Hvor længe gemmer politiet oplysninger?

Før har det været lovligt for politiet at holde fast på data om dig i op til 30 dage. Men fra og med 1. februar 2022 har politiet altså fået mulighed for at gemme disse oplysninger i dobbelt så lang tid som før, helt op til 60 dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fdm.dk

Hvor længe må politiet beholde DNA?

vil begå alvorlig kriminalitet. hov for at gemme informationerne, i det de må lagres så længe, som der består herfor for at kunne opfylde lovens bestemmelser. er denne frist maksimalt 10 år og for unge (over 14 år) fem år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Kan jeg se hvad politiet ved om mig?

Politiets kerneopgave består i at forebygge, efterforske, afsløre og retsforfølge strafbare handlinger.
  • Når du er mistænkt, sigtet eller dømt for en forbrydelse. ...
  • Nationalt Fotoregister, Det Centrale Fingeraftryksregister og Det Centrale DNA-profilregister. ...
  • Når du er vidne, forurettet eller anmelder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvilke oplysninger har politiet krav på?

Politiet kan foretage afhøringer, men kan ikke pålægge nogen at afgive forklaring.” Retsplejelovens § 750, 2. pkt., udtaler, at enhver er “pligtig på forlangende at opgive navn, adresse og fødselsdag til politiet. Undladelse heraf straffes med bøde.”

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krim.dk

Hvornår må politiet tage DNA?

Politiet må registrere oplysninger om fingeraftryk og DNA-profiler i forbindelse med opklaring af kriminalitet. Dine oplysninger må dog kun registreres, hvis du er sigtet for en lovovertrædelse, der kan give fængsel i 1 ½ år eller derover.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor længe kan politiet beholde mine elektroniske enheder?



Hvor længe må politiet tilbageholde en?

Politiet kan tilbageholde en anholdt person i op til 24 timer. Hvis politiet vil tilbageholde den anholdte i længere tid, skal en dommer tage stilling til, om betingelserne for varetægtsfængsling er opfyldt. Dommeren tager stilling til varetægtsfængsling ved et grundlovsforhør.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor lang tid må politiet tilbageholde dig?

Anholdelsens varighed. Anholdelsen kan vare fra nogle få minutter op til 24 timer. Politiet skal løslade dig så snart, der ikke længere er grund til at frihedsberøve dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad gemmer politiet?

Politiet gemmer de indsamlede oplysninger herunder også information om, hvor din bil var på et givent tidspunkt. Før har det været lovligt for politiet at holde fast på data om dig i op til 30 dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fdm.dk

Hvor lang tid må politiet tilbageholde en telefon?

Politiet må højst tilbageholde dig i 24 timer. En dommer skal i et grundlovsforhør tage stilling til, om du skal løslades eller vare tægtsfængsles. Politiet skal informere dig om tidspunktet og årsagen til, at du er blevet anholdt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dkr.dk

Kan politiet spore din telefon?

Rigspolitiet har nemlig oplyst Justitsministeriet om, at den såkaldte AML-teknologi - Advanced Mobile Location - er blevet rullet ud. Det betyder, at fra nu af når en borger ringer 112 med en smartphone, der anvender et Android-styresystem, vil alarmcentralen kunne lokalisere, hvor han eller hun er henne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Kan politiet bede om CPR nummer?

Politiet skal du give dit navn, adresse og fødselsdato, hvis de beder om det. CPR-nummeret har du normalt ikke pligt til at give.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvad må man ikke sige til politiet?

Du har altid pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato, og du risikerer bøde eller anholdelse, hvis du ikke oplyser dette. Du har dog aldrig pligt til at oplyse politiet om andre oplysninger: heller ikke cpr-nr., eller telefonnummer m.v.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bergadvokater.dk

Hvornår har politiet ret til at visitere?

