På DinApoteker.dk kan du i fred og ro studere vores sortiment af flystrømper. Ved særligt lange flyveture, er det vigtigt at man påfører flystrømper inden afrejsen.
Hvilke Flystrømper skal man vælge?
Vælg de rigtige støttestrømper
Klasse 2 (23-32 mmHg) er medium-stærk kompression og bruges ved større problemer som fx åreknuder og efter operationer. Klasse 3 (22-46 mmHg) har en meget stærk kompression og bruges ved slemme symptomer. Klasse 4 bruges kun af sygehusvæsnet.
Kan man købe kompressionsstrømper på apoteket?
På ApoPro Online Apotek forhandler vi støttestrømper fra firmaerne MABS, JOBST, Easy Step, Solidea og Reflexwear. Er du i tvivl om, hvilken støttestrømpe du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os hos ApoPro Online Apotek, hvor vores dygtige farmaceuter og farmakonomer sidder klar med råd og vejledning.
Hvor får man støttestrømper?
Hos Webapoteket kan du finde en række forskellige støttestrømper til mænd og kvinder. Støttestrømperne findes i forskellige størrelser, farver og kvaliteter (denier). Strømperne kan både fås som ankelstrømper, knæstrømper og som strømpebukser.
Hvad koster støttestrømper i Matas?
99,95 kr.
De BEDSTE kompressionsstrømper til rejser (og hvorfor du har brug for dem!)
Er Flystrømper og kompressionsstrømper det samme?
Flystrømper eller klasse 1 strømper er de kompressionsstrømper som giver den letteste kompression. Flystrømper har fået navnet da de ofte bliver brugt af mennesker som skal rejse og sidde stille i mange timer.
Kan man købe støttestrømper i Matas?
299,95 kr. Kompressionsstrømperne har en gradueret kompression fra anklen og opad. Det giver en øget strøm af blod fra fødderne til hjertet, hvilket gør kompressionsstrømper klasse 2 effektive til forebyggelse og lindring af åreknuder, og ligeledes en forebyggende behandling imod blodpropper.
Hvad er forskellen på støttestrømper og Flystrømper?
Støttestrømper er til raske ben og er ikke så stramme. De benyttes forebyggende for at undgå hævelse og blodpropper i benene i forbindelse med stående arbejde og længere bil- og flyrejser. Ofte kaldes disse strømper også̊ flystrømper eller rejsestrømper.
Hvor lang tid må man gå med støttestrømper?
Strømper bør som hovedregel tages af om natten, og de skal tages på, før du står op om morgenen. Strømperne bliver slidt ved brug og vask, og skal fornyes efter 6-8 måneder.
Hvor længe må man have støttestrømper?
De har en levetid på cirka 6 måneder ved normalt daglig brug. Derefter må man forvente at kompressionen i strømpen aftager og ikke længere yder den fulde effekt. Støttestrømper bør ikke bruges om natten, medmindre andet er aftalt med lægefagligt personale, da det vil belaste hjertet for meget.
Hvad koster Flystrømper?
Flere detaljer om Epic flystrømper:
Behagelige at have på Gode til lange flyveture. Pris: 89 DKK.
Hvornår må man ikke bruge kompressionsstrømper?
Personer med højre hjertesvigt (svaghed højre hjertekammer) må aldrig bruge kompressions- eller støttestrømper. Personer med infektioner i huden, med væskende eksem eller andre væskende sår på benene med kompressionsstrømper bør heller ikke bruge støttestrømper.
Hvor stramme skal støttestrømper være?
Kompressionsstrømper skal være stramme
Strømpen virker som et udvendigt panser mod dine årer i benet. Det er vigtigt, at strømpen ikke er forvasket og har mistet sin elasticitet. Hvis du har væskeophobning i benet, når du bruger strømpen, så er den ikke stram nok.
Hvordan får man nemmest støttestrømper på?
- 1 - Før hånden ind i strømperne og tag fat i hældelen.
- 2 - Vend vrangen ud på strømpeskaftet og hælen.
- 3 - Tag strømpen på, så den sidder rigtigt på foden og hælen. OBS: Hullet skal sidde under tæerne. Træk strømpen forsigtigt. op ad benet.
Er det sundt at bruge støttestrømper?
Støttestrømper kan bruges forebyggende af alle, mod hævelser i ben, trætte fødder og åreknuder. Kompressionsstrømper bruges ofte som en del af en behandling eller ved større problemer. Fælles for støtte- og kompressionsstrømper er, at de forbedrer blodcirkulationen fra ben og fødder til hjertet.
Kan man få hjælp til støttestrømper?
Nogle af de typer kropsbårne hjælpemidler, du kan søge støtte til, er: ortopædisk fodtøj. kompressionsstrømper. proteser, fx arm-, ben-, bryst- og øjenproteser.
Hvornår skal man have Flystrømper på?
Generelt anbefaler man, at personer med risikofaktorer for blodpropsdannelse benytter kompressionsstrømper klasse I (16-21 mmHg, benævnes ofte 'flystrømper') til under knæet ved flyveture længere end 4 timer. Da strømperne er ufarlige, kan personer uden risikofaktorer også anvende dem.
Hvad gør støttestrømper ved ødemer?
Støttestrømper er et godt hjælpemiddel til at forebygge og mindske risikoen for blodpropper, åreknuder og vand i benene. De giver et let pres på ben og ankler, hvilket øger blodcirkulationen og afhjælper hævede ben (ødematøse ben).
Kan man selv tage støttestrømper på?
Det kan dog nemt være en udfordrende opgave at tage få strømperne af og på. Heldigvis har vi også flere hjælpemidler til støttestrømper, som du kan gøre brug af. Du kan for eksempel vælge en påtager til støttestrømper med et glidestykke, som du sætter på din fod og derefter trækker strømpen udover.
Hvorfor skal man bruge Flystrømper?
Forebyg ubehagelige væskeophobninger i ben og ankler. Her finder du et udvalg af flystrømper til brug ved lange flyvninger. Flystrømper er en form for støttestrømpe som hjælper med at forebygge ubehagelige væskeophobninger og reducerer risikoen for blodpropper i benene ved lange flyvninger.
Hvordan skal støttestrømper vende?
Strømper. Strømperne skal være bløde, helst af bomuld eller uld, det absorberer sved og holder fødderne tørre. Vend dem evt.om på vrangen og undgå derved de hårde sømme. Husk at trække ud i strømperne.
Hvad hjælper støttestrømper mod?
De har en god forebyggende effekt på åreknuder, svigtende veneklapper, blodpropper i benene, samt når benene føles trætte og hævede. For eksempel i forbindelse med graviditet, eller når man sidder stille længe på rejsen eller på jobbet.
Hvorfor må man ikke have støttestrømper på om natten?
Når du ligger ned, helt vandret i en længere periode, behøver dit kredsløb ikke at bekæmpe tyngdekraften. Venøst blod kan nemt vende tilbage til hjertet. Kompressionsbeklædningen påført din ankel og læg om natten kan afskære dit kredsløb.
Hvem har brug for støttestrømper?
Personer som går og står i længere tid, på arbejdet og i hverdagen. Personer som sidder statisk i længere tid – eksempelvis ved flyrejser og længere køreture. Gravide, der føler hævelser i ben og fødder.
Hvordan søger man om støttestrømper?
Gå ind på borger.dk. Log på med NemID/MitID. Klik på Handicap – Hjælpemidler og forbrugsgoder. Klik på Tilskud til kropsbårne hjælpemidler.