Hvis du er akut generet af støj, og det ikke hjælper med venlige henstillinger, kan du kontakte politiet. Kommunen kan oplyse om reglerne, hvis du er generet af støj fra naboens varmepumpe, plæneklipper, motorsav, hanegal eller lignende.
Hvor kan man klage over sin nabo?
Alle beboere har mulighed for at klage over andre beboere i afdelingen. Hvis du ønsker at klage, skal du udfylde et klageskema og sende det til KAB. Du kan sende din klage med posten eller til [email protected].
Kan man klage over lugt fra nabo?
Du har mulighed for at klage, hvis du føler dig generet af røg, støj, støv eller lugt. Du kan også klage, hvis du føler dig uretfærdigt behandlet i forbindelse med en afgørelse.
Hvor længe må naboen larme?
Støjende aktiviteter må kun ske i tidsrummet kl. 7 - 18 på hverdage samt lørdage i tidsrummet kl. 7 – 14. Der er ingen støjgrænse i disse tidsrum.
Hvor kan man klage over støjgener?
Ønsker du at klage over støj fra et udendørs musikarrangement, kan du henvende dig til kommunen. Hvis generne er for store, kan du også henvende dig til politiet.
Støjende naboer og dine juridiske rettigheder
Kan man klage anonymt over nabo?
Du kan ikke klage anonymt
Kommunen har pligt til at udlevere disse oplysninger, med mindre der er undtagelsesvist er særlige forhold, der taler mod udlevering af oplysningerne. Selvom du har navne- og adresse beskyttelse, kan du ikke klage anonymt.
Kan man ringe til politiet pga høj musik?
Politiet har mulighed for at gribe ind overfor støj i form af musik eller lignende, hvis politiet vurderer, at støjen forstyrrer den offentlige orden – se Ordensbekendtgørelsens § 3.
Hvor meget må man larme på privat grund?
Der findes nemlig ingen fastsatte regler eller decibelgrænser for, hvor meget eller hvornår, man må støje i sin have. Der kan dog være kommunale regler, som omhandler støj i boligområder.
Hvornår kan man klage over støj?
Er du generet af støj, lugt eller støvende arbejde, opstilling af udeservering, varer fra butikker, reklameskilte fra restauranter og caféer, kan du klage. Du kan henvende dig, hvis du er generet af: Støjende arbejde fra byggepladser udenfor tilladt arbejdstid.
Hvad er grænsen for støj?
Så meget må det larme på dit arbejde. Du må ifølge støjbekendtgørelsen aldrig udsættes for en daglig støjbelastning højere end 85 dB(A) (decibel) på dit job. Grænsen er sat ud fra, at et støjniveau herover kan give alvorlige høreskader. Allerede ved 80 dB(A) skal der udleveres høreværn.
Kan man klage over naboens røg?
Partikler, som kan være skadelige for miljøet og menneskers sundhed. Hvis røgen fra nabogrunden generer dig, kan du dog klage til kommunen. Det er dog en meget dårlig idé at starte med det. Få i stedet allerførst en stille og rolig snak med din nabo om problemet.
Hvad skal der stå i en klage?
- navn og CPR-nr. på den person, sagen drejer sig om.
- hvilken afgørelse du klager over.
- hvorfor du klager.
- dine kontaktoplysninger (postadresse, telefonnummer og eventuelt e-mailadresse)
- husk dato på dit brev.
Kan man klage anonymt til kommunen?
Det er muligt at underrette anonym. Du bestemmer selv, om du vil opgive dit navn, når du henvender dig til os. Du skal være opmærksom på, at når du underretter telefonisk har Ankestyrelsen en notatpligt. Du skal derfor ikke opgive navn eller andre kontaktoplysninger, hvis du ønsker at være anonym.
Kan man klage over naboer?
Hvis du ejer din bolig, kan du klage til din ejerforening. En del af formålet med en ejerforening er at løse de uenigheder, der kan opstå mellem beboerne. Herunder om støj. Foreningen kan så kontakte den støjende nabo og forsøge at få stoppet støjen.
Hvad koster det at klage?
Forbrugerklagenævnet kan træffe en afgørelse i din sag
Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage. Kan Forbrugerklagenævnet ikke behandle din klage, får du også pengene tilbage.
Hvad gør man ved nabostøj?
- Tag uformel kontakt med din nye nabo.
- Tal med din nabo, hvis du er generet af støj.
- Søg viden om bygningens lydisolering.
- Afprøv praktiske løsninger.
- Rådfør dig, inden du klager skriftligt.
- Prøv at forstå din nabos klager.
- Få hjælp af en neutral tredjepart.
Hvor længe må man larme om aftenen?
Støjende bygge- og anlægsarbejde med et støjniveau på 70 dB(A) må foregå på hverdage kl. 07-19 samt lørdage kl. 08-14. Særligt støjende aktiviteter er dog ikke tilladt om lørdagen.
Hvad siger lejeloven om støj?
Lejelovens §79a og §79b beskriver, at lejeren ikke må være til gene for ejendommen eller øvrige beboere i ejendommen. Ligeledes beskrives, at gener er gældende uanset, om det er lejer selv, lejers husstand eller øvrige personer, som lejer har givet adgang til det lejede.
Hvornår kan man ringe til politiet larm?
Du skal ringe 112, hvis der er tale om en akut farlig situation, fx i tilfælde af spøgelsesbilister på motorvejen. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke selv bryder færdselsloven, når du ringer til politiet.
Kan man klage over naboens varmepumpe?
Må varmepumpen støje i skel ind mod naboen? Hvis larmen fra din varmepumpe overskrider støjgrænsen ved naboerne, og din nabo klager til kommunen, kan du risikere, at du skal fjerne varmepumpen igen.
Hvad tid skal der være ro?
God nabostil. Sørg for ro, især i haven. Det er mest acceptabelt at larme fra 10 til 21 i weekenden og 8 til 20 i hverdagen, men snak med dine naboer, så I afstemmer jeres behov.
Hvor længe må man larme på en lørdag?
Støjende aktiviteter må kun ske mellem kl. 7-18 på hverdage og kl. 7-14 på lørdage.
Hvor længe må naboen spille høj musik?
Erfaringsmæssigt kan politiet dog ikke gøre noget ved forholdet, med mindre episoderne sker i nattetimerne. Der er dog en bestemmelse i ordensregulativet, der gør, at politiet kan skride ind mod larm i perioden fra kl. 18.00 til kl. 07.30, men typisk skal der være tale om en væsentlig gene.
Hvor højt må man spille udendørs?
Der findes ingen præcise regler for støj i haven. Det er en af gråzonerne, fortæller sekretariatschef hos Parcelhusejernes Landsforening, Jørn Bitsch. Det kan dog straffes med bøde at spille musik, der er til væsentlig ulempe for de omkringboende, står der i Ordensbekendtgørelsen.
Hvad må man ikke sige til politiet?
Du har altid pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato, og du risikerer bøde eller anholdelse, hvis du ikke oplyser dette. Du har dog aldrig pligt til at oplyse politiet om andre oplysninger: heller ikke cpr-nr., eller telefonnummer m.v.