Politiet må kropsvisitere dig hvis de har mistanke om at du er i besiddelse af noget ulovligt (så som våben eller stoffer). Københavns politi har indført zoner i indre by og på Christiania hvor de kan kropsvisitere hvem som helst uden at give en begrundelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på christiania.org

Hvor lang tid kan man finde DNA?

Retsgenetisk Afdeling har aftaler med politiet om, hvor lang tid en undersøgelse typisk må tage. Sager, der handler om personfarlig kriminalitet, skal som hovedregel være sendt til politiet indenfor 2 uger. Over 90 % af afdelingens sager, der omhandler personlig kriminalitet, er svaret indenfor de 2 uger og ofte før.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsmedicin.ku.dk

Hvor længe kan DNA holde sig?

Hvor længe overlever dna? Dna kan i princippet overleve for evigt, hvis det opbevares under de rette forhold. Det vil sige mørkt, tørt og ikke for varmt. Nogle ting er nemmere at undersøge end andre, og nogle holder bedre på dna'et.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvor længe kan man se fingeraftryk?

Aftryk skal slettes efter 10 år

Men oplysningerne og fingeraftrykket bliver stående i registret, selv om den sigtede aldrig bliver tiltalt eller dømt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Kan politiet tilbageholde uden at anholde?

Hvis det er nødvendigt, har du også krav på lægehjælp. Anholdelsen må ikke opretholdes i mere end 24 timer, herefter skal du fremstilles for en dommer i grundlovsforhør. Bemærk! Du kan godt blive sigtet uden at blive anholdt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stage.dk

Hvornår må politiet aflytte din telefon?

1023/1984 side 98f. Reglerne om telefonaflytning er altså indrettet sådan, at der gives politiet en generel tilladelse til at aflytte samtaler til og fra en bestemt telefon, når det må antages, at der over denne formidles samtaler til eller fra en mistænkt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår må politiet gå ind i dit hjem?

Ransagning hos en person der ikke er mistænkt kan ske, når efterforskningen vedrører en lovovertrædelse der efter loven kan føre til frihedsstraf OG der er bestemte grunde til at antage, at bevis i sagen eller genstande, der kan beslaglægges, kan findes ved ransagningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Kan man se om en person er straffet?

Den offentlige straffeattest indeholder oplysninger om samtlige overtrædelser af straffeloven. Andre lovovertrædelser fremgår også af straffeattesten, hvis de har ført til frihedsstraf eller lign. Oplysningerne står på straffeattesten mindst 10 år efter lovovertrædelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man se sin sag hos politiet?

Din forsvarer har adgang til at se sagens politirapporter og øvrigt materiale, der indgår i sagen. Hvis du ikke har en forsvarer, kan du få lov til at gennemse sagen hos politiet. Du vil i nogle tilfælde kunne få udleveret en kopi af materialet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvornår kan politiet sigte?

Hvis politiet vurderer, at der er en rimelig grund til at mistænke en bestemt person for at have begået en forbrydelse, sigter politiet ham eller hende. Bliver du sigtet, fortæller politiet dig, hvilken forbrydelse du er sigtet for.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man læse politirapport?

Politiet skriver din forklaring i en politirapport, som du vil få mulighed for at læse igennem, og som du kan underskrive, hvis du er enig i indholdet. Du har ikke pligt til at læse eller underskrive politirapporten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man blive sigtet over telefonen?

Visitation og afhøring

Politiet må også gerne fotografere dig, tage en DNA-prøve og tage dine fingeraftryk. Når du bliver sigtet, følger der en afhøring. En afhøring foregår oftest på din lokale politistation, men kan også finde sted på gerningsstedet eller over telefon. De to sidste tilfælde er til kortere afhøringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvarsadvokater.dk

Hvornår må man ikke filme politiet?

Som udgangspunkt må du gerne filme politiet, men du skal som borger vurdere, hvorvidt der er grund til det. Politiet kan bede en borger om at stoppe en filmoptagelse, hvis det vurderes, at den optagende forstyrrer politiets arbejde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nemadvokat.dk