#1: 'The Julekalender' (1991) 'The Julekalender' er nok den julekalender der er blevet genudsendt flest gange gennem tiden.
Hvilken julekalender har været sendt flest gange?
De Nattergale fik heller ikke mange penge til at producere serien, men de formåede at skabe nogle legendarisk ud af næsten ingenting. Siden er 'The Julekalender' blevet den julekalender, der er vist flest gange på dansk tv, og det blev også den første danske julekalender, der blev eksporteret til udlandet.
Hvilken julekalender er sendt flest gange på TV 2?
De blev sendt klokken 20.00 med genudsendelse om eftermiddagen den følgende dag. Det er især disse tv-julekalendere, som havde høje seertal, hvoraf 'Alletiders Jul' fra 1994 har rekorden med 1,383 million seere i gennemsnit.
Hvilket land sendte den første julekalender?
Konceptet med tv-julekalendere stammer oprindeligt fra Sverige, men har også bredt sig til Danmark, Norge, Finland og Island. Sveriges Television har sendt årlige julekalendere siden 1960, DR siden 1962, Yle siden 1963, NRK siden 1970, RUV siden 1988, TV 2 siden 1990 og TV 2 Norge siden 1992.
Hvilken julekalender er ældst?
I 1962 forfulgte Danmarks Radio (DR) ideen om en tv-julekalender til børn. Konceptet kom til at hedde 'Børnenes Julekalender', og dets første produktion blev kaldt 'Historier fra hele verden'. Den første julekalender sendte en række mindre historier fra andre lande.
Denne Video Kan Gætte Hvor Du Er!
Hvad er den mest populære julekalender?
Det er især disse tv-julekalendere, som havde høje seertal, hvoraf 'Alletiders Jul' fra 1994 har rekorden med 1,383 million seere i gennemsnit.
Hvor mange gange er The Julekalender blevet sendt?
Julekalenderen blev sendt på TV 2 for første gang i 1991, og er siden blevet genudsendt på samme kanal og senere på TV 2 Charlie i 1994, 2001, 2008, 2010-2013 og 2017-2021.
Er julekalender en dansk ting?
En pakkekalender eller julekalender er helt enkelt en anordning med fireogtyve nummererede låger, hvor hver låge indeholder en spændende overraskelse. Den første kendte julekalender kom fra Tyskland og blev trykt i begyndelsen af 1900-tallet. Succesen blev stor og traditionen lever den dag i dag.
Hvor mange gange er Pyrus blevet vist?
Pyrus i Alletiders Eventyr er en dansk julekalender fra 2000, som er instrueret af Martin Miehe-Renard og produceret af Nordisk Film for TV 2. Julekalenderen blev vist på TV 2 for første gang i december 2000 og er siden blevet genudsendt på samme kanal i 2010, 2019 og 2022.
Hvad hed TV 2 første julekalender?
Den første familiejulekalender hed 'Trolderik og nisserne' og løb over skærmen i 1990. Den første voksenjulekalender hed 'Jul i den gamle trædemølle', og den blev også sendt første gang i 1990.
Hvornår blev den første julekalender sendt på dansk TV?
november kan du se eller gense 14 af DR's tidligere julekalendere på DRTV. DR har sendt julekalender siden 1962. Her kan du genopfriske december-stunderne fra DR1 og få styr på, hvad der blev sendt hvornår.
Hvilken julekalender var der sidste år?
2019: Tinka og Kongespillet. 2020: Juleønsket (genudsendelse fra 2015) 2021: Kometernes jul. 2022: Tinka Og Sjælens Spejl.
Hvad er årets julekalender 2023?
DR1 har i år sparet på produktionskronerne og indkøbt den norske julekalender ”Det magiske tivoliteater” med dansk tale. Historien handler om drengen Luka, der en dag tilfældigt støder på et tivoliteater engang i starten af 1900-tallet.
Hvem lavede den første julekalender?
I 1920 skabte Gerhard Lang dén julekalender, vi kender i dag. To ark, der er limet sammen med 24 nummererede 'låger', som man skal åbne i løbet af december. Firmaet nåede at lave mindst 30 forskellige julekalenderdesigns, inden det stoppede produktionen i 1930'erne.
Hvilke julekalender kommer i 2024?
De danske børn kan glæde sig til en tur både tilbage i fortiden og ud i fremtiden, når 'Tidsrejsen 2' får premiere i julen 2024. Til næste år er det 10 år siden, at julekalenderen Tidsrejsen havde premiere, og ved dette 10-års jubilæum kommer der en fortsættelse.
Hvad hed julekalenderen i 1971?
Kender du decembervej er en julekalender, der blev sendt første gang på DR i 1967. Den blev genudsendt i 1971 i julekalenderen Hos Ingrid og lillebror.
Hvem er død i Pyrus?
Den pludselig succes og opmærksomhed, der fulgte efter hendes medvirken i Alletiders Jul ledte Gardelli ud i en depression, hvor hun måtte indlægges på en psykiatrisk afdeling. Efter udskrivelse trak hun sig fra skuespil og blev manuskriptforfatter. Gardelli døde den 7. oktober 2022.
Hvorfor skifter guttenborg navn?
a. hvorfor Guttenborg har skiftet navn til Gyldengrød, hvilket ifølge afsnittet er fordi Guttenborg er blevet adlet til nisse af særlig fornem rang og derfor har fået et nyt navn; "von Gyldengrød".
Hvor gammel er Mille og Molly?
Niccie og Nicole spillede Pyrus-tvillingerne: Mille og Molly for altid. – Man er ikke bevidst om, hvor meget det vil fylde resten af livet, fortæller de i dag 26-årige søstre, der blev kendt som Mille og Molly fra "Pyrus".
Hvor mange Tinka julekalender har der været?
Varm op med de to tidligere Tinka-julekalendere
'Tinka og Sjælens Spejl' er den tredje fortælling efter 'Tinkas Juleeventyr' fra 2017 og 'Tinka og Kongespillet' fra 2019.
Hvornår kom den første chokolade julekalender?
Den første chokolade julekalender blev introduceret i 1958 og blev populær fordi det gav børn en sød overraskelse hver dag i december. I dag er chokolade julekalendere en fast del af december hyggen i mange familier, både i Danmark og resten af verden.
Hvad hedder TV 2 julekalender?
TV 2's Julekalender. ”VALDES JUL, skovens vogter”
På Julemærkehjemmene får børn hjælp til at komme ud af et liv med mobning og ensomhed og får en ny start med fællesskaber og en fornyet tro på livet. Køb årets lågekalender og støt børn på Julemærkehjem.
Hvor mange penge har De Nattergale tjent på The Julekalender?
En business, som julekalender-kollegaen Pyrus bevidst tjener store penge på - ca. en halv millioner kr. på en måned. Den vej ønsker De Nattergale dog ikke at gå.
Hvorfor hedder det en Nåsåer?
Det er kartoffelavlerslang for at gå på toilettet og en vending Oluf bruger jævnligt gennem julekalenderen. Udtrykket stammer efter sigende fra en tourmanager, De Nattergale kendte. Han yndede at sige "nå, men I skal vel også hjem og puste grise op?"