller mere, men vinen nydes i reglen inden for 2-3 år.
Hvilken drue til Chablis?
Chablis vine er lavet på druen, Chardonnay, hvor terroir i området er enestående i kraft af, at jordbunden består af kalksten og fossiler, der medfører sprøde hvidvine. Vinene er karakteriseret ved at være tørre med en stor renhed, aroma og smag.
Hvilken drue er pinot grigio?
Den går under navnet pinot grigio i Italien, grauburgunder i Tyskland og malvoisie i Schweiz. Denne syre-fattige drue har duftnoter af grapefrugt, ananas, æble, kvæde, lindetræ, honning, safran og smør. Druen er mest udbredt i Alsace i Frankrig, Italien og i Tyskland.
Hvilken drue i Bordeaux?
De vigtigste druer er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. Vigtigste hvide druer er Sémillon, Sauvignon og Muscadelle. Det er det største område for kvalitetsvin i verden med ca. 115.000 hektar, der årligt leverer op mod 700 millioner flasker vin.
Hvilke druer bruges til Ripasso?
De druer, der anvendes til Valpolicella Ripasso-vine, kommer udelukkende fra vinmarker i provinserne Verona, Vicenza og Padova i Veneto-regionen. Den vigtigste druesort i denne region er Corvina, som tegner sig for omkring 90 % af alle druer, der dyrkes i regionen. Andre sorter omfatter Rondinella, Molinara og Oseleta.
Hvilken drue er Riesling?
Riesling druen har hjemstavn i Tyskland, hvor den er aller mest kendt fra sammen med Alsace i Frankrig. De fleste vinkendere vil uden tvivl mene, at det er den allerfineste grønne drue, da den giver fine og meget særprægede vine. Vinene kan leve længe og er en af de få hvidvine, der har lagringspotentiale.
Hvad er bedst Ripasso eller Amarone?
Amarone er helt klart i den mere intense ende, hvor der er masser af sødme, kraft men også bitterhed, som kommer fra skallerne, efter de er udtørret. Noterne er naturligvis meget varierende. Ripasso er mere frisk, let og frugtig, men igen kan det variere utrolig meget, så det er blot i “store penselstrøg”.
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Hvad betyder della Valpolicella?
Valpolicella, der betyder noget i retning af ”dalen med de mange kældre”, er beliggende i hvad man kan kalde alpernes sidste krampetrækninger, ved foden af Monti Lessini. Zonen starter nordvest for Verona, omkring S. Ambrogio di Valpolicella og går i en vifte mod øst til kommunen Gazzano di Tramigna.
Hvor er Barolo vin fra?
I den nordvestlige del af Italien, nærmere bestemt i Piemonte syd for Torino, ligger et 1.200 hektar stort område. Her produceres vinen Barolo, der anprises som kongernes vin og vinenes konge.
Hvordan smager Barolo?
Barolo druesorten
Druen har et højt indhold af garvesyre, intensiv frugtsyre og er en af de mest tanninrige rødvinsdruer. Barolo-vine består udelukkende af Nebbiolo druen, hvilket giver vinen sin karakteristiske lyse farve og en kraftfuld smag.
Hvordan drikker man Madeira?
Hvordan skal madeira serveres? Temperatur: En typisk anbefaling er at servere de tørre typer (verdelho og sercial) ved 12 grader, og de lidt sødere (bual og malmsey) ved 16 grader.
Hvordan smager kirsebærvin?
Vinen har en skøn duft og smag er af kirsebær, mandler og marcipan. Velegnet som sød aperitif, til desserter eller bare helt alene som et hyggeglas. Bør serveres afkølet.