DYRKNING AF KAKAO Kakaotræet Theobroma Cocoa kommer fra skovområdet omkring Amazonasfloden i Mellemamerika. Det vokser bedst ved en temperatur på mindst 24 grader og rigelig jævn nedbør. På plantagerne dyrkes planterne først halvandet år i kurve, før de plantes ud på markerne.
Hvilket land kommer chokolade fra?
Chokoladens historie starter i det mellem- og sydamerikanske område. Før Europæerne kom til Mellemamerika hed det Mesoamerika og dækkede området, hvor vi i dag finder Mexico, Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras og Nicaragua. I denne periode brugte Olmekerne (1500-400 f.Kr.)
Hvor bliver der produceret mest chokolade?
Der er plantet kakao på over 70.000 kvadratkilometer over hele jordkloden. 40% af produktionen stammer fra Elfenbenskysten. Ghana og Indonesien står hver især for ca. 15%, mens Brasilien, Nigeria og Cameroun producerer en mindre andel.
Hvilket land laver mest chokolade?
Den 'førende' nation er – måske ikke overraskende – Schweiz, som er hjemsted til store internationale chokoladeproducenter som Nestlé og Lindt & Sprungli. Til gengæld er en anden nation, der er kendt for sin chokolade, nemlig Belgien, helt nede på en 13.
Hvor kommer mørk chokolade fra?
Mørk chokolade laves af kakaobønner. Kakaobønner er de tørrede og modnede, fedtholdige frø fra kakaotræet (Theobroma cacao). Kakaobælgene høstes manuelt, med macheter, når de er fem-seks måneder gamle. Bælgene åbnes, og bønnerne tages ud, hvorefter bønnerne lægges i kurve og modner i nogle dage.
Hvordan prisen på chokoladens nøgleingrediens steg med mere end 300 % i 2024
Er 85% chokolade sundt?
1) Mørk chokolade er ekstremt næringsrigt
Hvis du vælger mørk chokolade med en høj koncentration af kakao kan du roligt spise løs (alt med måde altså!): det er nemlig rigt på næringsstoffer. Mørk chokolade med ca. 70-85% kakao indeholder blandt andet jern, magnesium, kobber, fibre og en række andre mineraler.
Hvordan produceres chokolade?
Chokolade fremstilles af kakaobønner, som gæres, hvorefter de ristes. Det frembringer den typiske chokoladearoma. Herefter afskalles bønnerne, og de formales til kakaomasse. Den tyktflydende kakaomasse forarbejdes videre til chokolade eller presses til kakaosmør og kakao(pulver).
Hvem laver verdens bedste chokolade?
Friis Holm Chokolade er skabt af Mikkel Friis-Holm - den regerende verdensmester i chokolade, kåret ved International Chocolate Awards. Her får du altså intet mindre end verdens aller bedste chokolade - både for smagsløgene og for en mere bæredygtig verden.
Hvor bliver Marabou chokolade lavet?
I slutningen af 60'erne var det tid til at sige farvel til maraboustorken, der blev erstattet af en snirklet logotype. Nogle år senere måtte Marabou udvide kapaciteten. Man byggede derfor en fabrik i Upplands Väsby, som stadig findes den dag i dag.
Hvilket europæisk land spiser mest chokolade?
Ikke uventet findes den højeste chokoladeindtagelse i Schweiz, hvor man spiser næsten ti kilo pr. indbygger pr. år. I USA, som har verdens fedeste befolkning, er chokoladeindtagelsen kun halvt så stor, som den er i Schweiz.
Hvad er Danmarks største chokoladefabrik?
Om Toms. Toms Gruppen er Danmarks største producent af slik og chokolade. Vi har siden 1924 leveret søde oplevelser til danskerne.
Hvilken chokolade er mest usund?
Mørk chokolade har et højt kakaoindhold, og det er her, de mange sunde antioxidanter findes. Derfor gælder det helt generelt, at jo mørkere chokoladen er, desto sundere vil den være. Den lyse chokolade er fattig på kakaopulver, og i stedet er den typisk proppet med en masse sukker.
