Hvilken vin til frikadeller?

Skal det være en rødvin, kan det derfor være en god idé at vælge en Pinot Noir - enten fra Bourgogne, en tysk Spätburgunder - eller en oversøisk Pinot Noir. Hvis du vil have hvidvin til dine frikadeller, så find en velegnet Riesling, der gerne må have lidt sødme, så den kan spille op imod tilbehøret på tallerkenen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på theis-vine.dk

Hvilken vin er bedst til madlavning?

Den unge frugtige vin vil være det bedste valg til madlavning uanset om du bruger hvid, rød eller rosé. Når du bruger hvidvin, skal du gå efter en, der er tør og har relativt meget syre. En Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Pinot Gris, Pinot Blanc eller Sémillon er oplagte druevalg i selve madlavningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjhansen-vin.dk

Hvilken vin til rådyr?

Vin til rådyr

Kødet på et rådyr har en fin fiberstruktur, en mørk rød farve, og intens smag af vildt. Nordrhône som Saint Joseph, Pomerol, Sydafrika (Minimalist Wines), Raul Pérez vine (La Vitoriana), Beaune Bourgogne og urtet Cabernet Franc fra Saumur er oplagte adresser at hente vine fra, der kan matche rådyrets kød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kjaersommerfeldt.dk

Hvilken vin til kalvefrikasse?

Kalvefrikassé passer supergodt til en lettere rødvin, gerne pinot noir.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyskvin.dk

Hvilken type rødvin til julemad?

Generelt drikker man ofte lidt kraftigere rødvine til julemaden, da den går godt i samspil med den lidt mere fede julemad. Hvis du er mere til en let rødvin, så er en Pinot Noir et godt bud på en rødvin, du kan servere til julemaden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foetex.dk

Vinparring 101 | Super Easy Food and Wine Pairing fra V er til Vino



Hvad skal man drikke til julemad?

Som en tommelfingerregel hedder det sig, at man til en kraftig og smagfuld ret, bør drikke en kraftig vin. Til lette retter bør man drikke en let vin og til en sød dessert bør man drikke en sød vin, som eksempelvis en desservin som Noble Late Harvest, en sød Cava, Asti eller Portvin.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vinoen.dk

Er Barolo god til julemad?

Glem stor Bordeaux og Barolo juleaften. Disse meget tørre vine har ofte et alt for lavt niveau af frugtsødme og vil kollidere voldsomt med sødmen i julemaden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bichel.dk

Hvilken vin passer til wienerschnitzel?

En klassisk Wienerschnitzel har behov for en vin, der kan matche dens sprøde panering og subtile smag. En let hvidvin som Grüner Veltliner eller en delikat rødvin som Pinot Noir med frugtaromaer kan båden komplementere og fremhæve retten uden at dominere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vinguruen.dk

Hvilken rødvin til kalvefilet?

Søger du efter den perfekte rødvin er det bedst at gå efter lettere og elegante varianter. Et glimrende valg vil være en tysk, fransk eller amerikansk Pinot Noir. En elegant fransk Beaujolais, en italiensk Barbera D'Alba eller en urtet Mencia ville også fungerer glimrende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kjaersommerfeldt.dk

Hvad drikker man til kalvemørbrad?

En lys og frugtagtig rødvin som en frisk Pinot Noir eller en ung Merlot er ofte et godt valg til at ledsage kalvekød. For dem der foretrækker hvidvin, er en let og mineralsk Chardonnay eller en frisk Sauvignon Blanc ideel til at ledsage kalvekød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på masawine.dk

Hvilken vin passer til oksekød?

Rødvin passer perfekt med oksekød på grund af samspillet mellem garvesyren (tanninen) i vinen og proteinerne i kødet. Den kraftige oksekødssmag kalder på en vin, der også er kraftig i struktur og fylde. Gode eksempler på vine til oksekød er Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec og Bordeaux.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kjaersommerfeldt.dk

Hvilken vin til fasan?

Rødvin til fasan

Vine der passer til fasan skal ikke være for tørre og må gerne have toner af røde bær med et strejf af animalskhed over sig. Vine hvis aromaer går fuldstændig i spænd med fasansmagen er lavet på druen pinot noir. Det ypperste valg vil være en elegant tysk spätburgunder eller en fransk pinot noir.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vinforsjov.dk

Hvad er det bedste kød på et rådyr?

