Hvor længe kan politiet tilbageholde en anholdt person med lovligt ophold i Danmark før personen skal stilles for en dommer?

Hvis politiet mener, at der er behov for at frihedsberøve dig i mere end 24 timer, skal en dommer i et grundlovsforhør tage stilling til, om betingelserne for varetægtsfængsling er opfyldt. Du skal således senest 24 timer efter, at du blev anholdt, stilles for en dommer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor længe kan politiet tilbageholde en person der er anholdt før personen skal stilles for en dommer?

3. Hvis man bliver anholdt af politiet, skal man stilles for en dommer, inden der er gået 24 timer. Det kaldes for et grundlovsforhør. Dommeren har lov til at udskyde spørgsmålet om fængsling i 3 dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvor længe kan politiet tilbageholde en person?

politistationen, hvis de mener, du har begået noget kriminelt. Når du bliver anholdt, er det fordi politiet vil være sikker på, at du ikke flygter, begår kriminalitet eller taler med an dre, så det påvirker deres efterforskning. Politiet må højst tilbageholde dig i 24 timer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dkr.dk

Hvor lang tid kan man være anholdt?

Politiet kan maksimalt tilbageholde en anholdt i 24 timer. Hvis politiet ønsker at tilbageholde en anholdt i længere tid end 24 timer, skal politiet forelægge sagen for en dommer og i den forbindelse begrunde, hvorfor det er nødvendigt at opretholde anholdelsen i et længere tidsrum.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på strafferetsadvokaterne.dk

Hvor længe kan man blive tilbageholdt?

Politiet har efter politiloven adgang til at anholde og tilbageholde mennesker i op til 12 timer, uden at de almindelige betingelser for anholdelse er opfyldt. I mange år var fristen på 6 timer, men op til klimatopmødet i København i 2009 blev fristen – som en del af den såkaldte lømmelpakke – forlænget til 12 timer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret.systime.dk

Kan politiet tilbageholde dig uden anholdelse?



I hvilken lov finder vi reglerne for hvornår en anholdt skal stilles for en dommer?

Grundlovens paragraf 71
  • Den personlige frihed er ukrænkelig. ...
  • Frihedsberøvelse kan kun finde sted med hjemmel i loven. ...
  • Enhver, der anholdes, skal inden 24 timer stilles for en dommer. ...
  • Den kendelse, som dommeren afsiger, kan af vedkommende straks særskilt indbringes for højere ret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvad sker der hvis man bliver anholdt?

Når du bliver anholdt, har du alene pligt til at oplyse dit navn, din adresse og din fødselsdato. Under en anholdelse kan politiet foretage en kropsvisitation, fratage dig farlige genstande og tage dine penge i bevaring. Politiet har også ret til at fotografere dig samt tage fingeraftryk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stage.dk

Hvad er forskellen på sigtet og anholdt?

Som hovedregel får man ikke erstatning for en uberettiget sigtelse. Man kan blive sigtet uden at blive anholdt. For at blive anholdt, skal der være begået et strafbart forhold. Politiet skal kunne påvise en rimelig grund til, at den anholdte er mistænkt for det strafbare forhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvars-advokat.dk

Hvor kommer man hen hvis man bliver anholdt?

114 er det direkte servicenummer til politiet i hele landet. Du kan ringe 114, hvis din henvendelse ikke er akut.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Kan politiet tilbageholde en?

Politiet kan tilbageholde en anholdt person i op til 24 timer. Hvis politiet vil tilbageholde den anholdte i længere tid, skal en dommer tage stilling til, om betingelserne for varetægtsfængsling er opfyldt. Dommeren tager stilling til varetægtsfængsling ved et grundlovsforhør.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvornår skal politiet kontakte forældre?

Hvis du er under 18 år og bliver sigtet eller tiltalt i en straffesag, underretter politiet dine forældre om sigtelsen af dig. Politiet underretter også de sociale myndigheder i din kommune.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjulmandkaptain.dk

Hvad er forskellen på at være sigtet og tiltalt?

Anklagemyndigheden rejser tiltale, hvis det vurderes, at der er beviser nok til at få en sigtet person dømt. At rejse tiltale betyder, at sagen bliver sendt til retten med et anklageskrift, der beskriver den strafbare handling. Personen, som tidligere var sigtet, er nu tiltalt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man blive sigtet over telefonen?

