Nordisk religion Før kristendommen kom til Danmark, tilbad folk de nordiske guder. Der var mange guder, og de bestemte over hver sit område. Hvis man fx gerne ville sikre sig en god høst, kunne man henvende sig til Freja, som var en frugtbarhedsgudinde.
Hvad var den første religion i Danmark?
Kristne og asatroende levede side om side
Allerede i 800-årene var dele af befolkningen kristnet. Da kong Harald proklamerede kristendommens indførelse i anden halvdel af 900-årene, havde asatro og kristendom længe levet side om side.
Hvordan kom kristendommen til Danmark?
Gorm og Thyras søn, Harald Blåtand (død 985), skrev stolt på den store jellingsten, at han gjorde danerne kristne. I 960'erne lod han sig ifølge visse sene kilder angiveligt døbe af den frisiske munk Poppo og gjorde samtidigt kristendommen til statsreligion i sit rige.
Hvornår blev kristendommen statsreligion i Danmark?
Harald Blåtand lader sig døbe i 962/4 og gør samtidig kristendommen til statsreligion. Det er et afgørende skel, som fejres med den store runesten i Jelling. Med rette er den blevet kaldt for Danmarks dåbsattest. Harald praler af, at han gjorde danerne kristne.
Hvem indførte kristendommen?
Jesus var én af flere guder
Det er ikke en ukendt gud og tro, Harald Blåtand indfører omkring 965, for kristendommens fortælling om Jesus er ikke ny i Danmark på dette tidspunkt. Danmark er ikke ene om pludselig at overgå fra en gammel religion til den nye kristendom.
Kristendom basis1
Hvad troede danskerne på før kristendommen?
Før kristendommen kom til Danmark, tilbad folk de nordiske guder. Der var mange guder, og de bestemte over hver sit område. Hvis man fx gerne ville sikre sig en god høst, kunne man henvende sig til Freja, som var en frugtbarhedsgudinde. I den nordiske religion var det ikke så vigtigt, hvad folk troede på.
Hvornår opstod kristendommen som religion?
Kristendommen begyndte med budskabet om Jesus fra Nazareth, der blev korsfæstet omkring år 30. Det blev starten på en ny religion, der i dag findes over hele verden.
Hvilken religion er der i Danmark?
Kristne trossamfund er langt det mest udbredte, med katolikker som det største efter folkekirken med over 47.000. Herefter følger blandt ikke-kristne islam med 250.00-300.000 muslimer. Dernæst kommer de østlige religioner med hhv. op mod 35.000 buddhister og 23.000- 25.000 hinduer.
I hvilket land opstod kristendommen?
Bevægelsen opstod i Mellemøsten omkring Palæstina, og spredte sig i løbet af det første årtusinde til Nordafrika, Europa og dele af Indien. I det andet årtusinde spredte kristendommen sig til resten af verden pga. kolonisering og missionærvirksomhed.
Er Danmark et protestantisk land?
Danmark er et protestantisk land - hvilket vil sige et land med et af de mest specifikke teologiske standpunkter i hele verden.
Hvem spredte kristendommen i Danmark?
Få år efter opstillede en stolt Harald de berømte Jellingsten, hvorpå han bekendtgjorde, at han havde kristnet danerne. Som de første blandt Skandinaviens vikinger havde danskerne bøjet sig for den kristne gud og dermed sat gang i kristningen af hele Norden.
Er Danmark kristne?
Danmark er et kristent land, og den evangelisk-lutherske kirke indtager en særstatus som folkekirke.
Hvilken religion er den ældste?
Det er umuligt at sige præcist, hvilken religion der er ældst. Flere religioner har udspring i naturreligioner og tidlige former for gudsdyrkelse, og deres oprindelse fortaber sig. Men ser man på skriftlige kilder, regnes hinduismen normalt som den ældste af nutidens religioner.
Hvornår blev kristendommen romersk statsreligion?
Med tiden slog kristendommen også igennem i Romerrigets højeste sociale lag. Og da kejser Theodosius i 392 gjorde kristendommen til statsreligion, blev der sat magt og tvang bag omvendelserne.
Hvad troede man på før kristendommen?
Før kristendommen kom til Danmark, tilbad folk de nordiske guder. Der var mange guder, og de bestemte over hver sit område. Hvis man fx gerne ville sikre sig en god høst, kunne man henvende sig til Freja, som var en frugtbarhedsgudinde. I den nordiske religion var det ikke så vigtigt, hvad folk troede på.
Hvilke religion tilhøre Jesus?
Kristendom: Jesus er den Messias, som jøderne ventede på. Han er Guds søn, som gennem sin lidelse, død og opstandelse skabte et nyt forhold mellem Gud og mennesker. Jødedommen: Jesus er hverken Guds søn eller Messias, men født og opdraget som jøde.
Hvilket land var det første kristne land?
Armenien blev kristnet under Arsakiderne tidligt i 300-tallet og blev dermed den første kristne nation.
Hvor mange danskere beder til Gud?
44 procent beder eller mediterer undertiden. 37 procent svarer, at de tror på Gud.
Hvor stammer folkekirken fra?
Folkekirken bygger på den evangelisk-lutherske lære, som blev indført i kirken i Danmark ved reformationen i 1536. Indtil da var Danmark officielt romersk-katolsk. De lutherske kirker er fremherskende i Norden, Nordtyskland, Estland, Letland, dele af USA og Namibia.
Hvor mange tro på Gud i Danmark?
I den øverste figur har vi svaret på hvor mange, der tror på en personlig gud og vi kan se, at det ligger mellem 10-15 procent blandt både mænd og kvinder i de fleste aldersgrupper. For de to ældste grupper er den steget til over 20 procent for kvinderne og ca. 20 procent for mændene.
Hvad udspringer kristendommen af?
Jesus blev født til at frelse det jødiske folk, som havde en messias-forestilling, at Gud ville send ene frelser. Kristendommen udspringer altså af jødedommen, og de har begge Det Gamle Testamente som en del af deres hellige skrift.
Er katolicisme og kristendom det samme?
Der er to grupper af kristne, nemlig katolikker og protestanter.
Hvilke lande forfølger kristne?
- Afghanistan.
- Nordkorea.
- Somalia.
- Libyen.
- Yemen.
- Eritrea.
- Nigeria.
- Pakistan.
Hvad tror vikinger på?
Vikingerne troede på asatroen. Det er en tro med flere guder, hvoraf den enøjede Odin og krigsguden Thor er de mest kendte. Fire af vores ugedage er opkaldt efter de nordiske guder. Tirsdag har fået sit navn efter guden Tyr, onsdag er Odins dag og torsdag er Thors dag.