Hvis du som patient har været behandlet, kan du med dit NemID få adgang til at se dine kliniske data fra privathospitalet på www.sundhed.dk – klik på og du kan se nedenstående skærmbillede: Her kan du vælge at se dine kliniske data fra både offentlige og private hospitaler. Vælg Journal fra sygehus.
Hvor kan jeg se mine indlæggelser?
Når du er logget på sundhed.dk, kan du i Landspatientregistret se en oversigt over dine behandlinger på danske sygehuse. Du kan bl. a. se oplysninger om diagnoser, operationer, undersøgelser og indlæggelser.
Hvor kan jeg se hvad lægen skriver om mig?
Sundhed.dk. I Sundhedsjournalen på sundhed.dk kan du se undersøgelsessvar og sundhedsdata fra alle landets hospitaler, praktiserende læger og andre behandlere.
Kan man få aktindsigt i patientjournaler?
Du har ret til at få udleveret en kopi af din patientjournal. Du kan søge aktindsigt i din journal, hvis du er fyldt 15 år. Du kan også give andre fuldmagt til at søge adgang til din journal for dig.
Hvor kan jeg se min diagnose?
Min sundhedsjournal er et overblik over de seneste oplysninger registreret om dine behandlinger, din medicin, dine lægemiddelallergier og meget mere.
HOSPITAL Interview Questions & Answers! (Hospital and Healthcare Job Interview Tips!)
Hvor kan jeg se min journal fra sygehuset?
På sundhed.dk samler sundhedsjournalen dine sundhedsdata i et overblik, der giver hurtig adgang til dine seneste personlige oplysninger. Sundhedsjournalen viser data fra forskellige kilder om din medicin, journaler fra sygehus, laboratoriesvar, dine behandlinger på sygehuse samt evt.
Kan jeg se hvem der har kigget i min journal?
Du har selv adgang til at se og følge med i nogle af dine sundhedsdata på sundhed.dk. Sundhedspersonalet hos din læge, på hospitalet eller i kommunen, hvor du er i behandling, har adgang til oplysningerne i din journal.
Hvordan søger man om aktindsigt?
Det kan ske via e-mail, brev, pr. telefon eller ved personlig henvendelse i kommunen. Det er ikke et krav, at du begrunder dit ønske om aktindsigt. Din ansøgning om aktindsigt skal indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at kommunen kan finde den sag eller de dokumenter, du ønsker aktindsigt i.
Hvem har ret til aktindsigt?
Alle har ret til at søge om aktindsigt uanset statsborgerskab, bopæl og som udgangspunkt også alder og mental tilstand. Der er heller ingen krav om, at du skal begrunde din anmodning om aktindsigt, og du behøver ikke selv at være involveret i sagen. Som part i sagen vil du dog ofte kunne få flere oplysninger.
Hvor lang tid tager det at få aktindsigt?
En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre det undtagelsesvis ikke er muligt på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet. Det følger af offentlighedslovens § 36, stk.
Hvor ser man svar fra lægen?
- minsundhedsplatform.dk under 'Se prøvesvar'
- sundhed.dk under 'Sundhedsjournalen'
- Min læge app.
Hvad har min læge skrevet om mig?
Efter et besøg hos lægen eller på hospitalet, kan det nogen gange være svært at huske, hvad der blev fortalt. Nu kan du se og læse, hvad lægen ved om dig. På www.sundhed.dk kan du se dine journaler, svar på undersøgelser og dit medicinkort. I sundhedsjournalen kan du se, hvad lægen har registreret om dig.
Kan man få slettet noget i sin journal?
Ret til at få slettet oplysninger (retten til sletning)
Du skal som udgangspunkt kontakte det behandlingssted, som har noteret oplysningerne, og som vil vurdere, om oplysningerne kan rettes eller slettes. Når behandlingsstedet har ændret oplysningerne, vil de ændrede data blive vist i Sundhedsdatastyrelsens registre.
Kan man blive indlagt på et privathospital?
Hvis ventetiden til behandling på et offentligt sygehus overstiger 30 dage, har du ret til at vælge behandling på et privathospital. Det vil sige, at du frit kan vælge at blive henvist til et af de privathospitaler, som har indgået aftale med Danske Regioner.
Hvad koster en indlæggelse i døgnet?
En gennemsnitlig indlæggelse koster i dag kr. 25.000, og kommunerne kan maksimalt spare 4.000 kr.
Hvor finder jeg min journal?
- Log på Borger.dk ved at trykke på Digital Post i højre hjørne.
- Vælg Ny besked øverst i venstre hjørne.
- Vælg myndighed (statslige myndigheder)
- Vælg Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Hvor hurtigt skal man svare på aktindsigt?
En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.
Hvad kan man ikke få aktindsigt i?
- Straffesager.
- Sager om ansættelse eller forfremmelse i det offentliges tjeneste.
- Personalesager – man kan dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser.
- Førelse af kalender.
Hvad koster en aktindsigt?
Der kan ikke kræves betaling for aktindsigt i elektronisk form, når der er tale om mindre end 100 sider. Hvis elektronisk aktindsigt omfatter mere end 100 sider, kan myndigheden kræve 100 kr. men ikke mere uanset hvor mange sider, der er tale om.
Kan man se sin personalesag?
Aktindsigt i egen sag reguleres af forvaltningslovens § 10. Af denne fremgår at man har ret til at se samtlige akter i ens egen personalesag. Undtaget er dog hvilke andre ansøgere, der har søgt samme stilling, som den man besidder.
Kan man få aktindsigt i offentligt ansattes løn?
Der er ikke aktindsigt i sager om ansættelse og forfremmelse, men der er i sager om enkeltpersoners ansættelsesforhold (lovens § 21, stk. 2) ret til aktindsigt efter offentlighedslovens almindelige regler i oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser, jf.
Kan man få adgang til afdødes journal?
De nærmeste pårørende har ret til at få oplysning om afdødes sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde såfremt det ikke strider mod afdødes interesser (§45). Bemærk at denne ret ikke gælder hele sygehusjournalen men alene den del der omhandler forløbet der førte til døden.
Kan man læse sin journal fra egen læge?
Læs dele af din journal
Du har mulighed for selv at logge på minsundhedsplatform.dk, hvor du kan læse dele af din journal (besøgssammendrag samt lægenotater) fra alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Du kan også se din e-journal (lægenotater, udskrivelsesbreve m.m.) på sundhed.dk.
Hvem har adgang til min sundhedsplatform?
Pårørende eller andre fortrolige over 18 år kan få adgang til en patients Min Sundhedsplatform. Patienten kan give fuldmagt digitalt eller ved at printe en erklæring, udfylde og aflevere den på hospitalet.
Kan man se sin henvisning fra lægen?
Min Læge-appen kan du bruge til at kontakte din egen læge og til at se fx aftaler, henvisninger og vaccinationer.