Hvor lang tid før skal man varsle ferie?

Din arbejdsgiver skal derfor varsle ferien så tidligt som muligt, dog senest tre måneder før hovedferie og senest en måned før for øvrig ferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor lang tid i forvejen skal man melde ferie?

Hovedreglen er, at du skal have besked senest 3 måneder før, du skal holde hovedferien (3 uger), og senest 1 måned før, du skal holde restferien (2 uger). Det kan fremgå af din ansættelseskontrakt, at I fraviger ferielovens regler for at varsle din ferie. Aftalen bliver dog ugyldig med den nye ferielov fra den 1.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan arbejdsgiver sige nej til ferie?

Du skal aftale med din arbejdsgiver, hvornår du afholder ferie. Kan du og din arbejdsgiver ikke blive enige, er det i sidste ende din arbejdsgiver, der bestemmer, hvornår du kan afholde ferie. Dog indeholder ferieloven nogle mindstekrav, som din arbejdsgiver skal overholde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wtc-law.dk

Kan man blive tvunget til at holde ferie?

Du har ikke pligt til at holde ferie, hvis du ikke har optjent løn eller feriegodtgørelse til at finansiere ferien med. Din arbejdsgiver kan kun pålægge dig at holde ferie, som du har optjent løn eller feriegodtgørelse til. En undtagelse er dog, hvis din arbejdsgiver holder ferielukket.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ida.dk

Kan man kræve 3 ugers sammenhængende ferie?

Du har ret til at holde 3 ugers sammenhængende ferie i hovedferieperioden mellem 1. maj og 30. september. Det kaldes hovedferien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Undgå indbrud: Tjeklisten inden du tager på ferie



Hvad siger ferieloven om sommerferie?

Af de 5 ugers ferie har du ret til at holde 3 uger i sammenhæng. Denne ferie kaldes hovedferie, og de øvrige 10 dage kaldes restferie. Har du optjent højest 15 feriedage i ferieåret, fx fordi du ikke har arbejdet i hele ferieåret, så er alle de optjente feriedage hovedferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvordan skal ferie varsles?

Hovedferie (sommerferie) skal varsles med 3 måneder

Skal du placere medarbejderens ferie på et bestemt tidspunkt, skal du informere medarbejderen så tidligt som muligt - og senest med de varsler, ferieloven dikterer. For hovedferiens vedkommende er varslet 3 måneder (restferie skal varsles med mindst 1 måned).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataloen.dk

Kan arbejdsgiveren forlange ferien afholdt i en fritstillingsperiode?

Fritstilling skal betragtes som et automatisk pålæg om, at du skal holde ferie. Ved fritstilling behøver din arbejdsgiver altså ikke eksplicit at pålægge dig ferie. Opsigelsesperioden skal dog fortsat kunne rumme længden på både varsel og den ferie, du har til gode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dm.dk

Hvornår skal arbejdsgiver varsle hovedferie?

Er det ikke sket, og er I uenige om fordelingen af ferieuger, skal arbejdsgiver senest tre måneder før hovedferien (sommerferien) begynder, varsle dig, hvornår du skal holde din hovedferie på tre uger. Med overgangen til den ny ferielov, bliver denne bestemmelse ufravigelig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dm.dk

Kan arbejdsgiveren forlange ferie afholdt i en opsigelsesperiode?

Din arbejdsgiver kan ikke varsle dig afvikling af hovedferie uden for hovedferieperioden, ligesom din arbejdsgiver kan pålægge dig at holde mere ferie end du har optjent i en opsigelsesperiode. Du kan altså ikke pålægges at afvikle ferie på forskud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret-raad.dk

Hvornår skal man senest spørge om ferie?

Hvis din arbejdsgiver bestemmer placeringen af din ferie, skal du have besked om det senest 3 måneder før din hovedferie og 1 måned før øvrig ferie. Du har stadig ret til at holde 3 ugers sammenhængende hovedferie i hovedferieperioden fra 1. maj til 30. september.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på djoef.dk

Hvor mange ugers sammenhængende ferie har man ret til?

Du har også fortsat krav på at holde 3 ugers sammenhængende ferie i perioden fra 1. maj til 30. september.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hk.dk

Hvis man bliver kaldt på arbejde i sin ferie?

