Se din log på sundhed.dk.
Hvad har min læge skrevet om mig?
Efter et besøg hos lægen eller på hospitalet, kan det nogen gange være svært at huske, hvad der blev fortalt. Nu kan du se og læse, hvad lægen ved om dig. På www.sundhed.dk kan du se dine journaler, svar på undersøgelser og dit medicinkort. I sundhedsjournalen kan du se, hvad lægen har registreret om dig.
Hvor kan jeg se hvad min læge har skrevet?
Du kan se mange af dine sundhedsdata på sundhed.dk. Her kan du blandt andet se de oplysninger om din behandling på hospitalet, der er registreret i Landspatientregisteret. Hvis du vil se flere af de data, der er registreret om dig i Sundhedsdatastyrelsens registre, kan du søge indsigt i sundhedsdata om dig.
Kan jeg læse min journal fra egen læge?
Du kan altid læse dele af din journal fx på minsundhedsplatform.dk og på sundhed.dk. Men hvis du ønsker at se hele din journal, kræver det, at du søger om aktindsigt i din journal.
Hvor kan jeg finde min diagnose?
Du kan finde de sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har samlet om dig, på henholdsvis minsundhedsplatform.dk, sundhed.dk og Min Læge.
Et tjek ved lægen – Hvad er det værste, der kan ske? | DR3
Kan en læge stille diagnoser?
Hvem må stille en diagnose
Derfor er det traditionelt kun læger, der kan stille diagnoser, om end psykiatriske diagnoser også kan stilles af psykologer med gennemført specialistuddannelse (nogle gange betegnet specialpsykologer eller specialistpsykologer) i et af de kliniske specialer.
Kan man få udleveret sin journal fra egen læge?
Du har ret til at få udleveret en kopi af din patientjournal. Du kan søge aktindsigt i din journal, hvis du er fyldt 15 år. Du kan også give andre fuldmagt til at søge adgang til din journal for dig.
Hvor kan man læse journal fra lægen?
- Log på Borger.dk ved at trykke på Digital Post i højre hjørne.
- Vælg Ny besked øverst i venstre hjørne.
- Vælg myndighed (statslige myndigheder)
- Vælg Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Kan man få adgang til din lægejournal?
Sundhedsjournalen på sundhed.dk
a. oplysninger om, hvornår du har været hos lægen, laboratoriesvar, og hvilken medicin du har fået ordineret. Du har også adgang til oplysninger fra elektroniske sygehusjournaler (e-journaler) fra offentlige sygehuse i Danmark.
Kan man få slettet noget i sin journal?
Forbrugere kan i dag ikke få slettet de oplysninger, som lægerne noterer i journalen på Sundhed.dk - heller ikke selv om de er forkerte.
Hvor ofte skal man gå til lægen?
En voksen gennemsnitsdansker konsulterer lægen mellem 6 og 7 gange om året. Men der er relativt store lokale forskelle, hvis man ser på de enkelte kommuner. For eksempel går en sønderjyde oftere til lægen end en københavner. Dyk ned i kortet her og se, hvor ofte folk i din kommune konsulterer lægen.
Hvad gør man hvis man vil skifte læge?
Hvis du ønsker at skifte læge skal du gøre det på borger.dk. Det er gratis at skifte læge i forbindelse med flytning.
Hvor kan jeg se mine svar fra lægen?
Færdige prøvesvar sendes til Minsundhedsplatform.dk, Sundhed.dk og Min læge løbende, som de produceres. Det betyder, at du kan få adgang til prøvesvar, som din læge endnu ikke har haft mulighed for at gennemgå eller kontakte dig om.
Hvor kan jeg se min journal?
Her kan du se din journal fra de offentlige sygehuse i Danmark. Journaloplysningerne stammer fra sygehusenes elektroniske patientjournaler og administrative systemer.
Hvordan får jeg aktindsigt i min journal?
Sådan gør du:
Henvend dig til behandlingsstedet, f. eks. et sygehus eller en klinik, og bed om aktindsigt i din journal, eller log på sundhed.dk og se din e-journal (kun for elektroniske patientjournaler fra offentlige sygehuse).
Hvordan kan man se om nogen har kigget i ens journal?
- Gå til minsundhedsplatform.dk og log ind med NemID/MitId.
- Klik på "Din Menu" i øverste venstre hjørne.
- Klik på "Log over journalopslag"
- Klik på "Sundhedspersonale" - her kan du se, hvem der har slået op i din journal.
Hvor lang tid skal en lægejournaler gemmes?
Opbevaringsperioden for læger, tandlæger, kliniske tandteknikere, tandplejere, kiropraktorer, jordemødre og kliniske diætisters patientjournaler er mindst 10 år regnet fra den seneste optegnelse i patientjournalen. Hvorimod alle andre autoriserede sundhedspersoner skal opbevare deres patientjournaler i mindst 5 år.
Hvem kan se min sundhedsplatform?
Pårørende eller andre fortrolige over 18 år kan få adgang til en patients Min Sundhedsplatform. Patienten kan give fuldmagt digitalt eller ved at printe en erklæring, udfylde og aflevere den på hospitalet.
Kan jeg se mine røntgenbilleder online?
Se din journal. Du kan læse, hvad hospitalsansatte skriver om dig i din journal, og du kan se resultater på blodprøver, røntgenbilleder, osv. Oplysningerne ligger på sundhed.dk og i appen MinSundhed, hvor du skal logge ind med NemID/MitID. Hvis du ikke har NemID/MitID, kan du søge om aktindsigt.
Hvem har tilgået min journal?
Sundhed.dk: Log ind på Sundhed.dk med NemID og find punktet "Log", der er symboliseret med et øje. Her kan du kan se, hvilke sundhedspersoner der har tilgået dine oplysninger via systemer, som er koblet sammen med Sundhed.dk. Du kan selv indstille tidsintervallet, dog maksimalt fem år tilbage i tiden.
Kan man se sin journal fra øjenlæge?
Du kan få udleveret din journal indenfor 7 arbejdsdage efter modtagelsen af din anmodning. Udleveringen betyder oftest en kopi af journalen. Kopi af journalen kan gives til patienten samme dag, hvis øjenlægen, der foretager konsultationen/behandlingen, godkender formålet til udleveringen.
Hvem må slå op i Sundhedsjournalen?
Du kan under CAVE i Sundhedsjournalen se, om en læge har registreret i din e-journal, at du har lægemiddel- eller fødevareallergi, som andre behandlere skal være opmærksom på. Denne oplysning er med af hensyn til din sikkerhed som patient, så du kan informere dine behandlere, hvis der mangler oplysninger om allergier.
Hvor kan jeg se journal fra speciallæge?
e-journal - sundhed.dk.
Kan jeg se min afdøde mors journal?
Aktindsigt i en afdød patients journal
En afdød patients nærmeste pårørende har ret til indsigt i oplysninger om afdødes sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde, medmindre det må antages at være i strid med afdødes ønsker.
Hvordan søger man om aktindsigt?
For at få aktindsigt skal du henvende dig til den myndighed, der har den sag, du ønsker aktindsigt i. Du kan henvende dig mundtligt eller skriftligt. Myndigheden afgør så hurtigt som muligt, om din anmodning om aktindsigt kan imødekommes.