Det bedste vinvalg til den danske udgave af wienerschnitzel er en tør Riesling (trocken) fra Tyskland eller en tør Riesling fra Alsace. Begge må meget gerne være lagret. Er du større tilhænger af rødvin, er dette også en mulighed. Den skal også være frugtig og syreholdig.
Hvad drikker man til en wienerschnitzel?
En klassisk Wienerschnitzel har behov for en vin, der kan matche dens sprøde panering og subtile smag. En let hvidvin som Grüner Veltliner eller en delikat rødvin som Pinot Noir med frugtaromaer kan båden komplementere og fremhæve retten uden at dominere.
Hvilken rødvin til svinekød?
De fleste retter med svinekød bør serveres med en vin, der ikke er for kraftig. Om det er en rødvin, en rosévin eller en hvidvin er op til dig selv, men det er en god idé at vælge en let rødvin som Pinot Noir, en fyldig hvidvin som Riesling eller Grüner Veltliner eller en frisk rosévin med masser af bærsmag.
Hvilken vin til koteletter?
Både rødvin, hvidvin og orangevin kan passe godt til gris, afhængigt af udskæringen og saucen, der serveres med det. For eksempel vil grillede svinekoteletter være bedre med rødvine som Garnacha og Sangiovese mens svinekam fungerer glimrende med en hvidvine som Godello og Chardonnay.
Hvorfor ansjos på wienerschnitzel?
I Danmark har man i generationer serveret snitzlerne med søde ansjoser, fordi det var dem man kendte her til lands. Man kan altså enten vælge de salte og være gastronomisk "korrekt", eller de søde og hylde den danske tradition.
"Dansk" Wienerschnitzel - altid en favorit!
Hvad er forskellen på en schnitzel og en wienerschnitzel?
Schnitzel er en flad skive skært kød, fx kalv eller svin, der steges på forskellige måder. Wienerschnitzel er udbanket kalvekød, paneret og stegt i smør.
Hvorfor kaldes det en dreng på wienerschnitzel?
Det lidt finurlige ord “dreng” på en wienerschnitzel skyldes – ja, det vides faktisk ikke. Nogle steder kan du læse, at det også hedder “wienerdreng”, men årsagen er vist ukendt. Ikke desto mindre består den af en skive citron, ansjoser, kapers og friskrevet peberrod, som lægges oven på kødet efter panering….
Hvilken vin til dyrekølle?
Vin til forskellige typer vildt. Pinot Noir passer godt til vildtkød som krondyrfilet og rådyr, mens Syrah er ideel til kraftigere vildtkød som vildsvin og krondyrkølle. Chardonnay kan være et overraskende godt match til vildtretter med cremede saucer.
Hvad drikker man til svinekoteletter?
Til et måltid som asiatiske svinekoteletter med forskelligt tilbehør kan du servere både hvidvin og rødvin. Gældende for begge typer af vin er temperaturen, som godt må ligge i den kølige ende af skalaen. Vinen til dette måltid skal være både frugtig og fyldig.
Hvilken rødvin passer til svinekæber?
Rødvine som Barbera, Grenache eller Tempranillo er perfekte til svinekød, da de har en god balance mellem syre og frugt. Hvilken vin til gris? Gris passer både til rød- og hvidvin, afhængigt af tilberedningen. En let rødvin som Zweigelt eller en fyldig Chardonnay kan begge være gode valg.
Hvilken rødvin drikker man til flæskesteg?
Det klassiske valg af vin til flæskestegen
Flæskesteg med kraftigt tilbehør er især glad for vine på Syrah/Shiraz. Med sine nuancer af mørke skovbær og til tider dyriske præg er druen optimal til det lyse fedtmarmorede kød.
Hvad drikker man til frikadeller?
Vin til frikadeller
Vælg gerne en vin på Syrah-druen eksempelvis fra Sydrhône, så længe den er saftig og ungdommelig i sit udtryk.
Kan man bruge portvin i stedet for rødvin?