Kan kakaotræer vokse i Danmark?
Kakaotræet gror i varme lande, hvor der altid er 25-30 grader. Der er altså alt for koldt i Danmark.
Hvilket land kommer Milka chokolade fra?
Milka er en østrigsk mælkechokoladeproducent, som er kendt for deres fine og bløde mælkechokolade. Virksomheden blev grundlagt i Østrig i 1901 af den schweiziske chokoladefremstiller, Philippe Suchard, og opnåede øjeblikkelig succes. I markedsføringen anvender producenten den karakteristiske lilla ko, ”Milka Cow”.
Hvad er den mest populære chokolade i verden?
Den originale Snickers er den mest solgte chokoladebar i verden. Den originale Snickers blev introduceret i 1929 af Frank og Ethel Mars, og blev angiveligt opkaldt efter familiens favorithest. Snickers var specielt populær blandt biograferne i 1970'erne og tidligt i 1980'erne.
Hvorfor smager amerikansk chokolade anderledes?
Langt de fleste amerikanske producenter tilsaetter butyl syre til deres chokolade, hvilket giver en lugt og smag en del anderledes end europaeisk chocolade.
Er Marabou russisk?
Mondelez, der ejer brands som Marabou, vil hverken nedlægge eller sælge virksomheden i Rusland fra. Slikgiganten Mondelez vil adskille sine aktiviteter i Rusland fra resten af virksomheden inden årets udgang.
Hvilket land er verdens største producent af chokolade?
Med en gennemsnitlig årlig produktion på 1,2 millioner tons kakaobønner sidder Elfenbenskysten på cirka 40 procent af den globale produktion, hvilket gør landet til verdens største kakaoproducent.
Hvem laver Toblerone?
Toblerone er en chokoladebar, der fremstilles i Schweiz af Mondelez International fra 2. oktober 2012 efter opsplitningen af Kraft Foods Inc. Den er bedst kendt for dens trekantformede stykker (der forestiller Matterhorn-bjerget i De Schweiziske Alper).
Hvad er verdens dyreste chokolade?
Står i Guinness Rekordbog som skaber af verdens dyreste chokolade: Den ødsle trøffelchokolade La Madeleine au Truffle, der koster 250 dollar (ca. 1500 kroner) for ét stykke på størrelse med en lego-klods.
Hvilket land er kendt for chokolade?
Særligt Belgien og Schweiz har en stolt chokoladetradition, og er kendt for deres chokolade.
Hvilken chokolade feder mindst?
Mørk chokolade 70% indeholder 574 kcal pr. 100 g (fra Toms), mens en mælkechokolade (fra Toms) indeholder 562 kcal pr. 100 g. Kan du bedst lide den lyse chokolade, får du rent faktisk færre kalorier pr.
Hvorfor er chokolade blevet så dyrt?
Forklaringen på de stigende kakaopriser skal først og fremmest findes i en fejlslagen høst i Elfenbenskysten og Ghana, hvor op mod 80 procent af verdens kakao stammer fra. - Vejret i Vestafrika har været usædvanligt varmt og tørt de seneste mange måneder. Derfor er der ikke høstet så meget kakao som forventet.
Hvor produceres Lindt chokolade?
Johann Rudolf Sprüngli havde netop afsluttet byggeriet på en større fabrik i Kilchberg-Bendlikon, der ville øge produktionen. Pladsen er i dag kendt som Lindts hovedkontor. I Bern var den store efterspørgsel efter Rodolphe Lindts cremede chokolade begyndt at skabe udfordringer for Lindts små og ældre produktionsanlæg.
Hvilken chokolade er dansk?
Friis Holm Chokolade er skabt af Mikkel Friis-Holm, der er den regerende verdensmester i chokolade, kåret ved International Chocolate Awards. Ikke blot er Mikkel Friis-Holm regerende verdensmester – han har vundet verdensmesterskaberne i chokolade 7 år i streg.