Hvor lang tid har en kommune til at behandle en klage?

Kommunen eller myndigheden skal indenfor fire uger genvurdere afgørelsen. Hvis kommunen fastholder afgørelsen helt eller delvist, sender kommunen din klage videre til Ankestyrelsen. Når Ankestyrelsen har modtaget din klage, sender de dig en skriftlig bekræftelse på, at de har modtaget klagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor lang tid har kommunen til at behandle en sag?

Så vidt muligt inden for 8 uger. Ankestyrelsen skal så vidt muligt træffe afgørelse inden 8 uger efter, at klagen er modtaget. Hvis fristen ikke kan overholdes i en konkret sag, skal sagens parter have skriftligt besked om, hvornår de kan forvente en afgørelse. Det fremgår af retssikkerhedsbekendtgørelsen § 17, stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor lang tid tager en klage?

Hvis myndigheden fastholder afgørelsen, skal myndigheden sende din klage videre til klageinstansen. Klageinstansen vil herefter som udgangspunkt skulle afgøre din klagesag inden 20 arbejdsdage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor lang tid tager det at få svar fra kommunen?

En henvendelse besvares hurtigst muligt og oftest inden 7 arbejdsdage. Svartider er ikke sagsbehandlingstider og er derfor ikke udtryk for den tid, det tager for kommunen at træffe afgørelse om en konkret ydelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på halsnaes.dk

Hvor lang må en klage være?

"Når der gælder en klagefrist på f. eks. 4 uger, kan klagemyndigheden ikke uden videre afvise en klage hvis der er gået mere end de 4 uger. Afhængig af de nærmere omstændigheder må sagen først undersøges.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Sådan skriver du en god klage til kommunen



Hvis kommunen ikke overholder tidsfrister?

Hvis en kommune generelt ikke overholder reglerne i retssikkerhedsloven § 3, kan en borger henvende sig til det kommunale tilsyn, og få dem til at tage sagen op. Ankestyrelsen fører tilsyn med kommunerne. Der er tale om et retligt tilsyn, som omfatter spørgsmål om, hvorvidt der er sket en tilsidesættelse af loven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dukh.dk

Kan man klage over en kommune?

Og hvis du er utilfreds med en afgørelse i jeres sag på kommunen, har du mulighed for at klage over kommunen og dens afgørelse. Når du klager, skal kommunen revurdere afgørelsen, og hvis de fastholder den, bliver den sendt videre til Ankestyrelsen, som behandler den og træffer en endelig afgørelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

a., at sagsbehandlere har pligt til at inddrage alle saglige hensyn i sagen, og at de ikke må inddrage oplysninger, som ikke har relevans for sagsforløbet. F. eks. må sagsbehandleren IKKE inddrage sine personlige holdninger eller tage usaglige hensyn, når forvaltningen udøver skøn ved behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livoverlov.nu

Hvornår får jeg penge fra kommunen?

Kommunen skal dog yde tilskud i to måneder, fra du har fået din godkendelse, også selvom du ikke længere tilhører den gruppe, der er berettiget til tilskuddet, fx fordi du får et job.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad er en rimelig frist?

Der fastsættes en rimelig frist for parten til at afgive en udtalelse, f. eks. 14 dage. I det omfang det er relevant, hører myndigheden eventuelle andre parter over de indkomne partshøringssvar.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor kan man klage over kommunens sagsbehandling?

Hvis du vil klage, skal du henvende dig det sted i kommunen, der behandler din sag, for at få problemet løst eller klage. Får du ikke svar, eller er du fortsat utilfreds, kan du klage til Borgerrådgiveren.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvornår har en klage opsættende virkning?

Hvad betyder opsættende virkning? Hvis en klage har opsættende virkning betyder det, at planen, tilladelsen eller dispensationen ikke kan udnyttes, og at påbud ikke skal efterkommes, før nævnet har truffet afgørelse i klagesagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Kan kommunen klage over Ankestyrelsens afgørelse?

