Chianti fremstilles primært på druen Sangiovese Almindelig Chianti bliver primært fremstillet på Sangiovese-druen, der også anvendes til mange andre vintyper - eksempelvis Brunello di Montalcino, som også kommer fra Toscana.
Hvad betyder Chianti?
Chianti er navnet på den verdenskendte vin fra den godt 60.000 hektar store vinregion af samme navn i Toscana i Italien. Chianti vin bliver primært fremstillet af druen Sangiovese, som også bruges til mange andre kendte typer vin - eks. den anden kendte toscanske vin, Brunello di Montalcino.
Hvilken drue er Brunello lavet på?
Brunello fremstilles som sagt på druesorten Sangiovese, som er en af de mest benyttede og udplantede blå druesorter i Italien. En druesort, som er leveringsdygtig i både verdensstjerner og meget ordinære vintyper.
Hvor kommer Chianti vin fra?
Hvor kommer Chianti vin fra? Chianti-vine oprinder fra det centrale Toscana i Italien, der er et af Italiens mest populære områder, når det kommer til vin – og et stort vinområde der dækker et areal fra Firenze i nord til Siena i Syd.
Hvad betyder Sangiovese?
Sangiovese er en italiensk druesort, der primært dyrkes i Toscana. Navnet stammer fra det latinske udtryk 'Sanguis Iovis', som betyder Jupiters blod.
Chianti vs Chianti Classico vin (Hvad er forskellen?)
Hvad hedder Zinfandel druen i Italien?
Primitivo og Zinfandel er én og samme drue. Det første navn bruges i Syditalien, det andet i Californien. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt: Primo = første. Italienske udvandrere tog den med til Californien, og som Zinfandel optræder den her som en ren kamæleon.
Er Barolo en drue?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvordan smager Chianti?
Den klassiske Chianti vin er ung, let bitter og har smagselementer af ikke helt modne frugter, en del syre, lidt viol og iris, hvilket igen understreger den let bitre smag.
Hvordan smager Sangiovese?
Sangiovese er kendetegnet ved smag af mørke bær og krydderier. Modnet på egefade giver det ofte yderligere smagsnoter af blommer og hindbær. Druen passer godt til kødretter generelt og pga. det høje syreindhold kan den også bruges til kød med relativt højt fedtindhold som andebryst og flæsk.
Hvad er den dyreste rødvin?
Så enkelt kan den flaske Romanée-Conti fra 1999 vel bedst beskrives. Flasken – der indeholder seks liter rødvin – er netop blevet solgt for 2,4 millioner kroner eksklusiv moms, og det gør den til verdens dyreste flaske til salg på det åbne marked.
Hvilken drue er Barbera?
Barbera-druen er mindre gammel end andre druesorter, der dyrkes i Piemonte, såsom Moscati, Grignolino og Nebbiolo. De første sikre skriftlige optegnelser går tilbage til slutningen af det 18. århundrede, selv om det er sandsynligt, at den grisa eller grisola, som Pier de Crescenzi beskrev i 1495, faktisk var Barbera.
Er Amarone en drue?
Amarone er lavet på de på blå druer, som man ikke kan lave hvid Amarone af. Men der findes én hvidvin “Sartori, Marani Bianco Veronese” fra Veneto. Denne laves på den grønne druesort Garganega, som tørres på samme måde, som en Amarone drue, og har derfor kaldenavnet “Den hvide Amarone”.
Hvad betyder Amarone?
Direkte oversat betyder Amarone, ”meget bitter”. Amarone blev til ved et tilfælde, da kældermesteren i et stort vinfirma i Verona i begyndelsen af 1950'erne til sin skræk opdagede, at der bag nogle redskaber lå et fad, som han helt havde glemt.
Hvad hedder Zinfandel i Italien?
Primitivo. Læsetid: 2 min. I USA er det den californiske nationaldrue (Zinfandel), i Italien Puglias stolthed (Primitivo) - men er det overhovedet den samme drue - og hvorfor hedder den noget forskelligt alt efter hvor den kommer fra?
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Hvordan udtaler man Chianti?
- Kjan-ti.
- Sjan-ti.
Hvordan smager Zinfandel?
Smagen af Zinfandel bliver ved at overraske
Det er noter af chokolade, svesker, brombær og jordbær. Andre mener den smager af blåbær, kirsebær og lakrids. Fælles for beskrivelserne af denne vin er dog, at den har aromaer af mørke bær. Den har en dyb og mørkerød farve og smager simpelthen fantastisk.
Hvordan smager Nebbiolo?
Hvordan smager Nebbiolo vine
Der er derudover ligeledes ofte aromaer af mørke bær såsom kirsebær, hindbær og ribs samt chokolade, violer, krydderi og peber alt efter årgang, producent og område.
Hvordan smager Pinot Grigio?
Pinot Gris/Grigio er så påvirkelig af produktionsmetode og region, når det kommer til smagen, at den helt specifikke Pinot Gris/Grigio-smag er kompliceret at definere. Dog er de mest almindelige smagsnoter mandler, røg, moden frugt, pære og lime.
Hvad er forskellen på Chianti og Chianti Classico?
Chianti kan overordnet set inddeles i to typer - Chianti Classico og Chianti Riserva. Forskellen på vinene er, at Chianti Classico frigives forholdsvist hurtigt til markedet, såfremt producenten ønsker det. En Chianti Riserva skal derimod lagres i minimum to år på fad samt tre måneder på flaske.
Hvad spiser man til Chianti?
- Pasta og pizza med tomatsauce.
- T-bonesteaks og oksebøffer.
- Kraftige ragouter med krydderurter.
- Vildt.
- Kalvelever.
- Retter med svampe.
Hvad passer Chianti til?
Den vil derfor være oplagt til pasta med tomatsauce, pizza, fjerkræ, svin, men også vores egne retter som frikadeller eller medisterpølse. En Chianti Riserva vin har mere fylde og dufte af en blanding af tobak, peber og solbær. Smagen opleves med noter af kirsebær og fadlagringen giver en oplevelse af læder og træ.
Er Ripasso en drue?
Regler for en Ripasso
Druesorterne i en Ripasso er typisk en blanding af Corvina, Corvinone og Rondinella. Enkelte producenter tilføjer også en lille andel af andre druesorter, hvilket der dog maksimalt må udgøre 15% af den samlede mængde.
Hvordan smager Brunello?
Hvordan smager Brunello? Typisk er Sangiovese herfra mere kødfulde i teksturen med smag og aroma af kirsebær, brombær, hindbær, chokolade, læder og violer. Høstudbyttet må ikke overstige 56 hl/ha. En almindelig Brunello skal ligge i mindst fire år, mens mindst fem år er et krav for en Riserva.
Er Lambrusco en drue?
Lambrusco er en mousserene rødvin, det er også navnet på den blå drue der dækker over ca. 60 undersorter. Disse mere eller mindre forskellige sorter der samtidig dyrkes forskellige områder har skabt en bred palette af Lambruscovine. De fremstilles i forskellige sødmegrader fra Secco, Semi-Secco, Amabile til Dolce.