Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede.
Hvilket kød spiser vi i Danmark?
Tal fra den seneste DANSDA for 2011-13 viser, at en dansker i gennemsnit spiser knap 44 kilo kød fra okse, kalv, svin og lam om året. Heraf er 66% svinekød og 32% okse-/kalvekød. Dertil kommer et årligt indtag af fjerkræ på otte kilo, hvilket giver et samlet årligt kødindtag for en gennemsnitsdansker på 52 kilo.
Hvad spiser vi mest af i Danmark?
Når vi spørger danskerne, hvad de fik at spise til aftensmad i går, er svaret nemlig det samme, som sidst vi spurgte i 2018. På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2021 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”. På andenpladsen finder vi kylling med kartofler og/eller grønt og tredjepladsen går til pizza.
Hvilket kød bliver spist mest i verden?
Der er fortsat mest grisekød på det globale spisebord, men kyllingen overtager snart førstepladsen. Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Hvor meget kød spiser vi i Danmark om året?
Her taler vi for eksempel om borgere fra fattige lande, der tilføjer en smule mere kød til kosten, fordi landet bliver rigere. Det anslås, at danskere spiser 52 kg årligt i gennemsnit (ifølge de seneste tal fra DTU Fødesvareinstituttet), hvilket er lavere end gennemsnittet i Tyskland.
Danish Food & What To EAT in Denmark
Hvilket land i Europa spiser mest kød?
Hver dansker konsumerer hvert år næsten 146 kilo kød. Det gør os til verdens suverænt største kødspisende nation.
Hvilket land spiser mest slik i verden?
Danmark har de seneste år overhalet Finland og Sverige som de største slikmunde. Danskerne spiser årligt 6,6 kilo slik per person, mens lande som USA og Italien spiser henholdsvis 3,6 kilo og 1,8 kilo slik om året. Hvis man smider chokolade oveni opgørelsen, spiser danskerne 12,3 kilo om året.
Hvor meget kød bliver der spist i Danmark?
Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød. USA og Kuwait topper dog listen med 120 kg.
Hvilket land spiser mest svinekød?
Svinekød eller flæsk er kød fra svin. I daglig tale bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød. Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere, vietnamesere og til en vis grad amerikanere.
Hvilket land spiser mest usundt?
Britterne indtager førstepladsen - de forkæler nemlig sig selv med junkfood seks gange om måneden, stærkt efterfulgt af belgierne. Østrig, derimod, leder sig ikke i fristelse mere end højest to gange om måneden. I Danmark spiser vi stort set lige så meget junkfood som vores europæiske naboer.
Hvad køber danskerne mest af?
Ændringer i webshops top 5
Indenfor de fysiske varegrupper har næsten hvert tredje danskere købt tøj, sko og tilbehør. Den næststørste gruppe er apotek, helse- og skønhed, hvor 10% af danskernes seneste online køb er foregået. Herefter følger bolig og køkkenudstyr med 9%.
Hvem spiser mest fastfood i Danmark?
Flere mænd og yngre danskere spiser fastfood mindst en gang om ugen end resten af befolkningen. 55 % af kvinderne og 65 % af mændene spiser fastfood mindst en gang om ugen, mens 72 % af de 18-24 årige og 76 % de 25-34 årige spiser fastfood ugentligt.
Hvad spiser danskerne mest til frokost?
Hovedingredienserne i frokosten er rugbrød og kødpålæg kombineret med klassiske grøntsager som tomater, agurk, løg, gulerødder og peberfrugt. Det er især blandt de ældre forbrugere, at rugbrødet samt kødpålægget bliver spist til frokost, mens de yngre i højere grad spiser grøntsager, og kød som ikke er pålæg.
Hvor mange danskere spiser ikke kød?
20% af danskerne, svarende til mere end 1 million danskere, spiser overvejende eller helt vegetarisk (Coop Analyse & DVF 2023).
Hvor meget kylling spiser vi i Danmark?
Kylling er en meget populær fødevare i Danmark. I en analyse fra Nordstat, lavet til Landbrug & Fødevarer, fra 2021* svarer 87 % af danskerne, at de spiser kylling.
Hvor mange spiser sundt i Danmark?
91 procent af danskerne går op i at spise sundt. 46 procent af danskerne synes, de spiser meget sundere eller lidt sundere i dag sammenlignet med for 3 år siden. 40 procent synes, de spiser lige så sundt som for tre år siden, mens 8 procent svarer, de spiser lidt mindre sundt og 2 procent spiser meget mindre sundt.
Hvem spiser ikke svinekød?
Selvom jøder og muslimer ikke spiser svinekød i dag, så skal de være glade for, at deres forfædre havde en anderledes bred smag. Forskerne mener nemlig, at kød gav mennesket en evolutionær fordel. Kød tilføjede nemlig næring, som gjorde at hjernen udviklede sig.
Hvilket land spiser mest bacon?
Ifølge amerikanske National Pork Board er Kina, som udgør 20 pct. af jordens befolkning, det land i verden, som spiser mest svinekød, og det forventes, at kineserne vil købe store mængder svinekød, når fabrikkerne slår dørene op.
Hvor meget kød spiser hver dansker?
Den data der kommer tættest på, er fra DTU Fødevareinstituttet i en undersøgelse foretaget mellem 2011-2013, hvor deltagerne i undersøgelsen skrev ned, hvad de spiste og drak i løbet af en dag. Dengang viste gennemsnittet, at danskerne i aldersgruppen 4-75 år indtog 142 gram kød om dagen, svarende til 52 kg om året.
Er danskernes kødforbrug faldet?
Svært at bryde danskernes kostvaner
I 2020 købte den gennemsnitlige dansker 43 kilo fersk kød om året. Det er et fald på tre kilo i en periode på 14 år. Det står i stor kontrast til tendensen i Tyskland, hvor forbruget faldt med 4,2 kilo per forbruger på bare et år mellem 2021 og 2022.
Hvor meget svinekød spiser danskere?
De seneste beregnede mængder svinekød til rådighed til forbrug har ligget på 36,9 kg i 2008, 35,8 kg i 2009, 34,8 kg i 2010 og 31,9 kg i 2011 pr. indbygger uanset alder. Hertil kommer godt 1,0 kg indmad, (lever, hjerte, nyre, tunge og mellemgulv). De små udsving i forbruget afhænger bl.
Hvad tid spiser man aftensmad i Danmark?
De fleste danskere spiser morgen- mad mellem kl. 7 og 9, frokost mellem kl. 11 og 13 og aftensmad mellem kl. 17 og 19 – uanset om de bor alene eller sammen med andre.
Hvem spiser mest lakrids?
LAKRIDS SOM SLIK
Hvis vi tilføjer salmiak, får vi saltlakrids. I Sverige spiser hver person næsten 2 kg lakrids om året, hvilket i gennemsnit gør os til et af de største lakridslande i verden. De største forbrugere er hollænderne.
Er Danmark det land der spiser mest slik?
Vi danskere elsker slik. Forskere fra DTU har set på tallene og konkluderet, at danskere i snit køber 6,6 kg slik om året. Dermed indtager Danmark øjensynligt førstepladsen i det globale slikforbrug per indbygger, foran lande som England, Italien, USA, og resten af Skandinavien.
Hvilke lande spiser mest chokolade?
Ikke uventet findes den højeste chokoladeindtagelse i Schweiz, hvor man spiser næsten ti kilo pr. indbygger pr. år. I USA, som har verdens fedeste befolkning, er chokoladeindtagelsen kun halvt så stor, som den er i Schweiz.