Hvor lang tid tager det at få svar fra kommunen?

Parten bør under alle omstændigheder – hvor der ikke er fastsat særlige svarfrister – have et svar fra myndigheden inden 1 måned efter, at sagen er modtaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor hurtigt skal en kommune svare?

”Borgeren bør under alle omstændigheder – hvor der ikke er fastsat særlige frister f. eks. i vejledninger – have et svar fra myndigheden inden 1 måned efter sagens modtagelse. Træffer myndigheden afgørelse i sagen inden 1 måned, udgøres svaret af afgørelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor lang tid har kommunen til at behandle en sag?

Så vidt muligt inden for 8 uger. Ankestyrelsen skal så vidt muligt træffe afgørelse inden 8 uger efter, at klagen er modtaget. Hvis fristen ikke kan overholdes i en konkret sag, skal sagens parter have skriftligt besked om, hvornår de kan forvente en afgørelse. Det fremgår af retssikkerhedsbekendtgørelsen § 17, stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor lang tid har kommunen til at svare på en klage?

Denne myndighed skal inden for syv arbejdsdage beslutte, om afslaget skal fastholdes. Hvis myndigheden fastholder afgørelsen, skal myndigheden sende din klage videre til klageinstansen. Klageinstansen vil herefter som udgangspunkt skulle afgøre din klagesag inden 20 arbejdsdage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor lang tid må der som udgangspunkt gå før kommunen senest skal svare på anmodningen fra den er modtaget?

Hvor lang tid må der som udgangspunkt gå før du senest skal svare på anmodningen fra den er modtaget? Når du har sendt en ansøgning om aktindsigt, skal myndigheden svare på henvendelsen hurtigst muligt. Som hovedregel skal du have svar på din anmodning inden for 7 arbejdsdage efter, at anmodningen er modtaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul?



Hvor lang tid tager det at få aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvis kommunen ikke svarer?

Hvis der ikke kan træffes afgørelse, inden 1 måned efter at sagen er modtaget, bør myndigheden så vidt muligt i sit første brev til parten oplyse, hvornår myndigheden regner med, at en afgørelse kan foreligge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvornår skal kommunen træffe afgørelse?

Kommuner og andre myndigheder har pligt til at behandle ansøgninger fra borgere og træffe en afgørelse i forhold til, om borgeren har ret til det ansøgte eller ikke. Derfor træffer du en afgørelse, når du behandler en sag, som er rejst ved, at kommunen har modtaget en ansøgning fra en borger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår er en afgørelse kommet frem?

For så vidt angår fysisk post kan myndigheden som udgangspunkt lægge til grund, at en afgørelse, der sendes med standardbrev med PostNord, er kommet frem til borgeren seks omdelingsdage efter, at afgørelsen er dateret og overgivet til postbesørgelse. Omdelingsdage er de dage, PostNord omdeler post.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid tager en klage?

Når klagen skal indgives til den myndighed, som har truffet afgørelsen skyldes det, at myndigheden skal have mulighed for at genvurdere sin afgørelse. Fastholdes afgørelsen, sendes sagen videre til Ankestyrelsen. En afgørelse skal som hovedregel genvurderes inden 4 uger efter, at klagen er modtaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dukh.dk

Kan jeg se min sag hos kommunen?

Hvis du ønsker at få adgang til dokumenter eller oplysninger fra en offentlig myndighed mv. (fx staten eller kommunen), kan du søge om aktindsigt hos myndigheden. Offentligheden, fx borgere og pressen, har som hovedregel ret til indsigt i sager i det offentlige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man få hjælp fra kommunen?

Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde). Du kan fx søge om hjælp til: rimeligt begrundede enkeltudgifter, der er uforudsigelige, hvis du har været ude for ændringer i dine forhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man klage efter 4 uger?

Den almindelige klagefrist på 4 uger skal som udgangspunkt overholdes, men Ankestyrelsen kan - når der er en særlig grund til det - dispensere fra en mindre overskridelse af klagefristen. Det er vigtigt, at borgeren i sin klage anfører de særlige grunde, der har betydet, at klagefristen er blevet overskredet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dukh.dk

Kan man klage over sin sagsbehandler?

Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

Når vi indhenter oplysninger fra en borger, kan vi ikke kræve, at borgeren skal komme med oplysninger i en bestemt form, f. eks. skemaer, medmindre dette udtrykkeligt er angivet i loven. Vi kan heller ikke kræve, at de oplysninger, vi beder om, forudsætter uddannelse, særlige sprogkundskaber eller lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Er en afvisning en afgørelse?

Afvisning er det forhold, at en domstol pga. formelle mangler træffer afgørelse om, at den ikke kan indlade sig på at behandle en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvad kan man få aktindsigt i?

Du kan søge aktindsigt i politiets sager, dokumenter og oplysninger. Du kan også søge indsigt i, om politiet behandler oplysninger om dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvornår er der tale om en automatisk afgørelse?

At en behandling eller en afgørelse er automatisk, betyder, at der ikke er nogen fysisk person involveret. Du har ret til, at afgørelser, der har betydelig påvirkning på dig (f. eks. retsvirkning), ikke kun er baseret på automatisk behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

Kan kommunen træffe afgørelse om samvær?

Kommunerne kan træffe afgørelse om enten afbrydelse af samvær eller afbrydelse af kontakt. Derudover kan de træffe afgørelse om afbrydelse af både samvær og kontakt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvor hurtigt skal kommunen reagere på en underretning?

Alle har underretningspligt

Når du underretter kommunen om et konkret barn eller en ung, skal kommunen inden for seks hverdage sende en kvittering på underretningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er varsel om påbud en afgørelse?

I praksis kan kommunen opfylde pligten til at partshøre ved at fremsende varsel, dvs. et udkast til afgørelse (påbud), til parterne inden, der træffes afgørelse om påbud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på www2.mst.dk

Hvad kan kommunen tjekke?

Mit Overblik
  • Personlige oplysninger. Oplysninger om CPR, adresse, civilstand, statsborgerskab, børn m.m.
  • Indkomst og skat. Indkomst, skattekort og årsopgørelse.
  • Økonomiske ydelser. ...
  • Betalinger og gæld. ...
  • Sager. ...
  • Serviceydelser og hjælpemidler. ...
  • Aftaler og frister.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvordan klager man over en afgørelse fra kommunen?

Parterne i sagen kan klage. Parter i en sag er for eksempel den person eller det forsikringsselskab, som afgørelsen handler om. Ankestyrelsen er øverste administrative klageinstans. Herefter har du mulighed for at gå videre til domstolene eller ombudsmanden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad koster det at få aktindsigt?

Hvis elektronisk aktindsigt omfatter mere end 100 sider, kan myndigheden kræve 100 kr. men ikke mere uanset hvor mange sider, der er tale om. Det bemærkes, at de samme betalingsregler gælder for anmodninger om dataudtræk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk