- Smør. 31,8%
- Pastaprodukter og couscous. 28,4%
- Margarine og andre vegetabilske fedtstoffer. 28,3%
- Okse- og kalvekød. 27,6%
- Mælk med lavt fedtindhold, frisk. 24,6%
- Mælk, frisk. 24,0%
- Mel og gryn. 23,0%
- Kaffe. 21,6%
Hvad stiger mest i pris?
Og det er med god grund: Ser man ned i en indkøbskurv med de mest almindelige dagligvarer, er smør den vare, der er steget absolut mest i pris, hvis man sammenligner gennemsnitspriserne i december 2021 med priserne i december 2022, viser et datatræk, Samvirke har lavet i Danmarks Statistiks opgørelse over ...
Hvor meget er æg steget?
Æg er blevet 40 dyrere siden juli 2021. Det er største stigning af alle madvarer ifølge Børsen.
Hvilke varer har oplevet høje prisstigninger?
Historisk høj inflation
brænde og træpiller er med en stigning på 99,9% på bare et år den varer, der er steget mest. Men også elektricitet, natur- og bygas samt smør og spiseolier har oplevet store prisstigninger. Til gengæld er faglitteratur og skønlitteratur nogle af de varer, der er faldet mest i pris i 2022.
Hvilke fødevarer er steget mindst?
Sukkerholdige varer fører an
Fælles for en lang række af de varer, som har oplevet den laveste prisstigning på Forbrugerprisindekset er, at det er sukkerholdige varer. - Det har noget at gøre med, at omkostninger ikke er steget så meget for sukkerholdige varer, som det er for de andre varer.
De 3 mest usunde fødevarer du spiser
Hvad er det billigste man kan spise?
Nogle af de billigste fødevarer er kartofler, tørrede bælgfrugter og andre tørvarer som ris og pasta. På den anden side kan du finde en masse andre produkter til lave priser, når de nærmer sig udløbsdatoen, på madspildshylderne i supermarkeder.
Hvorfor er mejeriprodukter steget i pris?
Hvorfor er mejeriprodukter steget i pris? jo mere fedt og protein, den leverede mælk indeholder, jo højere bliver afregningsprisen for den enkelte landmand. For økologisk mælk betales der typisk en lidt højere afregningspris, da produktionsomkostningerne for landmanden også er højere.
Hvornår vil inflationen falde igen?
Energiprisstigningerne, som hidtil har løftet inflationen i Danmark, er på vej ned. Til gengæld øger højere lønstigninger inflationspresset fra indenlandske forhold. Inflationen forventes at falde betydeligt i 2023, men skønnes at forblive høj gennem prognoseperioden.
Hvem er hårdest ramt af inflation?
i 2022 og 7.500 kr. i 2023. Analysen viser, at de folkepensionister, der har en lav indkomst, men som har en formue, der ligger lige over grænsen for at kunne få ældrecheck, er allerhårdest ramt af inflationen.
Hvor lang tid vil inflationen vare?
Danmark og den øvrige vestlige verden var præget af høj inflation i 1970'erne og 1980'erne. Efter en periode med lav og stabil inflation opstod der på ny kraftige prisstigninger i 2021 og 2022. I 2023 er inflationsraterne igen aftaget.
Hvorfor er smør blevet så dyrt?
Prisen på smør stiger lodret og når nu det højeste niveau nogensinde på råvarebørserne. Prisstigningerne drives af voksende efterspørgsel og vigende produktion.
Hvor meget er prisen på mælk steget?
En af de varer, der steget meget i pris, er mælk. Det seneste år er prisen på mælk ifølge Danmarks Statistik steget med 21,1 procent.
Hvorfor er toiletpapir blevet så dyrt?
Toiletpapiret, som du kan købe i danske butikker, bliver typisk produceret i Sverige og Finland. Ifølge den svenske producent Essity, der leverer hygiejne- og sundhedsprodukter til danske butikker, er det netop stigende priser på råvarer som træ, der er en af årsagerne til de høje priser nu.
Hvor meget er ost steget?
Prisboom på smør
Inflationen udregnes som et vægtet gennemsnit af prisstigningerne hen over et år på en række varegrupper som fødevarer, energi, restaurantbesøg og tøj. Det er særligt fødevarer, elektricitet og brændstof, der trækker indekset opad. Kategorien mælk, ost og æg er steget med 24,5 procent på et år.
Hvor meget er sukker steget i pris?
Prisstigningerne er meget ujævne. I Danmark er sukker steget med 10 procent.
Hvad er skyld i den høje inflation?
Årsagen til inflation i 2021 og 2022 skal findes i den globale samhandel, hvor stigende energipriser ikke bare har påvirket de private forbrugere, men også produktionen af varer. I Danmark er vi ikke selvforsynende med energi, og derfor importerer vi omkring 43% af vores energi fra udlandet.
Hvad kan stoppe inflation?
Kosten kan hjælpe dit immunforsvar med at bekæmpe inflammation på to måder: Kosten kan styrke dit immunforsvar. Jo stærkere immunforsvar, du får opbygget, jo mere effektivt formår det at nedbringe inflammatoriske tilstande. Råvarer, der styrker immunforsvaret, er blandt andet fede fisk, ingefær, olivenolie, probiotika.
Hvad er inflation godt for?
Inflationen handler ikke kun om de stigende priser i supermarkedet. Inflationen får din pension, din opsparing og din løn til at skrumpe og tabe værdi. Men inflation er en overset fordel for dig med gæld. Din gæld skrumper nemlig også.
Hvornår falder priserne igen 2023?
Huspriserne falder i Danmark, hvis man ser på udviklingen det seneste år. Fra 3. kvartal 2022 til 3. kvartal 2023 er de gået ned med 1,3 procent.
Hvornår bliver priserne normale igen?
Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv (har svaret 10-11 procent): - Det er vores forventning, at inflationen først vil toppe hen mod slutningen af året i et niveau omkring godt 10 procent for herefter at aftage langsomt gennem 2023.
Hvad er årsagen til inflation i Danmark?
Efter flere år med meget lav inflation nåede inflationen i august, september og oktober 2021 sit højeste niveau i 13 år. Det er der især tre årsager til: Genåbningen af økonomien går hurtigt, højere energipriser presser inflationen op, og desuden noget, statistikerne kalder "basiseffekt".
Hvad får landmanden for en liter mælk 2023?
Ifølge prognosen vil gennemsnitsprisen for standard mælk i 2023 lande på 3,79 kroner per kg mælk mod 4,03 kroner i 2022. I 2024 forventes prisen at flade ud til 2,96 kroner hvilket er en smule højere end i 2021.
Hvad er prisen på 1 liter mælk?
Priser på almindelig mælk fra Arla:
og 11,95 kr. Arla letmælk = mellem 11,95 kr. og 12,50 kr. Arla sødmælk = mellem 11,50 kr.
Hvad får en landmand for 1 liter mælk?
Det skriver DR Østjylland. For forbrugerne er det en klar ulempe, men for landmændene er det en lige så klar fordel. Pressedirektør Theis Brøgger fra mejerikoncernen Arla siger, at landmændene nu får 2.77 kr. per liter mælk, hvilket er 49 procent mere end sidste sommer.