Hvis man ikke kan komme til egen læge?

Hvis du ikke kan komme igennem Hvis man ikke kan opnå kontakt med egen læge, svarer 70 11 31 31 døgnet rundt. Hvis der er tale om alvorlig ulykke eller livstruende sygdom, skal du ringe 1-1-2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan man godt gå til en anden læge end sin egen?

Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad gør jeg når min egen læge har lukket?

Sådan ringer du til Lægevagten
  1. Tast 1 for Lægevagten. Når du har brug for akuthjælp, når din egen læge har lukket.
  2. Tast 2 for Sundhedsfaglig Rådgivning. Når du har brug for vejledning eller råd om sygdom og sundhed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan man ringe til lægevagten fra udlandet?

Kontakt Europæiske ERV Alarm på +45 70 10 90 30.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på europaeiske.dk

Kan turister få lægehjælp?

Får du akut behov for lægehjælp uden for åbningstiden, kan du kontakte lægevagten. Hvis du er dækket af den offentlige sygesikring i et andet EØS-land (dvs. EU-landene samt Island, Norge og Liechtenstein) eller Schweiz, har du ret til de sundhedsydelser, som bliver nødvendige under opholdet i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitdenmark.dk

Et tjek ved lægen – Hvad er det værste, der kan ske? | DR3



Hvad gør man hvis man skal til lægen i udlandet?

Hvis du får brug for lægebehandling, mens du opholder dig i et andet EU-land, kan du ved at vise dit europæiske sygesikringskort forenkle betaling og refusion. Med det europæiske sygesikringskort kan du få lægehjælp – og få refunderet udgifterne til den – på samme vilkår, som statsborgere i det land, du besøger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på europa.eu

Kan udlændinge gå til lægen i Danmark?

Udlændinge, der flytter til Danmark

Enhver person, der har bopæl i Danmark (dvs. er tilmeldt folkeregistret), har ret til alle offentlige sundhedsydelser. Dine rettigheder dokumenteres ved sundhedskortet, som du får fra din bopælskommune.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvis jeg bliver syg i Grækenland?

Husk det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til Grækenland. Kontakt SOS International som det første, hvis du bliver syg eller er kommet til skade. Så hjælper vi dig med at finde et hospital eller en lægeklinik i nærheden af dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sos.eu

Hvad koster det at komme til vagtlægen?

Hvad koster lægevagten? Borgerne i de fire regioner, der har et vagtlægesystem, betaler over skatten ca. 154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Hvem betaler for behandling i udlandet?

I visse tilfælde kan du få det, du har betalt for udenlandske sundhedsydelser eller planlagt sygehusbehandling i et andet EU-/EØS-land, helt eller delvist refunderet af regionen. Regionen refunderer et beløb, der svarer til, hvad samme eller lignende behandling koster i det offentlige sundhedsvæsen her i landet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Sådan bruger du lægevagten i Region Sjælland: Ring 1818 i tilfælde af akut opstået sygdom, akut forværring af eksisterende sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid. Ring 112 ved livsfare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan man sende en mail til sin læge?

På www.emailkonsultation.dk kan du skrive til både lægen og sekretæren og det er også der du får svar, og ofte også meddelelser om f. eks. blodprøveresultater og lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegehussydfyn.dk

Kan lægevagten udskrive medicin?

Vagtlægen udsteder kun recepter til behandling af akut opstået sygdom eller ved uopsætteligt behov. Hvis der ved uopsætteligt behov udskrives recepter på vanlig medicin, udskrives den mindst mulige mængde, som kan række, indtil patienten igen kan kontakte egen læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsam.dk

Hvilken måned er det gratis at skifte læge?

Pris for at skifte læge

Hvis du vælger ny læge, samtidig med at du melder flytning. Hvis din læge stopper sin praksis. Når du fylder 15 år. Det er gratis at skifte læge i den måned du fylder 15 år og i måneden efter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvad er akut ved lægen?

Du skal kontakte en akut læge, hvis du oplever en pludselig og alvorlig medicinsk tilstand, der kræver øjeblikkelig behandling. Dette kan omfatte symptomer som brystsmerter, åndenød, pludselig svaghed eller følelsesløshed i ansigtet eller lemmerne, alvorlige smerter eller blødning, eller mistanke om et brud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på privatlaegen.dk

Hvor meget koster en privat læge?

Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.800 og kr. 3.200 afhængig af postnummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på privatlaegen.dk

Hvornår skal man tage til vagtlægen?

Lægevagten træder til, når du bliver syg uden for din egen læges åbningstid, og du ikke kan vente med behandling, til din egen læge igen har åbent. Du skal kontakte din egen læge, hvis du skal have fornyet en recept.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvornår kan man tage til vagtlægen?

opkald til vagtlægen godt kan vente til næste dag, når egen læge åbner. Det betyder desværre, at andre patienter, som måske er meget dårlige, må vente i længere tid. Eksempler på situationer, hvor det kan være en god ide at kontakte vagtlægen eller 1813, er: Pludseligt opstået sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegerformidler.dk

Hvad er forskellen på lægevagten og 1813?

Lægevagten - 1813

Kontakt Lægevagten 1813 uden for din læges åbningstid, ved akut opstået sygdom eller skade, som ikke er livstruende. Læs mere her.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvad sker der hvis man bliver syg i udlandet?

Rejser du i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz eller Storbritannien kan du anvende det blå EU-sygesikringskort ved behandling i det offentlige sundhedssystem. Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til samme behandling som borgerne i det land du opholder dig i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på um.dk

Hvordan får man refunderet lægebesøg i udlandet?

Du kan søge Styrelsen for Patientsikkerhed om refusion efter EU-reglerne, hvis du har lagt ud for nødvendig offentlig behandling, som normalt ville være dækket med det blå EU-sygesikringskort ved et midlertidigt ophold i et EU-land, EØS-land (Norge, Island, Liechtenstein), Schweiz eller Storbritannien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvornår har man ret til behandling i udlandet?

Ret til gratis behandling i udlandet

Du har ret til gratis planlagt sygehusbehandling i udlandet i disse situationer: Hvis du har søgt og fået en forhåndsgodkendelse af din region om behandling i et andet EU eller EØS land.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

Kan man beholde sin læge når man flytter til udlandet?

Man kan altid beholde den læge, man har, uanset hvor langt væk man flytter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er læger gratis?

Hvad er sygesikring? Alle borgere med bopæl i Danmark har ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger. Du kan også få tilskud til medicin, tandlægehjælp, tandpleje, fysioterapi, fodterapi, kiropraktorhjælp og psykologhjælp.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad koster det at gå til lægen i Grækenland?

Det er gratis at modtage behandling på offentlige hospitaler. Ambulancetransport til det offentlige hospital er ligeledes gratis. Der findes private klinikker i Grækenland som også er tilknyttet det offentlige sundhedsvæsen. Her skal du være opmærksom på at der er egenbetaling på behandlingen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejseforsikringsguiden.dk