LED lyskilder har typisk en levetid på 20-50.000 lysetimer. Til sammenligning har en almindelig halogenpære eller glødepære en levetid på 1-2.000 lysetimer.
Hvor lang tid kan en LED pære?
Levetiden på pæren
Her skal du være specielt opmærksom. En glødepære holder typisk 1 år, hvor en LED pærer har en levetid op til 15-30.000 timer, hvilket svarer til 15-20 år.
Hvorfor lyser min LED-pærer når de er slukket?
LED lyskilder er meget fintfølende overfor krybestrøm og du kan derfor opleve at dine lyskilder ikke slukker helt selvom strømmen er afbrudt ved din kontakt eller afbryder. Dette kan afhjælpes med en støjkondensator for krybestrøm.
Hvad svarer 15 watt til i LED?
De mest kraftige LED-pærer, der kan fås i dag, har en effekt på omtrent 12W-15W, hvilket svarer til en klassisk pære på 90W-120W.
Hvad svarer 4 watt LED til?
Der er en tommelfingerregel, som siger, at man kan gange en LED-pæres watt-angivelse med 10, og så har man, hvad det svarer til i glødepære. Det vil sige, at en 4 W LED-pære svarer til en 40 W glødepære.
How To Choose The Correct LED Driver For Your LED Lights
Kan man sætte LED pærer i alle lamper?
Ja, du kan sætte LED-pærer i næsten alle lamper. LED-pærer er designet til at passe i eksisterende lampefatninger og kommer i et bredt udvalg af sokkeltyper, såsom E27, E14, GU10, G9, G4, GU5.
Hvorfor blinker mine LED pærer?
Den mest normale årsag til, at din LED-pære blinker, skyldes krybestrøm. Det vil sige, at der kryber en lille smule strøm i ledningerne til din LED-pære, selvom den er slukket. I dag er LED-pæren nemlig så effektiv, at den vil forsøge at tænde ved selv svage strømme.
Hvordan undgår man krybestrøm?
Støjkondensator for krybestrøm
Støjkondensator til reducering af krybestrøm til bla. LED pærer. På den måde undgår du at dine LED pærer lyser, eller blinker selvom strømmen er afbrudt. Kondensatoren monteres ind over tændledningen og nul ledningen til den første lampe på stregen.
Hvad svarer 3 watt LED til?
For at finde ud af, hvor mange watt en LED pære skal have i forhold til en glødepære, kan du derfor bruge tommelfingerreglen, der hedder 1 til 8. Det vil sige, at har du en lampe, der kræver en 35 watt glødepære, skal du bruge en 4 watt LED pære som erstatning (35w / 8 = ca. 4 w).
Hvad betyder det når der står 6 W på en LED-pære?
Lumen viser hvor kraftigt pæren lyser. Tidligere målte man det i watt - nu bruger man lumen. Et højere lumen tal, betyder at lyset er mere kraftigt og leverer et skarpere lys. LED lyskilder bruger fire til fem gange mindre strøm end glødepærer og halogener og holder fem gange så lang tid.
Hvor meget koster en LED-pære i timen?
LED-pærers energiforbrug ligger på 7 watt, og en halogenpære bruger 30 watt. Det er lidt over fire gange så højt et elforbrug. Med en elpris på 3,21 vil en LED-pære koste ca. 2 øre i timen.
Hvor mange lumen skal man vælge?
800-1000 lumen er en god lysstyrke i køkkenet og over spisebordet, mens 470 lumen er godt i stuen og 250 lumen fungerer fint i soveværelset. På sparenergi.dk kan du læse mere om, hvad lumen svarer til i watt og sammenligne de forskellige lyskilder.
Hvad er forskellen på lumen og watt?
Watt fortæller om, hvor meget energi pæren bruger, og er mere præcist måleenheden for den elektriske effekt defineret som arbejdet 1 joule udført per 1 sekund. I dag bruger vi ordet Lumen, og det vil fremgå på pærernes emballage. Lumen fortæller nemlig, hvor kraftigt pæren lyser og er måleenhed for lysstrøm.
Kan LED pærer tåle frost?
Kan LED-pærer tåle frost? Ja, LED pærer er ikke så følsomme for temperaturudsving som andre lyskilder, og de kan sagtens tåle de frostgrader, vi har i Danmark.
Hvorfor springer mine pærer hele tiden?
Lyskilden står og ”lader op” – Din lysdæmper kan sende små mængder strøm til din LED-pære selv, når den er slukket, hvilket kan få LED-pæren til at blinke. Krybestrøm i installationen – På samme måde kan der være en lille smule strøm i dine ledninger, der kan få den effektive LED-pære til at give blink fra sig.
Hvorfor blinker min lampe når den er slukket?
Nemlig, at der er såkaldt krybestrøm, i dine ledninger. Denne krybestrøm vil også her gøre, at en eller flere af dine lyskilder i lampen lyser. Det er ikke sådan, at du skal være nervøs for, at der sker noget med lampen, det er ganske ufarligt.
Hvorfor flimre min lampe?
En lampe flimrer, når der ikke kommer strøm nok via lampen til dæmperen. I dette tilfælde mister dæmperen sin synkronisering, og lyskilden flimrer.
Kan det betale sig at slukke for LED pærer?
Kan det betale sig at slukke for LED-pærerne? Det er rigtigt, at LED-pærer har et markant lavere elforbrug end halogenpærer, og derfor vil besparelsen ved at slukke lyset være mindre. Man vil dog stadig spare på strømmen ved at slukke for lyset, da mange bække små gør en stor å.
Kan man bare skifte fra halogen til LED?
Halogen-transformeren skal udskiftes med en kompatibel LED-driver for at sikre korrekt strømforsyning til LED-pærerne. Hvis du ønsker at kunne dæmpe dit LED-lys, skal du vælge dæmpbare LED-pærer, der kan arbejde sammen med en passende dæmper.
Hvad svarer 100 lumen til i watt?
Lumen betyder lysstyrke
Lumen svarer altså til, hvor meget lys pæren udsender. Jo højere lumen-værdi, desto mere lys udsender pæren. Så enkelt er det. Men lumen er ikke det samme som watt – selvom man ofte hører folk sige ”100 lumen svarer til 15 watt”.
Hvad koster en 40 watts pære i timen?
En pære med 40 watt koster cirka 0,12 kr. i timen hvis du betaler en elpris på 3,21 kr. pr. kWh.
Hvordan kan man se at det er en LED-pære?
Hvis der er en glødetråd indeni, er det en halogenpære, og er der en eller flere dioder, er det en LED-pære. Det er dog ikke muligt at se, hvis pæren er mat.