I gennemsnit spises der kød/fisk 5,3 dage om ugen. Mænd spiser lidt oftere kød end kvinder og de ældre forbrugere lidt oftere end de yngre. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad.
Hvilket kød spiser vi mest i Danmark?
Det er de klassiske kødtyper okse- og grisekød, der dominerer danskernes kødtallerkener. Når danskerne spiser kød til aftensmad, er det hver tredje der spiser grise- eller oksekød. Samme mønster er også tilfældet ved udespisning og takeaway, hvor oksekød er den mest spiste kødtype.
Hvilken slags kød spiser danskerne mest?
Når der spises kød til aftensmad, er det oftest oksekød, grisekød eller kylling, der ligger på tallerkenen. Det er oftere yngre danskere, der vælger oksekød eller kylling, mens det oftere er danskere over 50 år, der vælger grisekød. Ved udespisning er det ligeledes oftest oksekød, grisekød og kylling, der spises.
Hvilket kød spiser vi mest af?
I Europa generelt er fjerkræ den mest spiste type kød, men i Danmark er det oksekød, der oftest bliver serveret. 59% af danskerne spiser oksekød mindst en gang om ugen.
Hvad bliver der spist mest af i Danmark?
Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter.
Danish Food & What To EAT in Denmark
Hvilket dyr bliver spist mest?
Verdens indtag af kyllingekød vil snart overgå svinekød, viser en opgørelse fra FN's fødevareorganisation, FAO, ifølge The Economist. Der er fortsat mest grisekød på bordene, men hvis tendensen fra de seneste år holder, vil fjerkræet overtage førstepladsen på verdensranglisten for mad.
Hvor meget kød bliver der spist i Danmark?
Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød. USA og Kuwait topper dog listen med 120 kg.
Hvilket land i Europa spiser mest kød?
Ifølge opgørelsen spiser danskerne over 50 procent mere kød end vores naboland Tyskland og over dobbelt så meget, som de spiser i Sverige, Norge og Finland.
Hvilket land spiser mest svinekød?
Svinekød eller flæsk er kød fra svin. I daglig tale bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød. Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere, vietnamesere og til en vis grad amerikanere.
Hvor meget mindre kød spiser danskerne?
Samlet set spiser knap 46 % af europæerne mindre kød sammenlignet med for et år siden, hvor tallet for danskernes vedkommende er på 37%. Dermed har 63% af danske forbrugere ikke har reduceret deres kødforbrug, hvilket placerer Danmark på en delt sidsteplads blandt deltagerlandene i denne del af undersøgelsen.
Hvilket land spiser mest slik i verden?
Vi danskere elsker slik. Forskere fra DTU har set på tallene og konkluderet, at danskere i snit køber 6,6 kg slik om året. Dermed indtager Danmark øjensynligt førstepladsen i det globale slikforbrug per indbygger, foran lande som England, Italien, USA, og resten af Skandinavien.
Hvad er den mest spiste grøntsag i Danmark?
Hver dansker spiser flere grønsager end i midten af 90'erne og tomaten er nu den mest populære grønsag på middagsbordet.
Hvem spiser mest fastfood i Danmark?
Flere mænd og yngre danskere spiser fastfood mindst en gang om ugen end resten af befolkningen. 55 % af kvinderne og 65 % af mændene spiser fastfood mindst en gang om ugen, mens 72 % af de 18-24 årige og 76 % de 25-34 årige spiser fastfood ugentligt.
Hvor får Danmark kød fra?
sammenlignet med 2019. Eksporten af okse- og kalvekød 2020 har fordelt sig således til verdenen: EU27 87,9 pct., øvrig Europa 4,0 pct., Nordamerika 3,6 pct., Afrika 2,1 pct., Øst- og Sydøstasien 1,9 pct. og Mellemøsten 0,4 pct.
Hvor meget kød køber danskerne?
I 2020 købte den gennemsnitlige dansker 43 kilo fersk kød om året. Det er et fald på tre kilo i en periode på 14 år. Det står i stor kontrast til tendensen i Tyskland, hvor forbruget faldt med 4,2 kilo per forbruger på bare et år mellem 2021 og 2022.
Hvilke lande spiser ikke svinekød?
Selvom jøder og muslimer ikke spiser svinekød i dag, så skal de være glade for, at deres forfædre havde en anderledes bred smag. Forskerne mener nemlig, at kød gav mennesket en evolutionær fordel. Kød tilføjede nemlig næring, som gjorde at hjernen udviklede sig.
Hvor meget rødt kød spiser danskerne?
For danskere - og næsten alle verdens mennesker - elsker at spise kød. Danskere spiser i gennemsnit et kilo kød om ugen. Altså en hel del mere end de maksimalt 350 gram kød om ugen, som de officielle kostråd råder os til.
Er gris og svin det samme?
Landbruget og slagterierne har besluttet, at dyret med krølle på halen nu ikke længere skal kaldes svin. Det nye navn er gris. De danske svin er blevet til grise.
Hvilket land i verden spiser mest ost?
Grækeren spiser i gennemsnit 23,8 kg ost om året, og med den statistiske usikkerhed i tankerne spiser franskmanden stort set det samme, nemlig 23,7 kg. Herefter følger Tyskland, der i gennemsnit spiser 20,9 kg, Italien 20,1 kg og Sverige 17,2 kg. Alle disse lande er blandt de store ostemarkeder for Arla Foods.
Hvor mange kilo kød spiser en dansker ca hver uge?
Dertil kommer et årligt indtag af fjerkræ på otte kilo, hvilket giver et samlet årligt kødindtag for en gennemsnitsdansker på 52 kilo. Det daglige indtag af kød fra okse, kalv, svin og lam i en gennemsnitskost er således 120 gram, mens det gennemsnitlige indtag er 142 gram, når fjerkræ er inkluderet.
Hvad spiser danskerne mest til aftensmad?
Hvad spiser danskerne til aftensmad? Rugbrød er og bliver danskernes mest spiste aftensmåltid, skarpt forfulgt af kylling og pizza i mange former: Hjemmelavet, som take-away, som færdigret og fra frost.
Hvad tid spiser man aftensmad i Danmark?
De fleste danskere spiser morgen- mad mellem kl. 7 og 9, frokost mellem kl. 11 og 13 og aftensmad mellem kl. 17 og 19 – uanset om de bor alene eller sammen med andre.
Hvor meget kylling spiser vi i Danmark?
Kylling er en meget populær fødevare i Danmark. I en analyse fra Nordstat, lavet til Landbrug & Fødevarer, fra 2021* svarer 87 % af danskerne, at de spiser kylling.
Hvad er Danmarks mest sjældne dyr?
Men der er også solstrålehistorier fra naturen, siger forsker. Den rødlige perlemorsommerfugl er meget kræsen. Kun violer i skovlysninger er gode nok til dens larver.