Hvis ventetiden er for lang?

Overstiger ventetiden på et offentligt sygehus 30 dage, har du ret til at vælge behandling på et privathospital, hvis de har kortere ventetid til behandlingen. Det vil sige, at du frit kan vælge at blive henvist til et af de privathospitaler, som har indgået aftale med Danske Regioner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på phdanmark.dk

Hvor lang tid må en udredning tage?

Udredningsretten: Din ret til at blive undersøgt (udredt) hurtigt. Hvis du er indkaldt til undersøgelse (udredning) på et hospital, har du ret til at blive undersøgt og få information om, hvad du fejler eller ikke fejler og om dine muligheder for behandling inden for 30 kalenderdage. Dette kaldes udredningsretten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk

Hvis behandlingsgarantien ikke overholdes?

Hvis hospitalet ikke kan overholde 60 dages behandlingsgaranti. Kan hospitalet, du er henvist til, ikke tilbyde dig behandlingen indenfor de 60 dage, bliver du informeret om dine muligheder for at benytte dit udvidede frie sygehusvalg og få behandling på et privathospital.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvor lang tid må man vente på en operation?

Hvor længe bør jeg vente? Danskere bør ikke vente mere end en måned på en nødvendig behandling eller operation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Hvor lang tid er behandlingsgaranti?

Tidsfristen afhænger af, hvilken type behandling du skal have, og hvor alvorlig din sygdom eller skade er. Hvis du eksempelvis har brug for en operation, har du ret til at få operationen inden for 60 dage. Hvis du har brug for en specialiseret undersøgelse, har du ret til at få den inden for 60 dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på phdanmark.dk

Vent ikke for længe - Madeleine Peyroux



Hvad gør at man har ret til at blive udredt inden for 30 dage?

Udredningsretten giver patienter ret til at blive undersøgt og udredt inden for 30 dage, når de henvises til et sygehus. Kan regionen ikke leve op til det, har man udvidet ret til at vælge udredning hos et privathospital - det såkaldte udvidet frit sygehusvalg. Retten gælder både psykiske og somatiske sygdomme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regioner.dk

Hvad er mine rettigheder som patient?

Sundhedsloven beskytter din retssikkerhed, når du bliver behandlet, undersøgt eller plejet i det danske sundhedsvæsen. Dine rettigheder som patient dækker blandt andet informeret samtykke, tavshedspligt, aktindsigt i din journal og retten til at fravælge behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvad er ventetidsgaranti?

Behandlingsgaranti eller udvidet frit sygehusvalg giver dig ret til selv at bestemme, hvilket sygehus du vil behandles på, hvis ventetiden er mere end 30 dage. Midlertidig forlængelse af behandlingsretten Fristen for behandling af somatiske sygdomme er forlænget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Er der stadig behandlingsgaranti?

Patienternes ret til at blive udredt eller behandlet inden for 30 dage genindføres i dag. Udredningsretten og behandlingsgarantien har på grund af COVID-19 været suspenderet siden den 5. januar 2022 på regionens hospitaler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rm.dk

Hvor lang tid før indkaldelse til operation?

Skal man opereres under egentlig indlæggelse, vil man blive indkaldt til sygehuset en til to dage før, for at få skrevet en egentlig lægejournal. Der vil blive taget blodprøver , nogle gange et elektrokardiogram og eventuelt et røntgenbillede af hjerte og lunger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Kan sygehus nægte behandling?

En sygehusafdeling kan afvise fritvalgspatienter, jf. §§ 13 og 15, af kapacitetsmæssige årsager, herunder hvis afdelingen har væsentligt længere ventetider til den pågældende behandling end andre afdelinger, og hvis væsentlige hensyn til andre patienter ellers vil blive tilsidesat.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor længe skal man vente på udredning?

Max 30 dage til at blive undersøgt

Det vil sige, at du skal have foretaget alle de undersøgelser m.m., der skal til for, at lægerne kan finde ud af, hvad du fejler, inden for 30 dage. Det kaldes også for ret til hurtig udredning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man skifte sygehus under behandling?

