Hvor længe kan man klage over en afgørelse?

Vigtigt at vide, når du skal klage Fra du modtager afgørelsen, har du fire uger til at klage over den. Kommunen er ikke forpligtet til at behandle en klage, hvor klagefristen er overskredet. Ankestyrelsen kan desuden afvise at behandle sagen, hvis du ikke har overholdt klagefristen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvor lang tid har man til at klage?

Klagevejledning skal fremgå af afgørelsen. Din klage skal indsendes til den myndighed der har truffet afgørelsen. Bemærk at din klage skal være modtaget af myndigheden inden fristens udløb ellers mister du din klageret. På det sociale- og beskæftigelsesmæssige område vil klagefristen typisk være 4 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dukh.dk

Kan man altid klage over en afgørelse?

Du har altid mulighed for at klage over afgørelser fra kommunen... Hvis du har fået en egentlig afgørelse fra kommunen, kan du klage over den. Det vil normalt være til Ankestyrelsen. Afgørelsen fra kommunen skal som udgangspunkt være skriftlig, indeholde en begrundelse og en klagevejledning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på socialretsadvokaterne.dk

Kan man klage efter 4 uger?

"Når der gælder en klagefrist på f. eks. 4 uger, kan klagemyndigheden ikke uden videre afvise en klage hvis der er gået mere end de 4 uger. Afhængig af de nærmere omstændigheder må sagen først undersøges.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man klage over lang sagsbehandlingstid?

En lang sagsbehandlingstid kan føre til kritik fra f. eks. ombudsmanden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Klage over afgørelse fra DNTM



Hvem kan klage over en afgørelse?

Hvem kan klage? Som udgangspunkt er det den, sagen handler om, som kan klage over afgørelsen. Som pårørende har du mulighed for at klage, hvis personen har givet samtykke til det. Hvis sagen drejer sig om en person under 18 år, som du har forældremyndigheden over, har du også ret til at klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvad koster det at klage?

Forbrugerklagenævnet kan træffe en afgørelse i din sag

Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage. Kan Forbrugerklagenævnet ikke behandle din klage, får du også pengene tilbage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvordan skriver jeg en klage over en afgørelse?

Klagevejledning – 10 gode råd
  1. Forbered dig på at skrive klagen. Forbered dig på at skrive klagen. ...
  2. Skriv kort og præcist. ...
  3. Skriv tydeligt hvad du klager over. ...
  4. Forklar hvorfor du mener afgørelsen er forkert. ...
  5. Fremhæv relevante udtalelser. ...
  6. Bevar roen. ...
  7. Vedlæg de relevante oplysninger. ...
  8. Kommenter forkerte oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fibromyalgi.dk

Kan man klage over sin sagsbehandler?

Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvordan anker man en afgørelse?

Du kan anke dommen ved at sende et brev til anklagemyndigheden eller til den byret, som har behandlet din sag. Du kan ikke anke ved at sende et brev til landsretten. Din forsvarer og byretten kan vejlede dig om, hvordan du anker. Fristen for anke er 14 dage, fra dommen er afsagt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvilke afgørelser kan kæres?

Kapitel 37 Kære. Kendelser og beslutninger, der er afsagt af en byret, kan, medmindre andet er bestemt i loven, kæres til den landsret, i hvis kreds byretten ligger. Stk. 2 Kendelser og beslutninger om sagsomkostninger, der er fastsat til højst 20.000 kr., kan ikke kæres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elov.dk

Hvad er forskellen på en dom og en afgørelse?

En kendelse afslutter som regel ikke den enkelte retssag i modsætning til en dom; dog træffes en række afgørelser om afvisning i den civile retspleje også ved kendelse, og alle afgørelser i fogedretterne træffes ved beslutning eller kendelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Kan man klage over skifterettens afgørelse?

Du kan klage til landsretten over skifterettens afgørelse. Du klager ved at sende et kæreskrift1 til skifteretten. Samtidig skal du betale en retsafgift på 750 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan pårørende klage?

Du eller dine pårørende kan klage, hvis du har været udsat for tvang i forbindelse med sundhedsfaglig behandling uden for psykiatrien. Tvangsbehandlingsnævnet afgør sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stpk.dk

Kan man klage over et afslag på indsigt?

En afgørelse om aktindsigt kan påklages særskilt og direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til den afgørelse eller behandlingen i øvrigt af den sag, anmodningen om aktindsigt vedrører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad skal der stå i en klage?

Dit klagebrev skal indeholde:
  • navn og CPR-nr. på den person, sagen drejer sig om.
  • hvilken afgørelse du klager over.
  • hvorfor du klager.
  • dine kontaktoplysninger (postadresse, telefonnummer og eventuelt e-mailadresse)
  • husk dato på dit brev.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man klage over manglende behandling?

Du kan sende en klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du er utilfreds med en sundhedsfaglige behandling, du har modtaget. Sundhedsfaglig behandling omfatter: Undersøgelse, diagnose og sygdomsbehandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stpk.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

Kommunen må ikke indhente oplysninger, der ikke er relevante for sagsbehandlingen. Hvis du oplever, at der indgår oplysninger i din sag, som du finder uvedkommende, kan du drøfte det med din sagsbehandler eller kommentere det i forbindelse med partshøring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man bede om en ny sagsbehandler?

Du har IKKE krav på en ny sagsbehandler, men man kan sagtens anmode om det. Du bør således - i forbindelse med en anmodning om at få en ny sagsbehandler - påpege, hvorfor du ikke kan samarbejde med din nuværende sagsbehandler, og/eller hvorfor du ikke har tillid til hende. Henvis samtidig til nedenstående paragraffer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på facebook.com

Er tilbagekaldelse af en afgørelse en afgørelse?

Om en afgørelse kan tilbagekaldes eller annulleres vil bero på en konkret og individuel vurdering af, hvorvidt det vil være til gunst for medarbejderen. Det kan i givet fald ske ud fra et almindeligt forvaltningsretligt princip.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pav.medst.dk

Kan man klage over kommunens sagsbehandling?

Hvis du vil klage, skal du henvende dig det sted i kommunen, der behandler din sag, for at få problemet løst eller klage. Får du ikke svar, eller er du fortsat utilfreds, kan du klage til Borgerrådgiveren.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvem klager man til over kommunen?

Hvis du vil klage, skal du henvende dig det sted i kommunen, der behandler din sag, for at få problemet løst eller klage. Får du ikke svar, eller er du fortsat utilfreds, kan du klage til Borgerrådgiveren. Hvis du har fået noget på skrift, kan du finde kontaktoplysninger og klagevejledning i brevet eller e-mailen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvordan skriver man en god klage?

Når du klager, er det vigtigt, at det er tydeligt, hvad du klager over, og hvorfor. Du skal angive dit for- og efternavn. Derudover er der ingen krav til måden, du skriver på. Du kan bruge tjeklisten her, når du skriver klagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kobenhavnsstift.dk

Kan man klage over Planklagenævnet afgørelser?

Planklagenævnet er et uafhængigt klagenævn inden for planområdet. Planklagenævnet er øverste klageinstans og nævnets afgørelser kan derfor ikke påklages til en højere myndighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Hvad koster en sag i ankenævnet?

Du skal betale et klagegebyr på 200 kr. Hvis du ikke er tilfreds med ankenævnets afgørelse, har du stadig ret til senere at gå til domstolene med din sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ankeforsikring.dk