Hvor kan jeg se mine retssager?

Øverst på sagen i Domsdatabasen kan du se en blå kasse med de mest basale oplysninger om sagen. Her kan du fx finde sagens overskrift, samt oplysninger om hvor afgørelsen blev afsagt, hvilken type sag, der er tale om, og hvilke sagsemner den vedrører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domsdatabasen.dk

Kan man se alle retssager?

Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor kan man finde retssager?

Den vigtigste kilde til at søge afgørelser er Ugeskrift for Retsvæsen (UfR), som indeholder næsten alle lands- og højesteretsdomme og domme fra Sø- og Handelsretten siden 1950.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kub.kb.dk

Hvor kan man se retsafgørelser?

Enkelte byretter har resuméer af et udvalg af rettens domme og kendelser. Men som udgangspunkt skal man ikke vente at finde domme i fuldtekst. En mulighed er at kontakte den retsinstans, som har afsagt den dom, som man ønsker at få adgang til, se f.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på libguides.cbs.dk

Kan jeg se en retssag?

I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det vil sige, at borgere og repræsentanter fra pressen har adgang til alle retsmøder. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt, at offentligheden (for eksempel pressen) ikke har adgang til at overvære, hvad der foregår i en del af eller i hele retsmødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

En palludansympatisør kan ikke opføre sig ordentligt på Blågårds Plads



Hvad er min retssag?

Hvad er minretssag.dk? Minretssag.dk er domstolenes sagsportal, hvor borgere, virksomheder, myndigheder eller deres advokater skal anlægge civile sager ved retterne. Minretssag.dk indeholder sagens oplysninger, processkrifter, bilag m.v.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvis man taber en retssag og ikke kan betale?

Taber du retssagen, betaler statskassen også sagsomkostningerne til modparten. Du skal som udgangspunkt sende din ansøgning om fri proces til Civilstyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan man se om en person er tidligere straffet?

Søg i 'strafferegisterkort' og 'navneregister til strafferegisterkort'. I 1963 afløstes registerprotokollerne af 'strafferegisterkort' for hver straffet person. Oplysninger om straffe, en person havde modtaget før 1963, blev overført til det nye strafferegisterkort når en ny straffesag opstod.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigsarkivet.dk

Kan man se sin sag hos politiet?

Din forsvarer har adgang til at se sagens politirapporter og øvrigt materiale, der indgår i sagen. Hvis du ikke har en forsvarer, kan du få lov til at gennemse sagen hos politiet. Du vil i nogle tilfælde kunne få udleveret en kopi af materialet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man se anklageskrift?

Det er anklagemyndigheden, der tager stilling til begæring om udlevering af kopi af anklageskrift eller retsmødebegæring. I straffesager har journalister mulighed for at få aktindsigt i anklageskrift og retsmø- debegæring ved anklagemyndigheden. I nævningesager dog hos statsadvokaten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor kan man se om en dom er anket?

Ankede eller kærede afgørelser fra Højesteret eller landsretterne offentliggøres i Domsdatabasen sammen med de underliggende afgørelser. Du kan se og læse alle de afgørelser som indgår i appelforløbet under banneret ”Oplysning om appel”, der fremgår i bunden af siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domsdatabasen.dk

Hvor lang tid tager en retssag?

En retssag i 1. instans varer typisk mellem 8 og 18 måneder afhængig af, hvor kompliceret sagen er, hvor mange vidner og parter der skal høres, parternes indstilling til at fremme sagen og rettens øvrige sagsmængde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret-raad.dk

Hvad er retslister?

En foreløbig oversigt over de sager, hvor der er fastsat en dato for offentlig hovedforhandling samt andre offentlige retsmøder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan man få aktindsigt i retssager?

Offentligheden, fx borgere og pressen, har som hovedregel ret til indsigt i sager i det offentlige. Du kan få flere oplysninger om retten til aktindsigt hos den myndighed, som du ønsker aktindsigt hos. Du kan også få oplysninger om retten til aktindsigt hos Justitsministeriet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man læse politirapport?

Politiet skriver din forklaring i en politirapport, som du vil få mulighed for at læse igennem, og som du kan underskrive, hvis du er enig i indholdet. Du har ikke pligt til at læse eller underskrive politirapporten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man søge aktindsigt i andres sager?

Anmodninger om aktindsigt fra andre end sagens parter eller i sager, der ikke er afgørelsessager, skal behandles efter offentlighedsloven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad er forskellen på at være sigtet og tiltalt?

Man skifter status fra mistænkt til sigtet, når politiet meddeler, at man nu er sigtet i sagen. Tiltalt bliver man, når anklagemyndigheden har vurderet den sag, politiet har arbejdet på, og besluttet at rejse tiltale ved retten. I dette skema kan du se betydningen af at være mistænkt og sigtet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret.systime.dk

Hvad er ulovligt at sige til politiet?

Retsplejelovens § 750, 2. pkt., udtaler, at enhver er “pligtig på forlangende at opgive navn, adresse og fødselsdag til politiet. Undladelse heraf straffes med bøde.”

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krim.dk

Hvad må man ikke sige til politiet?

Du har altid pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato, og du risikerer bøde eller anholdelse, hvis du ikke oplyser dette. Du har dog aldrig pligt til at oplyse politiet om andre oplysninger: heller ikke cpr-nr., eller telefonnummer m.v.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bergadvokater.dk

Hvor lang tid har man en plettet straffeattest?

Den offentlige straffeattest indeholder oplysninger om samtlige overtrædelser af straffeloven. Andre lovovertrædelser fremgår også af straffeattesten, hvis de har ført til frihedsstraf eller lign. Oplysningerne står på straffeattesten mindst 10 år efter lovovertrædelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor kan man søge efter en person?

Men hvis du har visse oplysninger om en person, der kan identificere vedkommende: navn og fødselsdato, adresse eller personnummer, skal du bruge selvbetjeningen på borger.dk og få oplysninger fra CPR-registret. Det koster et gebyr – op til 84 kr – for at få foretaget opslaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på slaegt.dk

Hvad koster en advokat til en retssag?

Der gælder ikke nogen fast timetakst for advokater, men de fleste advokater beregner sig mindst 1.800-2.800 kr. pr. anvendt time + moms, dvs. i alt 2.250-3.500 kr., og i mange tilfælde er timetaksten betydeligt højere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Hvem betaler retssagen?

Hvis du bliver dømt, skal du som udgangspunkt betale alle sagens omkostninger. Du kan læse om sagsomkostninger her. Sagens omkostninger vil hovedsageligt bestå af udgifterne til din forsvarer (salæret). Hvis du har haft en beskikket forsvarer, vil det offentlige i første omgang betale udgifterne til din forsvarer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor meget må man tjene for at få fri proces?

I 2023 må en enlig ansøgers indtægtsgrundlag ikke overstige 358.000 kr. Lever ansøgeren i et ægteskab eller samlivsforhold, må parrets samlede indtægtsgrundlag ikke overstige 455.000 kr. Hvis parret har modstående interesser i sagen, betragtes ansøgeren dog som enlig i relation til indtægtsgrænsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på civilstyrelsen.dk