Undersøgelse eller behandling på et sygehus kræver en henvisning fra en læge. Sygehuset skal sende dig en indkaldelse senest 8 hverdage efter de har modtaget henvisningen. Lægen har ansvaret for dig og dit forløb, indtil hospitalet overtager behandlingsansvaret.
Hvor hurtigt bliver man indkaldt til MR scanning?
Hvordan og hvornår får jeg svar på min MR-scanning? Vi sender svaret på din MR-scanning til den læge, der har henvist dig, inden for ca. 4 uger, dog afhængig af undersøgelsestype og henvisningsårsag.
Hvor lang tid går der før man får indkaldelse til scanning?
Når du er henvist til hospitalet, skal hospitalet inden 8 hverdage sende dig tid og sted for din aftale. Du får derfor en indkaldelse til hospitalet, enten digitalt eller som almindeligt brev. I din indkaldelse får du at vide, hvilke patientrettigheder der gælder for dig.
Hvor længe fra henvisning til indkaldelse?
Når sygehuset har modtaget en henvisning fra din praktiserende læge, modtager du indenfor 8 hverdage et indkaldelsesbrev, hvor bl. a. dine rettigheder samt tid og sted for udredning, undersøgelse og behandling er oplyst. Hvis du ønsker at gøre brug af frit sygehusvalg, efter at du har modtaget indkaldelsesbrevet, f.
Hvor finder jeg indkaldelse til sygehus?
I dag kommer langt de fleste indkaldelser til en undersøgelse kun som digital post. Indkaldelsen ligger her: find din indkaldelse på borger.dk.
MR-skanning - sådan foregår en funktionel MR-skanning (fMRI-skanning)
Hvad gør jeg når jeg har fået en henvisning?
Sygehuset sender brev om indkaldelse
Hvis din læge henviser dig til udredning, vil du modtage et brev med indkaldelse fra det sygehus, du er henvist til, efter du har fået en henvisning. I brevet kan du læse om, hvor hurtigt du har ret til at blive udredt og om andre rettigheder, du har.
Hvor kan jeg se mine hospitalsbesøg?
Når du er logget på sundhed.dk, kan du i Landspatientregistret se en oversigt over dine behandlinger på danske sygehuse. Du kan bl. a. se oplysninger om diagnoser, operationer, undersøgelser og indlæggelser.
Hvor kan jeg se min henvisning?
Min Læge-appen kan du bruge til at kontakte din egen læge og til at se fx aftaler, henvisninger og vaccinationer.
Hvor længe gælder en henvisning fra egen læge?
Kan henvisningen blive forældet? Ja, hvis den ikke er hentet ned fra henvisningshotellet inden for 6 måneder fra udstedelsen. Speciallægen skal da anmode patienten om at kontakte egen læge for udarbejdelse af en ny henvisning.
Kan man selv vælge sygehus?
Frit sygehusvalg
Det kræver, at lægen sender en henvisning til det sygehus, du vælger. Du kan rådføre dig med din læge, men det er dig, der bestemmer. Du kan også benytte frit sygehusvalg, selvom du allerede er i gang med udredning eller behandling.
Hvor lang ventetid er der på MR-scanning af ryg?
Er der lang ventetid på MR-scanninger af ryggen? Ventetiden på en MR-scanning af ryggen kan variere efter, hvilken region du er bosat i. I visse tilfælde kan der være ventetider på op til 32 uger. Det offentlige tilbyder dog en udredningsgaranti.
Hvor lang ventetid er der på MR-scanning af knæ?
Hvor længe går der, før jeg får svar fra MR-scanningen af mit knæ? Typisk vil det tage op til 4 uger, før du får svar på din MR-scanning.
Hvornår skal man til første scanning?
Under din graviditet får du tilbudt to ultralydsscanninger.
Hvis du er gravid, vil du blive tilbudt to scanninger af dit foster – dels i 1. trimester scanning i 11. -13. graviditetsuge og dels 2.
Kan man selv bestille en MR-scanning?
Du kan sagtens få en MR-scanning uden henvisning. Vær blot opmærksom på, at du skal have en henvisning for at blive behandlet betalingsfrit inden for det offentlige. Ønsker du derimod at undgå ventetiden eller blive undersøgt forebyggende, har du altid mulighed for at for at få en MR-scanning i det private.
Hvornår får man tid efter henvisning?
Vi har pligt til at indkalde dig senest 8 hverdage efter, at afdelingen har fået din henvisning. Hvis indkaldelsesbrevet ikke kommer, skal du kontakte din egen læge.
Hvor meget dækker en henvisning?
Skal jeg betale noget selv om jeg har fået en henvisning fra min læge ? Ja, men du får tilskud fra den offentlige sygesikring når du har en henvisning til os. Sygesikringen dækker ca. 1/3 del af behandlingsudgiften.
Kan jeg gå til en anden læge end sin egen?
Ofte vil din læge foreslå en bestemt speciallæge. Men du kan frit vælge den speciallæge, du ønsker. Fx hvis du ønsker en speciallæge med kortest mulig ventetid. Du kan også frit vælge blandt speciallæger i hele Danmark og ikke kun i din egen region.
Hvordan downloader man en henvisning?
Du kan hente din henvisning på www.sundhed.dk. Benyt evt. dette direkte link for hurtig og nem adgang: Henvisning på sundhed.dk.
Kan man kræve en henvisning?
Kan jeg selv bestemme, om jeg vil henvises? Hvis du er gruppe-1-patient kan du som udgangspunkt ikke “bede om" eller "kræve" en henvisning til en anden speciallæge eller et hospital. Behovet for viderehenvisning er en lægefaglig afgørelse og det er et krav, at du er undersøgt først af din praktiserende læge.
Hvor kan jeg se hvad lægen skriver om mig?
- Log på Borger.dk ved at trykke på Digital Post i højre hjørne.
- Vælg Ny besked øverst i venstre hjørne.
- Vælg myndighed (statslige myndigheder)
- Vælg Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Kan man få slettet noget i sin journal?
Må jeg slette oplysninger fra en patientjournal? Oplysninger i journalen må ikke slettes eller gøres ulæselige. Dette gælder også selvom det er åbenlyst forkerte oplysninger, hvis man fx er kommet til at skrive noget om en patient i en forkert patientjournal.
Kan jeg se hvem der har kigget i min journal?
- Gå til minsundhedsplatform.dk og log ind med NemID/MitId.
- Klik på "Din Menu" i øverste venstre hjørne.
- Klik på "Log over journalopslag"
- Klik på "Sundhedspersonale" - her kan du se, hvem der har slået op i din journal.
Hvor længe gemmes lægejournaler efter død?
Der kan 75 år efter en persons død gives adgang til vedkommendes journal til eksempelvis slægtsforskere eller andre med en interesse i sagen. 6. Der kan efter en konkret lægefaglig vurdering gives adgang til dele af afdøde pårørendes journal for at kunne skabe klarhed omkring arvelige sygdomme i familien. 7.