Du kan kun klage over forhold, der ligger maksimalt fem år tilbage fra den dag, du indsender klagen digitalt til Styrelsen for Patientklager. Dog afkortes klagefristen til kun to år, hvis du har haft kendskab til – eller burde have haft kendskab til – at der var sket en fejlbehandling.
Kan man klage over lang sagsbehandlingstid?
Du kan klage over selve sagsbehandlingen, hvis du oplever, at sagen tager for lang tid, eller hvis du ikke er tilfreds med samarbejdet med din sagsbehandler. Hvis du klager over sagsbehandlingen, skal du klage til ledelsen i den afdeling, der behandler din sag.
Hvor lang tid efter en operation kan man klage?
Klagefrist. Vær opmærksom på, at klager over undersøgelse, behandling eller konkrete sundhedspersoner skal være indsendt senest to år efter, du første gang fik eller burde have fået mistanke om svigt i behandlingen. Klagen skal dog senest være indsendt fem år efter, at behandlingen fandt sted. Afgørelser kan ikke ankes ...
Hvordan klager man over fejlbehandling?
Du kan sende en klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du er utilfreds med en sundhedsfaglige behandling, du har modtaget. Sundhedsfaglig behandling omfatter: Undersøgelse, diagnose og sygdomsbehandling. Fødselshjælp.
Hvad får man ud af at klage til Patientklagenævnet?
Du kan klage over f. eks. en undersøgelse, et behandlingsforløb, fødselshjælp, genoptræning, journalføring mm. Styrelsen for Patientklager afgør sagen.
How and Where to File a Complaint Against a Negligent Doctor
Hvad gør man hvis man er utilfreds med sin læge?
Hvis du vil klage over den lægefaglige behandling hos den praktiserende læge/den praktiserende speciallæge, skal du henvende dig til Styrelsen for Patientsikkerhed.
Hvis en læge begår fejl?
Enhver, der mener at have været udsat for en fejl eller forkert behandling på et hospital, i en kommune, hos en læge eller en anden behandler i sundhedsvæsenet, kan klage til Patientombuddet.
Hvor lang tid efter kan man få erstatning?
Fristen for at søge erstatning for en skade er: 3 år fra det tidspunkt, hvor du opdager, at du har fået en skade. 10 år fra det tidspunkt, hvor skaden skete. Også selvom du først lige har opdaget skaden.
Hvilke skader kan man få erstatning for?
- Forsinket behandling.
- Manglende behandling.
- Forkert behandling.
- Forkert diagnose.
- Komplikationer efter en operation.
- Bivirkninger efter medicin.
- Defekte apparater, implantater eller udstyr.
- Forsøg, blod- eller organdonation.
Hvor lang tid tager en sag i Patientklagenævnet?
Ansøgninger kan have forskellige forløb. Nogle kan vi behandle hurtigt, mens andre tager længere tid. I gennemsnit tager det lige nu 9 måneder fra du søger erstatning, til du får en afgørelse.
Kan man få erstatning for en gammel skade?
Efter erstatningsansvarslovens § 11, kan en afsluttet skadesag om godtgørelse eller erstatning nemlig fordres genoptaget på skadelidtes initiativ, hvis de faktiske omstændigheder ved den oprindelige skadesag væsentlig er forværret.
Hvor mange penge kan man få i erstatning?
Erstatningen fastsættes på grundlag af patientens årsløn på skadetidspunktet. Årslønnen ganges med 10 og herefter med erhvervsevnetabsprocenten. Der ydes efter loven ikke erstatning, hvis erhvervsevnetabet er mindre end 15 %.
Kan man få erstatning for fejl diagnose?
Du kan også få erstatning for fejlagtig eller forsinket diagnose eller for manglende behandling. Det kræver dog, at den forsinkede eller fejl- agtige diagnose eller den manglende behandling har ført til en skade. Donorer og forsøgspersoner kan også søge om erstatning for skader.
Hvad koster en klagesag?
Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage. Kan Forbrugerklagenævnet ikke behandle din klage, får du også pengene tilbage.
Hvad koster det at klage til Klagenævnet?
Klagegebyr. Gebyret for privatpersoner er 900 kr. Gebyret for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder er 1.800 kr.
Hvad koster det at klage?
Det koster 400 kr. (2023) at klage, og du får pengene tilbage, hvis du får medhold i klagen, eller hvis klagen bliver afvist.
Hvad er de 4 erstatningsbetingelser?
Ansvarsgrundlag (culpa eller objektivt ansvar) Økonomisk tab. Kausalitet - årsagsforbindelse mellem skadevolders handling og den skete skade. Adækvans - skaden skal være en påregnelig følge af den ansvarspådragende handling.
Kan man få erstatning for fejlbehandling?
Du kan få erstatning, hvis du er blevet forhindret i at arbejde på grund af din skade og derfor har haft et indkomsttab. Erstatningen kaldes tabt arbejdsfortjeneste. Erstatningen beregnes efter din tidligere indkomst og er derfor individuel.
Hvem bestemmer mengrad?
Fastsættelsen af méngraden sker ud fra en lægelig vurdering inden for det eller de lægelige specialer, som skaden hører under. Du kan eventuelt prøve at bruge AES' ménberegner til at udregne størrelsen på et varigt mén.
Kan man få erstatning for nerveskade?
Hvis en nerveskade er arbejdshindrende kan der udover varigt mén være mulighed for at søge godtgørelse for svie og smerte, erstatning for tabt arbejdsfortjeneste eller erstatning for tab af erhvervsevne.
Hvor meget er 5% mengrad?
Der fastsættes hvert år et nyt beløb for godtgørelsen for varigt mén. I 2023 svarer 100 % i mén til en godtgørelse på 979.000 kr. Det betyder, at tilskadekomne med et mén på 5 %, som er det laveste mén, der udbetales godtgørelse for, vil få udbetalt 48.950 kr.
Kan en sag blive for gammel?
Straffen for mord forældes aldrig, idet forbrydelser hvor der kan idømmes fængsel på livstid aldrig forældes. Hvis den maksimale straf derimod er 1 år er forældelsesfristen 2 år, og hvis strafferammen eksempelvis er 10 år, bliver sagen forældet efter 10 år. Der er flere undtagelser til reglerne om forældelse.
Hvor kan man se klager over læger?
Se udvalgte afgørelser af klager over sundhedsfaglige behandlinger nedenfor.
Kan man få en anden læges vurdering?
Hvis du føler dig utryg ved din læges vurdering eller er uenig i valget af behandling, så forsøg at få en anden læges mening. Du har ikke krav på at få en anden læges vurdering eller en bestemt behandling, men det er vigtigt, at du får gjort opmærksom på din tvivl.
Hvad må en læge ikke?
En sundhedsperson må således ikke videregive oplysninger om en patients helbred og andre fortrolige oplysninger uden patientens samtykke. Tavshedspligten omfatter for eksempel oplysninger om diagnoser, undersøgelser, indlæggelser, behandling, psykiske eller sociale problemer. Alle oplysninger er fortrolige.