Hvor kan man se ens dom?

I CPR registerindsigt kan du se, hvilke oplysninger der er registreret om dig i Det Centrale Personregister (CPR).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan jeg se min dom?

Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor kan man læse domme henne?

Danmarks Domstole har offentliggjort en database med afgørelser fra domstolene. Og du kan se med nu. Danmarks Domstole har åbnet Domsdatabasen, hvor du kan søge og finde domme afsagt ved domstolene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Er straffesager offentlige?

I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det vil sige, at borgere og repræsentanter fra pressen har adgang til alle retsmøder. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt, at offentligheden (for eksempel pressen) ikke har adgang til at overvære, hvad der foregår i en del af eller i hele retsmødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor kan man se stævninger?

På minretssag.dk kan du se stævningen, hvem du er blevet sagsøgt af, og hvilket krav sagsøger mener at have imod dig. Dette krav kaldes for en påstand. Alle sagens dokumenter samles på minretssag.dk, hvor kommunikationen med retten også foregår. Du får tilsendt adviseringsmails i Digital Post, når der er nyt i sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

KÆRESTE VIDEO



Kan man se hvilke sager der er i retten?

På en retsliste kan du læse, hvilken type retsmøde der er tale om (fx hovedforhandling eller domsafsigelse), hvornår retsmødet foregår og i hvilken retssal. Du kan også læse, hvad og hvem sagen drejer sig om, og hvem der er juridisk(e) dommer( e).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retgodtatvide.dk

Hvor kan jeg se mine retssager?

Minretssag.dk er domstolenes sagsportal, hvor borgere, virksomheder, myndigheder eller deres advokater skal anlægge civile sager ved retterne. Minretssag.dk indeholder sagens oplysninger, processkrifter, bilag m.v.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan jeg se min sag hos politiet?

Indsigt i egne oplysninger

Hvis du ønsker at få indsigt i, om politiet behandler oplysninger om dig, skal du rette henvendelse til den enkelte politikreds eller Rigspolitiets Databeskyttelsesenhed. Adgangen til indsigt reguleres af retshåndhævelsesloven, EU's databeskyttelsesforordning og databeskyttelsesloven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Kan jeg se en retssag?

Og du kan se med nu. Danmarks Domstole har åbnet Domsdatabasen, hvor du kan søge og finde domme afsagt ved domstolene. Databasen er åben for alle og har været et ønske fra både politisk side og aktører med interesse i domme. Ved lanceringen indeholder databasen en mindre mængde nyligt afsagte domme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domsdatabasen.dk

Kan man se om man er sigtet?

Din forsvarer har adgang til at se sagens politirapporter og øvrigt materiale, der indgår i sagen. Hvis du ikke har en forsvarer, kan du få lov til at gennemse sagen hos politiet. Du vil i nogle tilfælde kunne få udleveret en kopi af materialet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvornår er endelig dom?

21.2. Formel retskraft En dom siges at være blevet endelig eller at have fået formel retskraft, når den ordinære ankefrist på 4 uger er udløbet. Iværksættes en rettidig anke, ind- træder retskraften først, når dommen i ankesagen afsiges, eller anken bort- falder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jurabibliotek.dk

Hvornår bliver der afsagt dom?

En dom i en straffesag er rettens afgørelse af, om du er skyldig, og hvilken straf du skal have. Dommen bliver afsagt, når dommerne har overvejet voteret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan du blive straffet hvis du bliver væk fra retsmødet?

Hvis du ikke kommer til retsmødet uden at have givet besked, kan du bl. a. blive idømt en bøde. Du kan også risikere at blive hentet af politiet og eventuelt anbragt i arresten, indtil du kan blive afhørt i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan alle søge aktindsigt?

Ifølge offentlighedsloven (OFL) har alle som udgangspunkt ret til at blive gjort bekendt med dokumenter, der indgår i den offentlige forvaltnings sagsbehandling. Retten til aktindsigt gælder for hele den offentlige forvaltning. Du kan som udgangspunkt få aktindsigt i alle slags dokumenter, dvs.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvilke domme kan ikke ankes?

Du kan som udgangspunkt ikke anke landsrettens dom i ankesagen. Der gælder de samme regler for beskikkelse af forsvarer, som der gælder i byretten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjulmandkaptain.dk

Hvad er forskellen på en dom og en afgørelse?

Domme anvendes sædvanligvis, når der træffes en afgørelse, som afslutter en retssags behandling ved den pågældende instans, mens kendelser og beslutninger anvendes ved afgørelser, der træffes under en retssags behandling. Domsformen anvendes både i straffesager og i civile sager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Kan man se afsagte domme?

Enkelte byretter har resuméer af et udvalg af rettens domme og kendelser. Men som udgangspunkt skal man ikke vente at finde domme i fuldtekst. En mulighed er at kontakte den retsinstans, som har afsagt den dom, som man ønsker at få adgang til, se f.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på libguides.cbs.dk

Hvad koster det at tabe en straffesag?

I mindre sager udgør beløbet ca. 5-12.000 kr., men i større sager med flere sigtede kan beløbet være mange hundrede tusinde kroner, fordi der skal bruges mange dage i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ruleoflaw.dk

Hvad koster det at komme i retten?

Retsafgiften er 2.000 kr. for sager med en økonomisk værdi på over 100.000 kr. Hvis du anker landsrettens dom til Højesteret (hvilket som udgangspunkt kræver tilladelse fra Procesbevillingsnævnet), skal du betale retsafgift på 4.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor lang tid fra sigtelse til dom?

Det følger af retsplejelovens § 718 b, at man som sigtet kan indbringe sagen for retten, når en sigtelse har stået på i 1 år og 6 måneder eller mere. Retten kan da forlænge fristen, men sker det ikke, så skal anklagemyndigheden inden 2 måneder træffe afgørelse om tiltale. Sker det ikke anses sagen for påtaleopgivet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på badv.dk

Hvornår må politiet tage din telefon?

Fremover må politiet overvåge folks mobiltelefoner uden at give dem besked om det i jagten på kriminelle som for eksempel drabsmænd og grove narko-kriminelle i sager, der har en straframme på seks år eller derover.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på computerworld.dk

Hvad sker der efter en sigtelse?

En sigtet har krav på, at politiet udarbejder rapporter om hvad, der sker i sagen. Hvis du ønsker det, har du krav på at få oplyst betjentens navn og til at se politiskilt, hvis vedkommende er i civil. Hvis efterforskningen når så langt, at politiet oversender sagen til retten, vil sigtelsen skifte til en tiltale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvars-advokat.dk

Kan jeg se min sag hos kommunen?

For borgeren er Min Sag tilgængelig via borger.dk og kommunens hjemmeside - og såfremt kommunen tilvælger 3. partsmodulet, anvendes kommunens hjemmeside også til 3. parter, og her kontrolleres for samtykke. I begge tilfælde logges der på med NemID, hvilket resulterer i en individuel sikret adgang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataproces.dk

Hvor lang tid går der før en sag kommer for retten?

Almindelige civile sager, herunder boligretssager, berammes normalt inden for 8-12 måneder. Småsager berammes inden for 3-4 måneder. Retsmæglinger kan normalt berammes inden for 2-3 måneder. I de familieretlige tvangsfuldbyrdelsessager er berammelsestiden for første møde 1-2 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor kan man se om en dom er anket?

Ankede eller kærede afgørelser fra Højesteret eller landsretterne offentliggøres i Domsdatabasen sammen med de underliggende afgørelser. Du kan se og læse alle de afgørelser som indgår i appelforløbet under banneret ”Oplysning om appel”, der fremgår i bunden af siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domsdatabasen.dk