Fredensborg er kommunens vestligste by. Den er opstået i midten af 1700-tallet som serviceby til Fredensborg Slot. Du finder derfor masser af spændende kulturarv og historie i Fredensborg.
Hvad er Fredensborg kendt for?
Fredensborg Slot har særstatus som dronningens mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. og er i dag ofte ramme om større officielle statsbesøg og familie begivenheder i kongefamilien.
Hvor mange mennesker bor der i Fredensborg by?
Fredensborg er en stationsby i Nordsjælland mellem Hillerød og Helsingør med 8.960 indbyggere (2023), beliggende i Fredensborg Kommune i Region Hovedstaden. Fredensborg Slot ligger en smule vest for centrum og har navngivet hele byen. Byen har en jernbanestation, Fredensborg Station, som ligger midt i byen.
Hvor stor er Fredensborg?
Den 1. januar 2022 havde Fredensborg Kommune et folketal på 41211. Den første januar i år var dette tal 41689, altså en ænding på 478 personer. I alt er der kun 15 ud af landets 98 kommuner, som har oplevet et fald i folketallet fra 2022 til 2023, og det er navnlig yderkommunerne, som rammes af fald.
Hvilke byer er i Fredensborg Kommune?
Der er mange gode grunde til at overveje Fredensborg Kommune i dejlige Nordsjælland med de fire unikke byer – Fredensborg, Humlebæk, Kokkedal og Nivå - blot en halv times kørsel fra København. Du bor tæt på naturen: Øresund til en side, Esrum Sø til den anden.
Vagtskifte på Fredensborg Slot i anledning af Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag
Hvornår blev Fredensborg bygget?
Fredensborg Slot blev bygget som lystslot for Frederik 4. af arkitekt J.C. Krieger. Byggeriet blev påbegyndt i 1719. Hovedslottet blev indviet i 1722 og kirken i 1726.
Hvem bor i Fredensborg?
Fredensborg Slot er dronningens bopæl halvdelen af året
Her holder de bryllupsfester, fejrer sølvbryllupper og fødselsdage. Slottet er også rammen om majestætens officielle rolle. Hun modtager statsoverhoveder og ambassadører, der afleverer deres akkreditiver til dronningen.
Hvorfor hedder det Fredensborg?
Navnet Fredensborg blev givet i 1722 til minde om freden efter Store Nordiske Krig. Byen var indtil 2007 administrationscentrum for Fredensborg-Humlebæk Kommune. Hører nu hjemme i Fredensborg Kommune. Fredensborg er opstået efter 1720 i tilknytning til Fredensborg Slot.
Hvor mange skoler er der i Fredensborg?
Få mere viden her om kommunens folkeskoler. Fredensborg Kommune har seks velfungerende folkeskoler med en høj faglighed og god trivsel.
Hvor bor der mindst mennesker i Danmark?
kvartal januar 2024 bor der klart flest indbyggere i Region Hovedstaden, mens der bor færrest i Region Nordjylland, hvor der er knap 600.000 indbyggere. Region Hovedstaden har haft den klart største vækst – fra 1. kvartal 2010 til 1. kvartal 2024 er befolkningstallet steget med 14 procent.
Hvor i Danmark bor der flest?
København er ikke overraskende Danmarks suverænt største by med et befolkningstal på 653.664 pr. 1. januar 2023 - det er tallet for selve Københavns Kommune, indbyggertallet for hele hovedstadsområdet er 1.345.562. Ikke overraskende er Aarhus, Odense og Aalborg Danmarks næststørste, tredjestørste og fjerdestørste by.
Er Dronningen på Fredensborg?
Kongevagten på Fredensborg
Kongevagten ved Fredensborg Slot er en ærefuld tradition, hvor Livgarden står for at opretholde og udføre kongevagten. Dette sker sædvanligvis, når Hans Majestæt Kongen eller Hendes Majestæt Dronningen opholder sig på Fredensborg Slot.
Hvordan er det at bo i Fredensborg?
Fredensborg Kommune er en attraktiv bosætningskommune, hvor man bor i naturskønne omgivelser tæt på hovedstaden. Kommunens fysiske rammer - byrum, boliger, faciliteter, infrastruktur, og natur, skal understøtte et moderne familieliv, en aktiv og sund fritid, samt en bæredygtig og klimavenlig livsstil.
Hvem ejer Frederiksborg Slot?
Slots- og Kulturstyrelsen ejer Frederiksborg Slot 1, 3400 Hillerød.
Hvem ejer de kongelige slotte?
- Amalienborg.
- Fredensborg Slot.
- Graasten Slot.
- Marselisborg Slot.
- Kongeskibet Dannebrog.
Hvem ejer de danske kongelige slotte?
Der findes 17 officielle kongelige slotte i Danmark. Det er Slots- og Kulturstyrelsen, som har ansvaret for vedligeholdelsen af disse. Staten ejer de kongelige slotte Som Amalienborg og Fredensborg.
Hvem byggede Frederiksborg Slot?
I 1560 erhvervede Frederik 2. herregården Hillerødsholm og opførte første del af Frederiksborg Slot. Men i årene 1600-1620 rev hans søn Christian 4. slottet ned og byggede i stedet det renæssanceslot, vi kender i dag.
Hvor bor kronprinsen i dag?
Amalienborg er det danske monarkis hovedadresse. Fire palæer bygget 1750-1760. Bolig for dronning Margrethe II og for det nuværende kronprinspar. Her er der også lejligheder for prins Joachims familie, prinsesse Benedikte og eks-dronning Anne-Marie af Grækenland.
Hvor opholder dronningen sig mest?
Fredensborg Slot har særstatus som dronningens mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot blev bygget som jagtslot for Frederik 4.
Hvor bor den danske kongefamilie?
Kongefamiliens vinterbolig
Midt mellem by og havn finder du et af hovedværkerne i dansk bygningskust, Amalienborg, som arkitekten Nicolai Eigtved tegner i 1750'erne. Fire næsten ens palæer omkranser Amalienborg Slotsplads med rytterstatuen af Frederiksstadens grundlægger, Frederik 5.
Hvorfor hedder det Frederiksborg Slot?
Frederiksborg har navn efter Frederik 2. som opførte det første slot på stedet. Men det blev hans søn, Christian 4., som opførte det pragtfulde bygningsværk vi ser i dag, Nordens største renæssanceslot.
Hvem er på Fredensborg i dag?
- H.M. Kongen.
- H.M. Dronningen.
- H.K.H. Kronprinsen.
- H.K.H. Prinsesse Isabella.
- H.K.H. Prins Vincent.
- H.K.H. Prinsesse Josephine.
- H.M. Dronning Margrethe.
- H.K.H. Prins Joachim.
Hvor opholder dronningen sig i dag?
Fredensborg Slot bruges desuden også til store begivenheder i den kongelige familie, såsom bryllupsfester eller til modtagelsen af statsoverhoveder ved officielle statsbesøg. Også Kongeparret plejer at runde Fredensborg Slot som residens i løbet af sommeren.