I Eurozonen ophører udstedelsen af 500-eurosedlen den 26. april 2020. Man vil dog fortsat kunne veksle 500-eurosedlen i alle lokale nationalbanker i Eurozonen. Ligger du inde med 500-eurosedler skal du rette henvendelse til din bank og få dem byttet til mindre sedler eller få dem vekslet.
Hvem veksler 500 euro?
Det er ikke ulovligt at have 500-eurosedler. Men du kan ikke ”anvende, udlevere, indlevere, veksle, bruge som betalingsmiddel eller overdrage” sedlen i Danmark, hedder det. Så hvis din virksomhed modtager eller besidder 500-eurosedler opfordrer vi til, at du henvender dig i en bank og får dem vekslet.
Hvor kan jeg veksle 500 euro seddel?
Det er ikke ulovligt at besidde 500-eurosedler, men de kan altså ikke længere anvendes i Danmark efter 10. januar 2020. Danskere, som ligger inde med 500-eurosedler, bør i god tid inden den 10. januar 2020 henvende sig til deres bank for at få dem byttet eller vekslet.
Kan man bruge 500 euro seddel?
Det er desuden særdeles vigtigt at være opmærksom, på, at der gælder et forbud mod 500-eurosedler. Forbuddet betyder, at 500-eurosedler ikke må anvendes, herunder udleveres, indleveres, veksles, bruges som betalingsmiddel eller overdrages, i Danmark.
Kan man bruge 200 euro seddel?
Den Europæiske Centralbank (ECB) er i disse år ved at udskifte eurosedlerne, og i dag kommer der nye 100- og 200-eurosedler på gaden. Sedlerne er slidstærke og svære at forfalske, og så er de mindre end de gamle eurosedler. Men man kan stadig bruge de gamle eurosedler til at betale med.
VÆXEL PENGE I EUROPA: HVAD DU SKAL VIDE
Hvor kan man bruge 500 euro?
Fra den 10. januar 2020 kan 500-eurosedlen ikke længere anvendes, udleveres, indleveres, veksles, bruges som betalingsmiddel eller overdrages i Danmark. Det er dog ikke ulovligt at besidde 500-eurosedler, men du kan altså ikke længere anvende den i Danmark efter 10. januar 2020.
Hvornår udløber 500 kr seddel?
maj 2025 er kun 50- 100- 200- og 500-kronesedlen fra serier med påtrykt motiv af danske broer og oldtidsfund (2009-serien) gyldige pengesedler i Danmark.
Kan man veksle 500 euro i banken?
Det er ikke ulovligt at besidde 500-eurosedler, men de kan altså ikke længere anvendes i Danmark efter 10. januar 2020. Danskere, som ligger inde med 500-eurosedler, skal senest 1. december 2019 henvende sig i banken for at få dem byttet eller vekslet.
Hvem tager imod euro?
De fleste danske butikker tager i dag imod euro. Så har du euro med hjem fra ferien, er der ikke nogen grund til at veksle dem tilbage til kroner. Brugsen, Magasin, Hennes & Maurits, DSB, ja selv den lille gadehandlende tager dine euro.
Kan man veksle 500 euro i Thailand?
Man kan få vekslet både danske kroner og euro i de fleste banker og vekselhuse. Alle anerkendte kreditkort accepteres.
Kan man bruge 500 euro i Italien?
Du kan bruge euro i 20 EU-lande: Østrig, Belgien, Kroatien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Portugal, Slovakiet, Slovenien og Spanien.
Hvor mange euro kan man veksle i automat?
Hæv valuta i udvalgte automater
Du kan hæve op til 15.000 kroner i euro eller dollar.
Hvor mange euro kan man veksle?
Du kan mellem kl. 9-18 på bankdage hæve rejsevaluta for et beløb der svarer til 15.000 danske kroner. Uden for dette tidsrum samt weekend/helligdage er beløbsgrænsen 6.000 kr. Valuta du ikke når at bruge i udlandet, kan ikke veksles tilbage.
Hvordan veksler Jeg euro?
Hvis du vil veksle penge hjemmefra, kan du enten gøre det i et vekselbureau eller i din bank. Grundreglen er, at vekselbureauerne har de bedste kurser, men at bankerne tager de laveste gebyrer. Mange banker tilbyder at veksle helt uden gebyrer til mange af deres kunder. Ring gerne til din bank, og hør om mulighederne.
Hvornår udgik 1000 euro seddel?
Indkaldelsen betyder, at gamle sedler, udstedt før 2009, kun er gældende frem til den 31. maj 2025. Her-efter vil de ikke længere kunne bruges som betalingsmidler eller indsættes i banken. 1000-kronesedlen som seddeltype udgår helt og vender altså ikke tilbage i den nye seddelserie.
Kan man betale med euro i SuperBrugsen?
FDBs kæder Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli'- og LokalBrugsen har samme politik. Ligesom i Dansk Supermarked koder FDB Euroen ind på kasseterminalerne, så det er muligt at betale i Euro.
Kan man veksle euro i Netto?
Man kan betale med danske-, færøske -., svenske - og norske kr. og EURO. Vi tager dog kun imod sedler, og byttepenge gives altid i danske kroner.
Kan man betale med euro i Føtex?
Betalingskort: Du kan betale ved kassen med Dankort, VISA/Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY, JCB, UnionPay og American Express. Kontanter og udenlandsk valuta: Vi modtager udover danske kontanter også euro og amerikanske dollars samt svenske, norske og færøske kroner.
Hvor mange penge må man veksle?
er reguleret i hvidvaskloven med den betydning, at virksomheder som udgangspunkt ikke må modtage mere end 20.000 kr. i kontanter. Der er altså intet ulovligt i, at du har mere end 20.000 kr. på dig, og din bank må gerne tage imod pengene.
Kan man veksle kontanter?
Danske kontanter er gyldigt betalingsmiddel i Danmark, og i Danmark vil du derfor kunne benytte eller veksle kontanterne. Danske kontanter kan ikke veksles i de fleste lande, og det anbefales derfor, at man ikke medbringer danske kontanter til udlandet.
Kan man veksle euro til kroner i banken?
Hvad koster det at hæve og veksle penge i Danmark? At veksle penge vil sige at veksle fra en valuta til en anden. Det kunne eksempelvis være danske kroner til euro eller pund. Når du skal veksle penge, kan du enten vælge at gøre det i en bank eller ved et vekselbureau.
Kan man stadig få 1000 kr sedler?
Frem til 31. maj 2025 vil du fortsat kunne bruge 1.000-kronesedlen til at betale med, men derefter vil sedlerne være ugyldige.
Hvornår forsvinder kontante penge?
Der vil ikke længere blive sendt nye 1000-kronesedler i omløb, og 1000-kronesedler vil være ugyldige som betalings-middel efter 31. maj 2025. Fra 1. juni 2025 og frem til lanceringen af en ny seddelserie i 2028-2029 vil der dermed være én gyldig seddelserie bestående af fire sedler: 50-, 100-, 200- og 500-kronesedler.
Er 1000 kr sedlen på vej ud?
Nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen præsenterede torsdag en plan for at udfase 1000 kr. -sedlen fra det danske samfund fra 31. maj 2025. Samtidig bliver alle sedler produceret før 2009 erklæret ugyldige og kan derefter hverken anvendes som betalingsmiddel i butikkerne eller indleveres i bankerne.