Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød. USA og Kuwait topper dog listen med 120 kg. Kina ligger på cirka 65 kg, mens Indien er på cirka 5 kg.
Hvor spiser man mest oksekød?
Store bøffer er noget, vi normalt forbinder med USA eller måske Argentina, men det land i verden, der konsumerer mest kød per indbygger, er Danmark. Det fremgår af World Resources Institutes opgørelse over kødforbrug per indbygger per land. USA ligger med 124,8 kilo 20 kilo under det danske forbrug på en femteplads.
Hvor mange danskere spiser kød hver dag?
Tal fra DTU Fødevareinstitut (2016) viser, at danskerne i gennemsnit spiser 142 gram kød om dagen fordelt ud på dagens måltider. Danskernes kødindtag er altså et pænt stykke over de officielle kostråd om at spise højst 350 gram kød om ugen (Alt om Kost, 2022).
Hvor meget kød spiser de i USA?
I gennemsnit bruger en amerikaner to gange sin egen vægt om året i kød: 44 kilo oksekød 31 kilo svinekød og 48 kilo fjerkræ pr. indbygger. I Danmark bruger vi mindre oksekød (18,4 kilo), men til gengæld mere svinekød (56,9 kilo) samt 18,1 kilo fjerkræ.
Hvor i verden spiser man mindst kød?
Hvilket land spiser man mindst kød? Den gennemsnitlige tysker spiser 52 kilo kød om året, og det er det laveste tal, man har registreret, siden man begyndte optællingerne i 1989.
Kødforbrug efter land pr. indbygger | flag og lande efter kødforbrug År
Hvad bliver der spist mest af i verden?
Der er fortsat mest grisekød på det globale spisebord, men kyllingen overtager snart førstepladsen. Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Hvilket land spiser mest svinekød?
Svinekød eller flæsk er kød fra svin. I daglig tale bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød. Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere, vietnamesere og til en vis grad amerikanere.
Hvilket kød spiser vi mest i Danmark?
Tal fra den seneste DANSDA for 2011-13 viser, at en dansker i gennemsnit spiser knap 44 kilo kød fra okse, kalv, svin og lam om året. Heraf er 66% svinekød og 32% okse-/kalvekød. Dertil kommer et årligt indtag af fjerkræ på otte kilo, hvilket giver et samlet årligt kødindtag for en gennemsnitsdansker på 52 kilo.
Hvor meget kød spiser en tysker om året?
Tendensen i udviklingen er også tydelig. Den tidligere bundrekord blev slået i 2022, hvor tyskerne i gennemsnit spiste 52 kilo per person. Hidtil har det været indtaget af svinekød, der har drevet nedgangen, men i 2023 var det okse- og kalvekød, der efterhånden er almindeligt kendt som den mest klimatunge kødtype.
Hvilket kød spiser vi mest af?
Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede.
Hvem spiser ikke oksekød?
Hinduer og sikher spiser ikke oksekød, brahmaner er strengt vegetariske og bruger ikke stærke krydderier, mens muslimer følger halalregler, som bl. a. forbyder svinekød.
Hvor mange danskere spiser ikke kød?
20% af danskerne, svarende til mere end 1 million danskere, spiser overvejende eller helt vegetarisk (Coop Analyse & DVF 2023). I 2018 drejede det sig om 12% af danskerne (Coop Analyse & DVF 2018).
Hvad tid spiser man aftensmad i Danmark?
De fleste danskere spiser morgen- mad mellem kl. 7 og 9, frokost mellem kl. 11 og 13 og aftensmad mellem kl. 17 og 19 – uanset om de bor alene eller sammen med andre.
Hvor meget kød spiser man i Danmark?
Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød.
Er Danmark det land der spiser mest slik?
Vi danskere elsker slik. Forskere fra DTU har set på tallene og konkluderet, at danskere i snit køber 6,6 kg slik om året. Dermed indtager Danmark øjensynligt førstepladsen i det globale slikforbrug per indbygger, foran lande som England, Italien, USA, og resten af Skandinavien.
Hvad er den mest spiste aftensmad i Danmark?
Fisk med tilbehør
Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter.
Hvor får Danmark kød fra?
sammenlignet med 2019. Eksporten af okse- og kalvekød 2020 har fordelt sig således til verdenen: EU27 87,9 pct., øvrig Europa 4,0 pct., Nordamerika 3,6 pct., Afrika 2,1 pct., Øst- og Sydøstasien 1,9 pct.
Hvad er det dyreste kød på en gris?
I de seneste årtier har især eksporten til Japan gjort mørbraden til det dyreste stykke kød på grisen.
Er det sundt at spise svinekød?
Ifølge ernæringseksperter hører kød – herunder svinekød – med til en god, varieret og ernæringsrigtig kost. Svinekød bidrager til kosten med vigtige næringsstoffer som f. eks. B-vitaminer, D-vi-tamin, jern, zink og protein, og det fremmer optagelse af jern fra andre fødemidler som f.
Hvilket land producerer mest oksekød?
Steakens hjemland. USA er verdens absolut største producent af oksekød. Alene i 2017 blev der produceret over 12 milliarder kg oksekød i USA, og det er også denne ekspertise, der gør, at amerikanerne er velbevandret inden for oksekød.
Hvem har mest madspild i verden?
Ifølge notatet ”Food price watch” fra Verdensbanken, smider Nordamerika mest mad ud pr. indbygger i husholdninger (115 kilo pr. år) efterfulgt af Europa (95 kilo pr. år), mens lande i Afrika syd for Sahara smider mindst ud (6 kilo pr.
Hvilket land spiser mest brød i verden?
Hvor som helst. Nordmændene ELSKER brød! Norge topper listen over de største brødspisere i verden. I gennemsnit fortærer hver nordmand 38,5 kilo brød om året!
Hvem spiser mest fastfood i verden?
Hvem spiser mest fastfood i verden? Britterne indtager førstepladsen - de forkæler nemlig sig selv med junkfood seks gange om måneden, stærkt efterfulgt af belgierne. Østrig, derimod, leder sig ikke i fristelse mere end højest to gange om måneden.