Visitation og afhøring

Politiet må også gerne fotografere dig, tage en DNA-prøve og tage dine fingeraftryk. Når du bliver sigtet, følger der en afhøring. En afhøring foregår oftest på din lokale politistation, men kan også finde sted på gerningsstedet eller over telefon. De to sidste tilfælde er til kortere afhøringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvarsadvokater.dk

Hvor lang tid kan man være sigtet i en sag?

Der er i princippet ikke noget loft for, hvor længe en person kan være sigtet i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvornår må politiet gå ind i dit hjem?

Politiet skal som udgangspunkt have en kendelse fra retten, der giver lov til at ransage bolig og husrum. Politiet kan dog foretage ransagning straks og uden kendelse, hvis politiet skønner, at formålet med ransagningen ellers vil forspildes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på leoniadvokater.dk

Hvor lang tid kan man være i varetægt?

Du kan højst være varetægtsfængslet i 4 uger ad gangen. Du har krav på at få din sag behandlet i både byret og landsret. Dommerens beslutning om at varetægtsfængsle eller løslade dig kan blive prøvet af landsretten, hvis du eller anklagemyndigheden anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvornår kan politiet visitere dig?

Politiet må kropsvisitere dig hvis de har mistanke om at du er i besiddelse af noget ulovligt (så som våben eller stoffer). Københavns politi har indført zoner i indre by og på Christiania hvor de kan kropsvisitere hvem som helst uden at give en begrundelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på christiania.org

Hvad må man ikke sige til politiet?

Det er frivilligt, om du vil udtale dig til politiet. Du har altså ikke pligt til at bidrage med oplysninger til sagens opklaring. Dog har du pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato. Hvis man ikke giver politiet oplysningerne, når man bliver bedt om det, risikerer man både at få en bøde og blive anholdt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man se om man er blevet politianmeldt?

Du modtager en kvittering for anmeldelsen i din e-Boks og på borger.dk. Hvis du er fritaget for digital post, får du kvitteringen med almindeligt brev. journalnummer på sagen. Det kan du altid henvise til, hvis du skal i kontakt med politiet om sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Er det strafbart at lyve over for politiet?

Ingen er forpligtet til at afgive forklaring til politiet, og det er heller ikke strafbart at lyve for politiet, medmindre du oplyser til politiet, at en bestemt person, har begået noget strafbart.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvars-advokaten.dk

Hvad har politiet krav på at få oplyst?

Faktisk behøver du slet ikke udtale dig. “De fleste kender ikke deres rettigheder, når de møder politiet. Man har pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato. Derimod er ingen forpligtet til at afgive forklaring til politiet, uanset om man er sigtet, vidne, tiltalt eller pårørende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på allianceadvokater-ishoej.dk

Hvad sker der hvis man bliver sigtet?

Når du bliver sigtet, befinder sagen sig på det såkaldte efterforskningsstadie og håndteres af politiet. Når sagens efterforsker vurderer, at efterforskningen kan erklæres for afsluttet, overleveres sagen til en anklager. Anklageren tager stilling til, om der skal meddeles påtaleopgivelse eller rejses tiltale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvarsadvokater.dk

Hvad sker der hvis man bliver meldt til politiet?

Du modtager et brev fra Udbetaling Danmark, senest 10 dage efter de har modtaget anmeldelsen. Du vil enten få besked om, at de afviser eller går videre med anmeldelsen. Hvis Udbetaling Danmark går videre med anmeldelsen, vil de undersøge din situation, og du får mulighed for at sende yderligere oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad siger politiet når de anholder en?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at politiet også har pligter, når de anholder eller sigter: De skal: – Oplyse dig om hvad du er sigtet, eller anholdt, for. – Oplyse dig om, at du ikke har pligt til at udtale dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bergadvokater.dk

Hvad har du pligt til at oplyse til politiet?

Reglen herom står i retsplejelovens § 750: "Politiet kan foretage afhøringer, men kan ikke pålægge nogen at afgive forklaring, og ingen tvang må anvendes for at få nogen til at udtale sig. Enhver er dog pligtig på forlangende at opgive navn, adresse og fødselsdato til politiet. Undladelse heraf straffes med bøde".

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk