Cocio er en dansk kakaomælk, der blev introduceret i 1951. Siden 2008 har mærket og produktionsfaciliteterne i Esbjerg været ejet af Arla Foods.
Er Cocio i udlandet?
Hovedmarkederne Danmark, Norge og Sverige trækker stadig den primære vækst, men Congo-bajeren, som Cocio'en ofte kaldes, sælges i dag faktisk i 20 lande - heriblandt Storbritannien, Filippinerne, Tyskland og Holland. Især Fillippinerne er interessant, da øriget har ageret prøveklud for Cocios asiatiske ambitioner.
Er Cocio fra Esbjerg?
Cocio har sit hjemsted i Esbjerg. Her ligger vores fabrik.
Er Cocio en del af Arla?
2008. Cocio bliver solgt til Arla og der lægges store planer for virksomheden.
Kan man få Cocio i andre lande?
Det første land uden for Danmarks grænser, som Cocio forsøgte sig med, var Sverige i 1975. Norge blev land nummer to på erobringslisten. Siden Arla overtog det fulde ejerskab over Cocio Chokolademælk A/S i januar 2008, er der både åbnet op for salg til Storbritannien (2014), Holland (2015) og Filippinerne (2015).
Biografreklamefilm: Cocio Chokolademælk
Er Cocio fra Danmark?
Cocio er en dansk kakaomælk, der blev introduceret i 1951. Siden 2008 har mærket og produktionsfaciliteterne i Esbjerg været ejet af Arla Foods.
Er Cocio kun i Danmark?
Chokolademælk fra Cocio i Esbjerg sælges p.t. udelukkende i Danmark, England og Sverige, men det kommer formentlig til at ændre sig næste år. Ifølge Cocio-direktør Rasmus Malmbak Kjeldsen har den Arla-ejede virksomhed planer om at gå ind i et nyt land - måske endda to - i 2022.
Hvem har opfundet Cocio?
Om Cocio. Anker Pallesen fra Esbjerg opfandt sammen med hustruen, Ella, drikken, ved at blande mælk, kakao og sukker. I 1951 blev Cocio sat i produktion, og året efter blev Hr. Nørbygaard ansat som driftsleder for produktionen.
Hvad hedder Cocio i Sverige?
Chokerende lærdom: Cocio hedder Pucko i Sverige.
Er Arla svensk eller dansk?
I 1970 gik fire mejeriselskaber og tre enkeltmejerier sammen under navnet Mejeriselskabet Danmark (MD Foods). I 2000 blev MD Foods til Arla Foods som følge af en fusion med svenske Arla, som har samme lange andelshistorik.
Hvorfor smager Cocio så godt?
- Den markante forskel i smagen hænger sammen med, at kakaoen i en Cocio har fået et ekstra kogningstrin, og det vil sige, at mælken faktisk karamelliserer. Det er derfor, den har sin lidt specielle smag, forklarer hun. Cocioens indpakning er også noget, der påvirker oplevelsen af måltidet.
Hvem ejer Cocio?
Arla Foods har købt den resterende del af aktierne i Cocio Chokolademælk A/S. Arla har hidtil ejet 50 procent af aktierne. De øvrige 50 procent har hidtil været ejet af E. Bank Lauridsen Holding A/S og IAT Holding A/S.
Hvor meget tjener Cocio om året?
Selskabet offentliggør ikke omsætningen, men bruttofortjenesten landede i året på 80,2 mio kr. mod 76,7 mio. kr. året forinden.
Hvorfor er der ikke pant på Cocio?
Hvorfor er der ikke pant på Cocio's produkter? Det er ikke Cocio selv, der bestemmer, hvorvidt vores produkter skal være med i pantsystemet eller ej. På nuværende tidspunkt håndterer retursystemet ikke mejeriprodukter, hvilket betyder at Cocio og andre mejeriprodukter ikke kan være en del af det danske pantsystem.
Hvorfor er Cocio pantfri?
Cocio forklarer på siden, at retursystemet ikke håndterer mejeriprodukter - som kakaomælk er - og at det er grunden til, at at Cocio-flaskerne ikke kan være med i det danske pantsystem. Hvad der skal have pantmærke på er en politisk beslutning.
Hvorfor Cocio i pølsevogn?
I starten af 2010'erne købte otte ud af ti kunder en chokolademælk, når de købte mad i en pølsevogn. I 2011 kom Danmarks Pølsehandlerforening og Cocio på kant med hinanden, da pølsemændene følte sig overset af Cocio. Pølsemændene lancerede derefter deres eget mærke, der i 2013 var til salg i omkring 130 pølsevogne.
Hvor mange ansatte har Cocio?
Cocio Chokolademælk A/S blev grundlagt i 1951 af Anker Pallesen, og er i dag Skandinaviens suverænt største producent af steriliseret chokolademælk og har til huse på selskabets fabrik i Kjersing nord for Esbjerg. Virksomheden beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere og er danskejet.
Hvor kan man købe Cocio?
Drikken er at finde i stort set alle dagligvarebutikker, og oftest også til en god pris. De Cocio-varianter, som man typisk vil støde på i ens dagligvarebutikker, er Classic eller light-versionen, One, da disse to, er de ældste og derfor også mest klassiske varianter.
Hvor meget omsætter Cocio for?
Cocio har i dag en omsætning på 97 mio. kr.
Er Cocio International?
Hovedmarkederne er stadigvæk Danmark, Norge og Sverige, mens knap 11 procent af det totale salg ligger i andre lande som Storbritannien, Holland, Israel, Indien, Cypern og de baltiske lande.
Hvem er Cocios målgruppe?
Hvem er Cocios målgruppe? Vi taler om millenial-generationen, de 18-30-årige forbrugere, som er det segment, kakaomælk-brandet Cocio pt.
Kan man varme Cocio op?
Du kan nyde den kold på en varm dag, men også varm på de koldere dage. Cocio® Delight er det perfekte valg hvis du ønsker den søde og intense chokoladesmag som Cocio er kendt og elsket for, men i en lettere udgave.
Hvad er Cocio lavet af?
Cocio Chokolademælk bliver lavet af frisk mælk, den bedste kakao fra Afrika og almindelig sukker. I Esbjerg bliver det hele mixet sammen og derefter bliver det hældt på flasker. Herefter koges flaskerne med indhold, hvorved den smag og konsistens vi alle kender skabes.
Er der sukker i Cocio?
Ingredienser. Mælk, kakao, sukker.
Er der koffein i Cocio?
Mælk 75% (1% fedt), kaffe 18,3% (vand, kaffeekstrakt), sukker, glukosesirup, surhedsregulerende midler (natriumhydrogencarbonat, dinatriumfosfat), aroma. Indeholder koffein (32mg / 100ml).