Portvin er på ca. 20 % alkohol, og vil man gerne nyde et helt glas vin til hver ret, kan det hurtigt blive lystigt og ”mættende”. Portvin skal altså ikke erstatte mousserende vin, hvidvin eller rødvin, men kan være et bud på en anderledes sammensætning, når man har lyst til at gå nye veje.
Hvilken rødvin til wienerschnitzel?
- La Stella Cadente Zinfandel 2021 75 cl. - ...
- Tabiso Smooth Rich Red Blend BiB 300 cl. ...
- In Me Negroamaro Zinfandel 2023 - 15% ...
- Il Sincero Rosso 75 cl. ...
- Réserve du Palais Côtes du Rhône Rouge 13% ...
- Nerone Negroamaro Primitivo Puglia 75 cl. ...
- Pol Roger Champagne Réserve Brut i gaveæske 12,5%
Hvilken vin drikker man til svinekød?
Både hvidvin, rosévin og rødvin kan gå til retter med svinekød, men det er en god idé at vælge en let rødvin som Pinot Noir, en fyldig hvidvin som Riesling eller Grüner Veltliner eller en frisk, bærpræget rosévin, eksempelvis fra Østrig.
Hvad spiser man til schnitzel?
Klassisk tilbehør til en wienerschnitzel er som sagt brasede kartofler med dampede ærter - og naturligvis en dreng på toppen. Andet tilbehør kan selvfølgelig sagtens anvendes, men jeg synes det skal være klassisk.
Hvilken vin til gris?
Sådan vælger du vin til gris
Se efter vine, der har en god syre for at skære igennem fedtet og bringe friskhed til retten. Hvidvine som Chardonnay og Riesling er fremragende valg, da de tilbyder både syrlighed og kompleksitet. Rosévine med deres friske bærnuancer og lette tanniner komplementerer også godt.
Hvad drikker man til svineskank?
Svineskank skal langtidssteges og er en lækker ret en råkold søndag, hvor regnen vælter ind på ruden. Specielt hvis du spiser den sammen med en god øl eller godt glas vin.
Hvad serverer man til et glas rødvin?
- Oliventapenade og lækre pestoer.
- Saltmandler.
- Trøffelsmør (smør rørt med trøffelsalt)
- Lakseruller og kanapéer med rejer (til hvidvinene)
- Hummus med tyrkisk pitabrød.
- Parmaskinke, Bresaola, Milano salami, små italienske pølser.
- Vildsvinepaté og andre gode sager fra din lokale slagter.
Hvad drikker man til røget dyrekølle?
Til røget kød anbefaler vi at kigge mod de krydrede rødvine, der har tilpas vægt og syre til at kunne klare de fede elementerpå tallerkenen. Gode eksempler på disse vine er Cabernet Sauvignon, Nebbiolo eller Syrah. Foretrækker du hvidvin, kan du gå efter en fyldig Viognier eller en fadpræget Aligoté.
Hvilken vin til hvad?
- Lette retter - lette, lyse vine.
- Kraftige retter - kraftige, mørke vine.
- Krydret mad - fyldige og kraftige vine.
- Fede retter - vine med god syre.
- Søde retter - søde vine.
- Salte retter - vine med let druesødme.
Hvor varm skal en dyrekølle være?
Tag dyrekøllen ud af ovnen efter i alt ca. 1 time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 62°.
Hvilken sovs hører til wienerschnitzel?
En klassisk wienerschnitzel serveres med smørsovs!
Hvad hedder wienerschnitzel på tysk?
Wienerschnitzel, tysk Wiener Schnitzel, er en bøf af kalvekød, der er banket flad og paneret med æg og rasp, stegt og serveret med citron, kapers og evt. benfri sild og peberrod.
Hvorfor banker man wienerschnitzel?
Men der er også en anden fordel ved at banke kødet. »Alt kød, der bliver stegt, trækker sig sammen og bliver tykkere. Når du samtidig panerer kødet, bliver det hurtigt for tykt, når du steger det. Har du banket det ud, trækker det sig sammen til en perfekt tykkelse,« forklarer slagtermesteren.