Ombudsmanden. Du kan klage over en afgørelse, myndighederne har truffet, eller over den behandling, du har fået af myndighederne – for eksempel for lang sagsbehandlingstid til Folketingets Ombudsmand. Du kan kun klage til Ombudsmanden, hvis: Din klage over kommunens beslutning er behandlet færdig hos Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sm.dk

Kan kommunen komme uanmeldt?

UANMELDTE BESØG Kommunen må ikke komme på uanmeldt besøg, med- mindre det er umuligt at tilvejebringe de nødvendige oplysninger på anden måde. Hvis kommunen und- tagelsesvist besøger dig uanmeldt, skal kommunen oplyse dig om, at kommunen ikke har ret til at foretage kontrolbesøg i din bolig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvad er god sagsbehandling?

God forvaltningsskik er normer og principper for, hvordan myndigheder bør opføre sig i forhold til borgerne. Det betyder generelt, at myndighederne bl. a. skal optræde venligt og hensynsfuldt og på en måde, der styrker tilliden til den offentlige forvaltning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvilke konsekvenser har det hvis en kommunal sagsbehandler er inhabil i forhold til en konkret sag?

Den, der er inhabil i en sag, må ikke træffe afgørelse, deltage i afgørelsen eller i øvrigt medvirke ved behandlingen af sagen, jf. forvaltningslovens § 3, stk. 3. Den, der er bekendt med, at der for den pågældendes vedkommende kan foreligge inhabilitet, skal underrette sin foresatte herom, jf.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pav.medst.dk

Hvornår er man berettiget til paragraf 34?

Der kan ydes støtte til personer, som har været ude for en ændring af deres forhold, og som er særligt vanskeligt stillede på grund af høje boligudgifter eller stor forsørgerbyrde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan kommunen kræve tilbagebetaling?

Hvis borgeren har modtaget uberettiget hjælp, skal kommunen træffe afgørelse om tilbagebetaling, hvis hjælpen er modtaget bedre vidende. Hjælpen er modtaget mod bedre vidende, hvis borgeren i den aktuelle situation ved eller burde vide, at han eller hun ikke har ret til hjælp eller har modtaget for meget i hjælp.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor mange penge må man have i banken som kontanthjælpsmodtager?

Kommunen kan ikke yde kontant- eller uddannelseshjælp, hvis du eller din eventuelle ægtefælle har formue, som kan dække det økonomiske behov. Kommunen ser dog bort fra beløb på op til 10.000 kr., for ægtefæller 20.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Kan man skifte sagsbehandler i kommunen?

Kommunen har pligt til at se din sag/situation som en helhed. Kan jeg skifte rådgiver? Hvis du i løbet af behandling af din sag ønsker at skifte rådgiver, skal du kontakte forvaltningen. Du har ikke nogen lovbestemt ret til at få en ny rådgiver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på scleroseforeningen.dk

Hvad må kommunen ikke?

Kommunen må ikke indhente oplysninger, der ikke er relevante for sagsbehandlingen. Hvis du oplever, at der indgår oplysninger i din sag, som du finder uvedkommende, kan du drøfte det med din sagsbehandler eller kommentere det i forbindelse med partshøring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man søge om ny sagsbehandler?

Du har IKKE krav på en ny sagsbehandler, men man. kan sagtens anmode om det. Du bør således - i forbindelse med en anmodning om at. få en ny sagsbehandler - påpege, hvorfor du ikke kan.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på facebook.com

Hvad koster en klagesag?

Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage. Kan Forbrugerklagenævnet ikke behandle din klage, får du også pengene tilbage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvad koster det at klage?

Det koster 400 kr. (2023) at klage, og du får pengene tilbage, hvis du får medhold i klagen, eller hvis klagen bliver afvist.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvem kan klage til det kommunale tilsyn?

Det kommunale og regionale tilsyn varetages af Ankestyrelsen med Indenrigs- og Boligministeriet som overordnet tilsynsmyndighed. Tilsynet kan se på, om en kommune eller region har overholdt lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på im.dk