Sake (酒) (udtales [sake] på japansk) er en alkoholisk drik fra Japan. Drikken laves af ris. På japansk er sake ordet for en hvilken som helst alkoholisk drik, mens ordet for sake er Nihonshu (日本酒), hvilket betyder japansk sake.
Hvor stammer sake fra?
Sake er en japansk alkoholholdig drik, der laves af ris, vand, gær og en type kultivar korn kaldet koji. Den produceres ved en fermenteringsproces, der er lidt lig med den, der anvendes til at lave øl. Sake har typisk en alkoholprocent på mellem 14% og 16%.
Er risvin og sake det samme?
Sake er en japansk risvin fremstillet ved gæring af ris, en populær drink til Sushi.
Hvad er sake lavet af?
De fineste sake er lavet af høj kvalitet rismel og klare, rene vand, der er kogt til en blød melmass, der derefter fermenteres med en særlig type gær og en type mold kaldet koji. Sake kan nydes på en række måder, men det er bedst når det serveres koldt eller ved stuetemperatur.
Hvad er Japans national drik?
Den japanske nationaldrik, sake, er vi langsomt begyndt at tage til os herhjemme, men selvom flere og flere efterhånden har smagt de saftige dråber, kender de færreste af os faktisk historien bag.
SAKE - A Quick Guide
Hvad er sake på dansk?
Sake (酒) (udtales [sake] på japansk) er en alkoholisk drik fra Japan. Drikken laves af ris. På japansk er sake ordet for en hvilken som helst alkoholisk drik, mens ordet for sake er Nihonshu (日本酒), hvilket betyder japansk sake.
Hvad drikker man sake til?
Sake serveres ofte med måltider. Afhængigt af farve, bouquet og aroma bringer det smagen af fisk og kød frem. Sake kan serveres med varme retter, kolde retter, og kan også serveres med snacks såsom ris kager eller ginkgo frø.
Hvor stærk er sake?
Til trods for at have ry for at være meget stærk, ligger alkoholprocenten i Sake som regel kun på mellem 13-18 % – allerhøjst 20 %.
Hvordan smager sake?
Sake er en ren, smagfuld, japansk risvin, som ofte er lidt tør, ofte lidt sødmefuld og gerne med et touch af salt, kartofler og svampe og fyldig umami. Den har gerne et let frugtig, tropisk og blomstret aroma lidt ligesom hvidvin. Den er blød og let at drikke - og det har man gjort i Japan i over 2500 år.
Hvad er forskellen på mirin og sake?
Mirin (味醂 eller みりん) er en sød risvin fra det japanske køkken. Den minder om sake men har en lavere andel af alkohol og højere andel af sukker. Sukkerindholdet er et komplekst kulhydrat, der skabes naturligt ved fermenteringen, og er ikke raffineret sukker.
Hvad drikker japanere til sushi?
Sushi kan serveres med enten tør eller sød hvidvin. I Japan serveres tørre vine til sushiruller og nigiri (rå fisk oven på ris), mens søde vine serveres til temaki (håndruller) og maki (rullet sushi).
Hvad spiser man til sake?
Generelt har Sake et alkoholindhold på omkring 15 til 16% - kun et par procent højere end 12 til 14% som man kender fra f. eks. hvidvin. Det gør at Sake passer godt til en bred vifte af smagfulde retter, såsom skaldyr, kød og ost.
Hvad smager mirin af?
Mirin Mikawa Ø (sød riseddike) er en økologisk ris eddike, der er kendt for sin sødlige smag og unikke evne til at frembringe smagen af andre madvarer. Den er lavet af sød ris, vand og riskultur og er en ideel ingrediens til at give en sød smag til retter såsom marinader, dressinger og saucer.
Hvad drikker man i Korea?
Soju er en koreansk spiritus, som oftest er en klar destilleret spiritus. Soju er ofte lavet af ris, ligesom mange andre drikkevarer i Korea. Soju er en spiritus som ofte ligger i den stærke ende med et indhold af 10-30% alkohol. På trods af det er Soju også en god drik, som kan få glæden frem hos de fleste.
Hvad kan jeg bruge i stedet for sake?
Ja, man kan erstatte sake med risvin, men det vil ændre smagen på retten. Sake har en unik smag, der kan være vanskelig at genskabe med andre ingredienser. Hvis man vælger at bruge risvin i stedet for sake, kan man tilføje lidt salt og sukker for at opnå en lignende smag.
Hvad koster sake?
149,75 kr. Pr. stk.
Hvor mange procent er sake på?
Alkoholprocenten i sake er imidlertid højere end den i øl og i vin - typisk vil den ligge på omkring 15 % - men præcis som med øl og vin, så findes der mange forskellige mærker og typer af sake, og ren sake vil som regel have en alkoholprocent på omkring 20 %, inden det bliver fortyndet med vand.
Kan sake blive for gammel?
For upasteuriseret sake (Namazake), er levetiden forkortet til omkring 2 uger i åbnet tilstand. Det lave syreindhold gør at sake ikke gære over så hurtigt som vin. Uåbnet sake kan holde sig frisk i årevis, hvis det holdes køligt og mørkt.
Hvor lang tid kan sake holde sig?
For pasteuriseret sake er den anslåede levetid på to måneder, hvis flasken holdes på køl. Levetiden er kortere for Namazake (u-pasteuriseret sake), ca 4 uger. Der er mange mindre forskelle mellem typer af sake.
Hvad er bedst at drikke til sushi?
Saké er japanernes foretrukne drik til sushi
I Danmark kan vi godt spise sushi uden saké - men den går nok ikke i Japan, hvor sushi og saké går hånd i hånd. Den japanske drik er en gæret drik ligesom øl og vin, og den brygges på ris.
Hvad er Cooking sake?
MARUKIN Madlavningssake Cooking Sake (Mirin-Fu) er en japansk sake, der er specielt lavet til madlavning. Saken er en blanding af risvin og sukker, som giver retterne en sød smag og en let alkoholisk aroma. Denne type sake er også kendt som “mirin-fu”.
Hvad er godt at spise før man drikker alkohol?
Inden du drager afsted til festen bør du spise. Spis gerne fed mad, og mad med masser af kulhydrater. Du får sikkert mulighed for at spist lidt under festen, og det skal du gøre, det hjælper md til at alkoholen optages langsommere i kroppen.
Hvad er godt at spise når man har drukket alkohol?
Alkohol er også hård ved mavens slimhinde, og derfor er det godt at spise noget, som er "blødt" for mave og tarmsystem. Det kan være rigeligt med sundt brød (ikke tebirkes, croissanter eller wienerbrød), en portion havregrød med mælk eller fx tykmælk med mysli, bananer og kamillete.
Er der alkohol i sushi?
Er der alkohol i sushi? Da sushi jo som regel indeholder fisk, er hvidvin et oplagt valgt. Sushi har en meget sart smag, og man skal passe på med at købe for kraftig vin. Derfor skal man ifølge SmagFørst finde en let og frisk hvidvin med en masse syre.
Hvad er japansk shochu?
Shochu er en traditionel japansk spiritus lavet af forskellige ingredienser såsom ris, byg, søde kartofler eller sukkerroer. Det er en destilleret spiritus med en alkoholprocent på typisk mellem 25% og 45%. Shochu har en unik smag og aroma, der varierer afhængigt af ingredienserne og produktionsmetoden.