Når det kommer til rådyr, er det især tykkam eller kød fra halsen, der er godt – men generelt kød, du kan skære i tern uden for mange sener og lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på smagaarhus.dk

Hvilken mad passer til Riesling?

Thai eller karryretter: Den søde og syrlige smagsprofil i mange Riesling-vine kan også passe godt sammen med krydrede og eksotiske retter, såsom thailandsk karry eller asiatiske retter med sød-syrlig sauce. Den friske syrlighed i vinen kan balancere krydderierne og skabe en spændende kontrast i smagsoplevelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på coolwines.dk

Hvad passer chablis til?

Tilgengæld brillierer Chablis i samspil med lette, salte og ferske elementer, så som østers og mager hvidfisk. Grønne retter og salater, hvor der er tilsat citrus eller vinagrette, er også oplagte retter til Chablis, da syren i vinen spiller sammen med syren i maden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på philipsonwine.com

Kan man bruge mousserende vin i mad?

Mousserende vin er en alsidig ledsager til mad, hvor valg af retter afhænger af vinens tørhedsgrad samt din personlige smag. Tør mousserende vin harmonerer klassisk med delikate østers og kaviar, men passer også fremragende til en bred vifte af.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på masawine.dk

Hvad drikker man til kalveculotte?

Urtebraiseret kalveculotte passer godt til en let krydret vin, fx en Côtes du Rhone.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyskvin.dk

Hvorfor er det sundt at drikke rødvin?

Rødvin indeholder en masse antioxidanter - bl. a. polyphenol, der går i forbindelse med kroppens celler, og som påvirker lagringen af fedt og reguleringen af ens blodsukker. Selv små mængder rødvin har vist sig at have en stabiliserende effekt på blodsukkeret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på andrupvin.dk

Hvilken rødvin til svinekød?

De fleste retter med svinekød bør serveres med en vin, der ikke er for kraftig. Om det er en rødvin, en rosévin eller en hvidvin er op til dig selv, men det er en god idé at vælge en let rødvin som Pinot Noir, en fyldig hvidvin som Riesling eller Grüner Veltliner eller en frisk rosévin med masser af bærsmag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på theis-vine.dk

Hvilken vin til and og flæskesteg?

Den bedste vin til flæskesteg og rødkål

Pinot noir er et fremragende valg, da denne drue typisk giver vine med frisk syre og noter af røde bær, som passer perfekt til flæskestegens smagsprofil. En anden mulighed er en fyldig hvidvin, som en chardonnay med en smule fadlagring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vinguruen.dk

Hvilken vin drikker man til burger?

Sådan vælger du vin til burger

En klassisk oksekødsburger med kraftige smage fra bacon og ost vil harmonere med en robust rødvin som en Cabernet Sauvignon. Hvis burgeren er mere enkel, fx med tomat og salat, kan en lettere Pinot Noir være et godt valg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vinguruen.dk

Hvilken sovs spiser man til snitzel?

En klassisk wienerschnitzel serveres med smørsovs!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spisbedre.dk

Hvad koster en god Barolo?

  • 2023 Barbera Piemonte Cantina Terre Del Barolo 2023. (75 cl) Italien, Piemonte, Terre Del Barolo. Ved 1 stk. 119,95. 89,95 kr/fl.
  • 2020 Barolo Cannubi Serio e Battista Borgogno 2020. (75 cl) Italien, Piemonte, Fratelli Serio e Battista Borgogno. Ved 1 stk. 519,95. 429,95 kr/fl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på shop.meny.dk

Er Amarone god til julemad?

En fyldig og krydret rødvin som en Amarone eller Shiraz kan være det ideelle valg til den danske julemad. Disse vine, med deres intense smagsnoter af mørke bær og krydderier, matcher perfekt de rige smage af and, flæskesteg og brune kartofler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på masawine.dk

Hvornår skal en Barolo drikkes?

Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange. Er året godt men ikke bedre end godt, så vil de toppe mellem 12-15 år, og kommer vinene fra et mindre heldigt år, så bør du faktisk ikke gemme dem længere end maksimalt 6-8 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vinhulen.dk