Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede.
Hvad spiser danskerne mest af?
De mest populære retter blandt danskerne
Faktisk er resultatet ikke så overraskende. Når vi spørger danskerne, hvad de fik at spise til aftensmad i går, er svaret nemlig det samme, som sidst vi spurgte i 2018. På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2021 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”.
Hvilket kød spiser vi i Danmark?
Tal fra den seneste DANSDA for 2011-13 viser, at en dansker i gennemsnit spiser knap 44 kilo kød fra okse, kalv, svin og lam om året. Heraf er 66% svinekød og 32% okse-/kalvekød. Dertil kommer et årligt indtag af fjerkræ på otte kilo, hvilket giver et samlet årligt kødindtag for en gennemsnitsdansker på 52 kilo.
Hvilket kød bliver spist mest i verden?
Der er fortsat mest grisekød på det globale spisebord, men kyllingen overtager snart førstepladsen. Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Hvem spiser mest kød pr indbygger?
Store bøffer er noget, vi normalt forbinder med USA eller måske Argentina, men det land i verden, der konsumerer mest kød per indbygger, er Danmark. Det fremgår af World Resources Institutes opgørelse over kødforbrug per indbygger per land. USA ligger med 124,8 kilo 20 kilo under det danske forbrug på en femteplads.
Film 25 | Hvor meget kød spiser danskerne? | GoCook by Coop
Hvilket land i Europa spiser mest kød?
Hver dansker konsumerer hvert år næsten 146 kilo kød. Det gør os til verdens suverænt største kødspisende nation.
Hvor meget rødt kød spiser danskerne?
Tal fra DTU Fødevareinstitut (2016) viser, at danskerne i gennemsnit spiser 142 gram kød om dagen fordelt ud på dagens måltider. Danskernes kødindtag er altså et pænt stykke over de officielle kostråd om at spise højst 350 gram kød om ugen (Alt om Kost, 2022).
Hvilket land spiser mest svinekød?
Svinekød eller flæsk er kød fra svin. I daglig tale bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød. Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere, vietnamesere og til en vis grad amerikanere.
Hvor meget kød spiser en dansker i gennemsnit?
For danskere - og næsten alle verdens mennesker - elsker at spise kød. Danskere spiser i gennemsnit et kilo kød om ugen. Altså en hel del mere end de maksimalt 350 gram kød om ugen, som de officielle kostråd råder os til.
Hvor meget svinekød spiser danskerne?
De seneste beregnede mængder svinekød til rådighed til forbrug har ligget på 36,9 kg i 2008, 35,8 kg i 2009, 34,8 kg i 2010 og 31,9 kg i 2011 pr. indbygger uanset alder. Hertil kommer godt 1,0 kg indmad, (lever, hjerte, nyre, tunge og mellemgulv). De små udsving i forbruget afhænger bl.
Hvad er den mest spiste aftensmad i Danmark?
Top-tre med og uden kød og som færdigret
Når danskerne spiser kød, er kylling med kartofler og/eller grønt på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid.
Hvem spiser mest oksekød?
Store bøffer er noget, vi normalt forbinder med USA eller måske Argentina, men det land i verden, der konsumerer mest kød per indbygger, er Danmark. Det fremgår af World Resources Institutes opgørelse over kødforbrug per indbygger per land. USA ligger med 124,8 kilo 20 kilo under det danske forbrug på en femteplads.
Hvem spiser mest fastfood i Danmark?
Flere mænd og yngre danskere spiser fastfood mindst en gang om ugen end resten af befolkningen. 55 % af kvinderne og 65 % af mændene spiser fastfood mindst en gang om ugen, mens 72 % af de 18-24 årige og 76 % de 25-34 årige spiser fastfood ugentligt.
Hvad køber danskerne mest af?
Ændringer i webshops top 5
Indenfor de fysiske varegrupper har næsten hvert tredje danskere købt tøj, sko og tilbehør. Den næststørste gruppe er apotek, helse- og skønhed, hvor 10% af danskernes seneste online køb er foregået. Herefter følger bolig og køkkenudstyr med 9%.
Hvad er den mest spiste mad i verden?
I en undersøgelse foretaget i 24 lande lægger pizza og pasta sig i spidsen – tæt forfulgt af kinesisk og japansk mad. En international YouGov-undersøgelse med mere end 25.000 mennesker i 24 lande viser, at pizza og pasta er blandt det mest populære mad i verden.
Hvilket dyr spiser mest i verden?
Generelt har fugle den største appetit, fordi de er små, har en høj kropstemperatur og et højt aktivitetsniveau – selvom appetitniveauet kan svinge meget fra én art til en anden.
Hvor mange danskere spiser ikke kød?
20% af danskerne, svarende til mere end 1 million danskere, spiser overvejende eller helt vegetarisk (Coop Analyse & DVF 2023).
Hvor meget kød spiser tyskerne?
Den gennemsnitlige tysker spiser 52 kilo kød om året, og det er det laveste tal, man har registreret, siden man begyndte optællingerne i 1989. Det overrasker dog ikke Sisse Fagt, seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstitut. - Nu er Tyskland ikke et land, som er kendt for at spise lidt kød.
Hvor mange danskere vil spise mindre kød?
Hvor mange danskere ønsker at spise mindre kød? 66 % af danskerne i alderen 18 – 74 år og 76 % af de unge mellem 18 og 34 år (Coop Analyse & DVF 2023). I 2022 ønskede 59 % af danskerne, og 75 % af de unge mellem 18 og 34 år at spise mindre kød fremover (Coop Analyse & DVF 2022).
Hvem spiser ikke svinekød?
Selvom jøder og muslimer ikke spiser svinekød i dag, så skal de være glade for, at deres forfædre havde en anderledes bred smag. Forskerne mener nemlig, at kød gav mennesket en evolutionær fordel. Kød tilføjede nemlig næring, som gjorde at hjernen udviklede sig.
Hvilket land spiser mest bacon?
Ifølge amerikanske National Pork Board er Kina, som udgør 20 pct. af jordens befolkning, det land i verden, som spiser mest svinekød, og det forventes, at kineserne vil købe store mængder svinekød, når fabrikkerne slår dørene op.
Er svinekød halal?
Føde- og drikkevarer der falder udenfor halal-kategorien er svinekød, blodprodukter, selvdøde dyr og ådselædere, samt dyr, der er blevet slagtet under påkaldelse af andre guder end Gud Allah.
Kan man leve uden kød?
Du kan sagtens undvære forarbejdede kød- og fjerkræprodukter og skære ned på kødet uden at komme til at mangle proteiner, vitaminer eller mineraler – det er der nemlig også masser af i fersk fjerkræ, fisk og bælgfrugter som kikærter, bønner og linser.
Hvor meget kød spiser en amerikaner?
I gennemsnit bruger en amerikaner to gange sin egen vægt om året i kød: 44 kilo oksekød 31 kilo svinekød og 48 kilo fjerkræ pr. indbygger. I Danmark bruger vi mindre oksekød (18,4 kilo), men til gengæld mere svinekød (56,9 kilo) samt 18,1 kilo fjerkræ. I alt forbruger vi 93 kilo kød pr.
Hvorfor skal vi ikke undvære kød?
Kød indeholder værdifulde næringsstoffer og bidrager med bl. a. proteiner, vitaminer og mineraler. Det er især vitamin A, vitamin B6 og vitamin B12 samt mineralerne jern, zink og selen, som vi får fra kødet.