Du kan frit vælge mellem alle of- fentlige sygehuse i hele landet samt en række private specialsygehuse, kli- nikker eller hospices (se nedenfor), hvis de tilbyder den behandling eller un- dersøgelse, som din læge mener, at du har behov for. Det kræver, at lægen sender en henvisning til det sygehus, du vælger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sum.dk

Hvor lang ventetid på Aleris?

Du skal være opmærksom på, at de 60 dages ventetid beregnes som 60 dage fra den dato, hvor sygehuset i din bopælsregion modtager en henvisning fra din læge, og frem til den dato, hvor behandlingen kan starte.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aleris.dk

Hvor længe skal man vente på indkaldelse?

Hvis dit sygehus ikke kan udrede dig inden for 30 dage, skal din bopælsre- gion ifølge loven forsøge at få dig udredt inden 30 dage på et samarbejds- sygehus. Hvis du skal vente mere end 30 dage på sygehusbehandling, får du ret til udvidet frit sygehusvalg til behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rm.dk

Hvor lang tid efter henvisning til indkaldelse?

Senest 8 hverdage efter, du er henvist, modtager du et indkaldelsesbrev fra hospitalet. Du får brevet som Digital Post. Indkaldelsen fortæller dig: hvor og hvornår du skal møde op.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på auh.dk

Hvor lang tid tager en psykiatrisk udredning?

Et typisk udredningsforløb tager 5-6 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ppclinic.dk

Er behandlingsgarantien genindført?

Sundhedsministeriet har meldt ud, at de forventer, at udrednings- og behandlingsretten bliver genindført fra på fredag den 21. januar 2022.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aleris.dk

Hvordan bliver man udredt for en psykisk sygdom?

Vejen til at få behandling eller udredning for en psykisk sygdom begynder typisk med et besøg hos en læge eller psykiater, som laver en henvisning til psykiatrien. En henvisning er et dokument, som indeholder en række relevante oplysninger om den, der er syg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Er behandlingsgaranti suspenderet?

Regeringen har besluttet at suspendere behandlingsgarantien midlertidigt. Det betyder, at du ikke længere har krav på at blive udredt eller behandlet inden for 30 dage. Der er dog nu indgået tilknytningsaftaler med hver Region, hvilket betyder, at du stadig kan blive behandlet, undersøgt og udredt hos os.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på capio.dk

Hvor hurtigt bliver man indkaldt til MR scanning?

Hvordan og hvornår får jeg svar på min MR-scanning? Vi sender svaret på din MR-scanning til den læge, der har henvist dig, inden for ca. 4 uger, dog afhængig af undersøgelsestype og henvisningsårsag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Hvad er en Udredningspatient?

Udredningspatient: Det er ukendt, hvad patien- ten fejler, og patienten kan derfor ikke informeres om behandlingsmuligheder. Behandlingspatient: Det er kendt, hvilken type behandlingen patienten skal tilbydes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Kan man få en second opinion?

Sundhedsforsikringer tilbyder second opinion

Hvis du fx føler dig usikker eller utryg i forhold til din diagnose eller behandling, kan du muligvis få dækket udgifterne til at få en anden læges syn på din situation. Andre sundhedsforsikringer giver adgang til internationale netværk af læger, der tilbyder second opinion.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man ringe til patientkontoret?

Hvis du som patient eller pårørende har brug for information, vejledning og rådgivning i forhold til sundhedssystemet, kan du på hverdage kontakte en patientvejleder i Patientkontoret på tlf. 76 63 14 90. Henvendelser omhandlende psykiatri rettes til psykiatriens patientvejleder hverdage på tlf. 76 63 10 98.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvad kan en patientvejleder hjælpe med?

En patientvejleder har til opgave at informere, vejlede og rådgive dig om dine rettigheder, herunder om adgangen til behandling, frit- og udvidet sygehusvalg, ventetider m.v. samt om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk