Danish Crown er en global fødevarevirksomhed med hovedsæde i Danmark. Vi er en af verdens største eksportører af grisekød og økologisk kød samt blandt de fem største producenter af oksekød i Europa. Vi er ejet af 5.620 danske landmænd og tager imod deres grise og kreaturer til slagtning og videre forarbejdning.
Er Danish Crown bæredygtige?
Bæredygtig fødevareproduktion
Vi stræber efter at drive bæredygtig, effektiv og højtydende fødevareproduktion og sætter høje standarder for os selv og vores leverandører. Effektiv ressourceudnyttelse og cirkulære løsninger er afgørende for at reducere emissioner og sørge for mad nok til verdens voksende befolkning.
Hvor producerer Danish Crown?
Vi har produktion i Danmark og en række lande i Europa og Kina, og har markedsadgang til mere end 130 lande verden over.
Hvilke dyr slagter Danish Crown?
Virksomheden slagter på årsbasis godt 500.000 svin, cirka 70.000 kreaturer og omkring 20.000 får og lam og beskæftiger omkring 450 medarbejdere. En ny aftale mellem Danmark og Kina åbner for eksport af forarbejdede varer som pølser og konserves fra Danish Crown.
Hvem eksporterer Danish Crown til?
Danish Crown eksporterede sidste år for over 3 milliarder kroner til Japan, og dermed står Danish Crown for over 20 procent af Danmarks samlede vareeksport til verdens tredjestørste økonomi.
Danish Crown Friendly Farming - Pork
Hvor mange landmænd ejer Danish Crown?
Danish Crown er et andelsselskab, der er 100 procent ejet af 6.830 danske landmænd.
Hvem importere Danmark mest fra?
Danmark importerer mest fra Tyskland
fra 3.215 mio. kr. i 2016 til 3.858 mio. kr.
Er Danish Crown kød halal?
Det er rigtigt, at DC Beef slagter halal. når en kunde efterspørger halal-slagtet kød, leverer vi det efter ordre. Det halal-slagtede kød leveres til en gros-kunder og ikke til detail- leddet, altså ud i køledisken i super- markederne.
Er Danish Crown økologisk?
- I Danish Crown tror vi på økologien, og vi ser Friland som et af koncernens flagskibe. Det er også grunden til, at vi gennem Friland investerer i at brande og positionere økologien.
Er Danish Crown verdens største slagteri?
Danish Crown indtager fjerdeplads som verdens største slagteri.
Hvem ejer Danish?
Danish Crown-koncernen er ejet af 5.620 danske landmænd, og årligt er fødevarekoncernen en del af 49 milliarder måltider til forbrugere i hele verden. Koncernen omsætter for cirka 60 mia. kroner og beskæftiger cirka 26.600 medarbejdere fordelt på 89 produktionssteder, 40 lagerhuse og 38 kontorer på tværs af 30 lande.
Er Tulip og Danish Crown det samme?
Tulip Food Company har skiftet navn til Danish Crown Foods, og i samme ombæring skifter Tulip Foodservice navn til Danish Crown Professional. Vi vil få en endnu større intern sammenhængskraft, som skal resultere i endnu stærkere løsninger til det professionelle marked.
Hvor mange svineslagterier er der i Danmark?
2.1.1.
Der findes (1997) 23 større svineslagterier i Danmark. Herudover findes en række mindre slagtehuse. Andelsvirksomhederne slagtede (1996) knapt 19 mio. svin.
Hvad tjener man på Danish Crown?
I Danish Crown betyder det, at en slagteriarbejder som udgangspunkt får 54,65 kroner i timen, resten skal han tjene ind på akkorden. Hvis vedkommende opfylder normen - det vil sige udfører sit arbejde 100 % - får han 65,29 kroner i timen oveni de 54,65 kroner. Altså en samlet timeløn på 119,94 kroner.
Hvor meget omsætter Danish Crown for?
13.356.096.000. Omsætning dkr. i regnskabsåret 2021/22 (afrundet tal).
Hvor meget CO2 udleder Danish Crown?
I alt vil vi i Danish Crown reducere vores globale udledninger med 2,5 mio. tons CO2 alene fra 2020 til 2030, eller hvad der svarer til at fjerne mere end 500.000 biler fra vejene.
Er det bedst at købe dansk eller økologisk?
Hvis du foretrækker økologi, og du ikke kan få en given fødevarer i en dansk variant, bør du vælge den økologiske udenlandske variant. Økologiske og konventionelle fødevarer har nemlig samme klimaaftryk, ifølge de såkaldte livscyklusanalyser af produkternes samlede aftryk fra jord til bord, som er lavet af forskere.
Hvad hed Danish Crown før?
Danish Crown etableres
Tulip Slagterierne, Østjyske Slagterier og Sundby-Wenbo blev i oktober 1990 samlet til Danish Crown.
Er Danish Crown markedsleder?
Danish Crown glæder sig over, at veggiefars fra Den Grønne Slagter er det mest solgte produkt i sin kategori. Selskabet vil nu være markedsleder i Danmark på kødalternativer.
Er dansk oksekød halal slagtet?
Når der halalslagtes, får dyret en muslimsk bøn med på vejen. Det er altså formen for bedøvelse, en bøn og eventuelt måden halssnittet lægges på, som er forskellen på halalslagtning og traditionel slagtning. Herhjemme har vi nemlig slagtet vores kyllinger som halalkød i årevis, men også oksekød bliver halalslagtet.
Hvor kommer halal kød fra?
- I modsætning til fjerkræ, hvor stort set alt er halal, så halalslagter vi kun kreaturer i tilfælde, hvor vi forventer en afsætning. Det er eksempelvis til muslimske lande som Egypten og Libanon, men der produceres også halalkød til det danske marked.
Er alle kyllinger i Danmark halalslagtet?
95 pct. af de danske kyllinger er halalslagtet. Danske slagterier har leveret halal-kylling i årtier. Det skyldes, at Danmark eksporterer rigtig mange udskæringer af kyllinger til lande, hvor der er krav om halal.
Hvilke 5 lande køber Danmark mest fra?
Det er specielt vores nærmarkeder som Tyskland, Sverige, Storbritannien og Norge samt USA som aftager flest danske eksportvarer. 52,8% af Danmarks eksport går til EU-lande, herudover har Danmark en stor eksport til USA og har de seneste år opbygget en betydelig eksport til Kina.
Hvor meget kød eksporterer Danmark?
Eksporten af kød og kødvarer til verden uden for EU udgjorde således 19,7 mia. kr. i 2021, hvor eksporten til EU-27 (dvs. uden Storbritannien) udgjorde 11,9 mia.
Hvilke 5 lande handler Danmark mest med?
- USA - 157,6 mia. kr.
- Tyskland - 155,7 mia kr.
- Sverige - 122,1 mia. kr.
- Storbritannien - 102,1 mia. kr.
- Norge - 75,7 mia. kr.