Hvor hurtigt skal kommunen svare?

Parten bør under alle omstændigheder – hvor der ikke er fastsat særlige svarfrister – have et svar fra myndigheden inden 1 måned efter, at sagen er modtaget. Det fremgår af Justitsministeriets cirkulæreskrivelse nr. 73 af 4.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid tager det at få svar fra kommunen?

En henvendelse besvares hurtigst muligt og oftest inden 7 arbejdsdage. Svartider er ikke sagsbehandlingstider og er derfor ikke udtryk for den tid, det tager for kommunen at træffe afgørelse om en konkret ydelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på halsnaes.dk

Hvor lang sagsbehandlingstid har kommunen?

Når kommunen har modtaget en sag, vil du i de fleste tilfælde inden 8 dage modtage en kvitteringsskrivelse til dig som borger. Af denne skal det fremgå, hvor lang tid sagsbehandlingen forventes at tage, med mindre sagen afgøres indenfor en uge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odense.dk

Hvis kommunen ikke overholder tidsfrister?

Hvis en kommune generelt ikke overholder reglerne i retssikkerhedsloven § 3, kan en borger henvende sig til det kommunale tilsyn, og få dem til at tage sagen op. Ankestyrelsen fører tilsyn med kommunerne. Der er tale om et retligt tilsyn, som omfatter spørgsmål om, hvorvidt der er sket en tilsidesættelse af loven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dukh.dk

Hvor lang tid har en kommune til at behandle en klage?

Kommunen eller myndigheden skal indenfor fire uger genvurdere afgørelsen. Hvis kommunen fastholder afgørelsen helt eller delvist, sender kommunen din klage videre til Ankestyrelsen. Når Ankestyrelsen har modtaget din klage, sender de dig en skriftlig bekræftelse på, at de har modtaget klagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor stor skal kommunens egen IT-afdeling egentlig være?



Hvor lang tid må der som udgangspunkt gå før kommunen senest skal svare på anmodningen fra den er modtaget?

Parten bør under alle omstændigheder – hvor der ikke er fastsat særlige svarfrister – have et svar fra myndigheden inden 1 måned efter, at sagen er modtaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid tager en klage?

Hvis myndigheden fastholder afgørelsen, skal myndigheden sende din klage videre til klageinstansen. Klageinstansen vil herefter som udgangspunkt skulle afgøre din klagesag inden 20 arbejdsdage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan jeg se min sag hos kommunen?

For borgeren er Min Sag tilgængelig via borger.dk og kommunens hjemmeside - og såfremt kommunen tilvælger 3. partsmodulet, anvendes kommunens hjemmeside også til 3. parter, og her kontrolleres for samtykke. I begge tilfælde logges der på med NemID, hvilket resulterer i en individuel sikret adgang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataproces.dk

Kan kommunen komme uanmeldt?

UANMELDTE BESØG Kommunen må ikke komme på uanmeldt besøg, med- mindre det er umuligt at tilvejebringe de nødvendige oplysninger på anden måde. Hvis kommunen und- tagelsesvist besøger dig uanmeldt, skal kommunen oplyse dig om, at kommunen ikke har ret til at foretage kontrolbesøg i din bolig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

a., at sagsbehandlere har pligt til at inddrage alle saglige hensyn i sagen, og at de ikke må inddrage oplysninger, som ikke har relevans for sagsforløbet. F. eks. må sagsbehandleren IKKE inddrage sine personlige holdninger eller tage usaglige hensyn, når forvaltningen udøver skøn ved behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livoverlov.nu

Hvad er en rimelig frist?

Der fastsættes en rimelig frist for parten til at afgive en udtalelse, f. eks. 14 dage. I det omfang det er relevant, hører myndigheden eventuelle andre parter over de indkomne partshøringssvar.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man klage til kommunen?

Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad er fristen i forvaltningsloven for hvornår kommunen skal reagere på en anmodning om aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om partens anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår får jeg penge fra kommunen?

Kommunen skal dog yde tilskud i to måneder, fra du har fået din godkendelse, også selvom du ikke længere tilhører den gruppe, der er berettiget til tilskuddet, fx fordi du får et job.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor lang tid går der fra dødsfald til skifteretten?

Skifterettens aktuelle sagsbehandlingstid for skifteretsattester er 8-10 uger. Skifterettens aktuelle sagsbehandlingstid for boafgiftsberegninger er 12-14 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad er god sagsbehandling?

God forvaltningsskik er normer og principper for, hvordan myndigheder bør opføre sig i forhold til borgerne. Det betyder generelt, at myndighederne bl. a. skal optræde venligt og hensynsfuldt og på en måde, der styrker tilliden til den offentlige forvaltning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad sker der efter en underretning til kommunen?

Hvad skal en kommune gøre, når den modtager en underretning om et barn eller en ung? Når en kommune modtager en underretning, skal kommunen registrere den centralt og inden for 24 timer vurdere, om der er behov for at iværksætte akutte foranstaltninger over for barnet eller den unge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvornår må kommunen komme på uanmeldt besøg?

Kommunen må kun undtagelsesvist komme på uanmeldt besøg i dit hjem - og kun hvis myndighederne ikke kan skaffe de relevante oplysninger på anden vis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyllands-posten.dk

Kan forældre selv lave en underretning?

Står man i den situation, at man ikke får hjælp til sit barn, kan man som forælder lave en underretning til kommunen om sit eget barn, hvori man beskriver sine bekymringer om hans/hendes trivsel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvor lang tid tager det at få aktindsigt?

Myndigheden afgør så hurtigt som muligt, om din anmodning om aktindsigt kan imødekommes. Myndigheden skal færdigbehandle din anmodning om aktindsigt inden syv arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af fx sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad står der om mig hos kommunen?

Se de oplysninger, der er registreret om dig i Personregistret. Her kan du med dit NemID/MitID få en fuldstændig udskrift af de oplysninger, der er registreret i Personregistret. Oplysninger som præsenteres i Personregistret er dels oplysninger fra CPR og dels oplysninger om kirkelige handlinger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man få lavet pas i en anden kommune end den man bor i?

Alle danske statsborgere kan få udstedt et pas ved personlig henvendelse til borgerservice i enhver kommune. Du behøver ikke at bo i kommunen eller have nogen særlig tilknytning til den.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad koster en klagesag?

Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage. Kan Forbrugerklagenævnet ikke behandle din klage, får du også pengene tilbage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvad koster det at klage?

Det koster 400 kr. (2023) at klage, og du får pengene tilbage, hvis du får medhold i klagen, eller hvis klagen bliver afvist.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan kommunen klage over Ankestyrelsens afgørelse?

Ombudsmanden. Du kan klage over en afgørelse, myndighederne har truffet, eller over den behandling, du har fået af myndighederne – for eksempel for lang sagsbehandlingstid til Folketingets Ombudsmand. Du kan kun klage til Ombudsmanden, hvis: Din klage over kommunens beslutning er behandlet færdig hos Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sm.dk