Kan min arbejdsgiver kalde mig på arbejde i min ferie? I Ferieloven er der ikke mulighed for at afbryde ferie, der allerede er påbegyndt. Så din arbejdsgiver skal ikke kalde dig på arbejde i din ferie. Hvis det sker, så kontakt din fagforening.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på serviceforbundet.dk

Hvad siger ferieloven?

Ferieloven fastslår først og fremmest, at alle danske lønmodtagere har ret til at holde 5 ugers ferie om året. Ferieloven siger også noget om, hvordan man som arbejdsgiver er forpligtet til at sikre sine medarbejdere feriebetaling. Medarbejderne optjener deres betalte feriedage med 2,08 dage pr. måned.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataloen.dk

Er feriefridage lovpligtige?

Feriefridage er ikke omfattet ferieloven, og derfor er der inden faste regler om, hvordan du skal afholde dem. Det vil stå i din ansættelseskontrakt eller overenskomst, hvilke regler, der gælder for dig. Ofte gælder det dog, at dagene skal afholdes i det ferieår, de hører til.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krifa.dk

Kan arbejdsgiver afbryde ferie?

Din chef kan ændre eller aflyse din ferie, hvis der er tale om væsentlige driftsmæssige hensyn og en situation, som din arbejdsgiver ikke kunne have forudset. Bliver din ferie ændret, efter at den er begyndt, er kompensationen større.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ida.dk

Hvornår må arbejdsgiver ændrer arbejdstider?

Som udgangspunkt har din arbejdsgiver ret til at ændre og tilrettelægge arbejdet, hvis det bliver nødvendigt. Hvis det er væsentlige ændringer i forhold til ansættelsesvilkår, har du mulighed for at sige nej. Derfor skal der altid varsles ved væsentlige ændringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på 3f.dk

Hvad siger ferieloven om hovedferien?

Lønmodtageren har ret til at holde mindst 3 ugers optjent betalt ferie i sammenhæng (hovedferien) i ferieafholdelsesperioden. Lønmodtageren har ret til at holde hovedferien i perioden fra den 1. maj til den 30. september (hovedferieperioden).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man sige nej til varslet overarbejde?

Bliver du bedt om at arbejde over uden varsel, og kan du ikke finde pasning til mindre børn, må du sige nej. Du må også sige nej, hvis overarbejdet betyder, at regler for arbejdstid fastsat i loven bliver brudt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan man få dobbelt løn ved fritstilling?

I fritstillingsperioden kan arbejdsgiveren modregne din indtægt fra et nyt arbejde i den løn, som skal udbetales i fritstillingsperioden. Er du funktionær, må arbejdsgiveren imidlertid ikke modregne din indtægt for de første tre måneder (kaldet minimalerstatningsperioden). I den periode kan du altså få "dobbelt løn".

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advodan.dk

Kan man bede om at blive fritstillet?

Fritstilling er det juridiske udtryk for, at din arbejdsgiver siger nej tak til at bruge din arbejdskraft i opsigelsesperioden. Du kan altså ikke kræve at blive fritstillet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan man sygemelde sig i sin ferie?

Hvis uheldet rammer, og du må lægge dig syg i din ferie, har du på grund af ferieloven mulighed for at få erstattet din ferie. I korte træk er reglerne: Du kan få erstatningsferie efter 5 sygedage. Du skal melde din sygdom til din arbejdsgiver på første sygedag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hk.dk

Hvor meget ferie kan varsles?

Hovedferie skal varsles med mindst 3 måneders varsel, og. restferie skal varsles med mindst 1 måneds varsel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskerhverv.dk

Kan man varsle restferie før hovedferie?

Det er STAR's vurdering, at arbejdsgiveren kan varsle øvrige feriedage, før hovedferien er optjent. Efter ferielovens § 8, stk. 2, har en lønmodtager ret til at holde mindst 3 ugers optjent betalt ferie i sammenhæng (hovedferien) i ferieafholdelsesperioden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Kan arbejdsgiver nægte ferie i opsigelsesperioden?

Din arbejdsgiver kan ikke kræve, at du holder hovedferie i opsigelsesperioden, hvis du har højst 3 måneders opsigelse. Heller ikke selvom ferien er varslet inden opsigelsen. Men du må gerne holde hovedferien i opsigelsesperioden, hvis I kan blive enige om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk