Social- og sundhedsassistent: 3 år 10 mdr. Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads og perioder på skolen.
Hvor lang tid tager grundforløb 2 SOSU?
Grundforløb 2 - 20 uger
Uddannelsesspecifikt fag med fokus på: Sundhedsvæsenet og rollen som professionel. Dokumentation og informationsteknologi.
Hvor lang tid tager hovedforløbet på SOSU?
Begge grundforløb varer 20 uger. Efter et grundforløb eller to fortsætter du på hovedforløbet, der varer 2 år og 10 måneder. Her er du ansat ved en arbejdsgiver og får elevløn. Hovedforløbet veksler mellem perioder med skole og oplæring.
Hvad er Grundforløb SOSU?
Grundforløb 1 er første trin i dit sammenhængende uddannelsesforløb til Social- og sundhedshjælper, Social- og sundhedsassistent eller Pædagogisk assistent. Her får du mulighed for at få afklaret dine ønsker og muligheder om uddannelse samt forberede dig til at tage Grundforløb 2.
Hvad er grundforløb 2 SOSU?
Grundforløb 2 Social- og sundhedsassistent er for dig, der har gennemført Grundforløb 1 eller for dig, der afsluttede folkeskolen mere end 2 år før uddannelsesstart. Grundforløb 2 er starten på uddannelsen til Social- og sundhedsassistent.
How long does a Basic DBS Check take?
Hvor lang tid har man grundforløb?
Grundforløbets 1. del varer 20 uger. Når du begynder på grundforløbet, behøver du ikke at vide præcis, hvilken uddannelse, du vil gennemføre. Du får god tid til at afklare, hvilken uddannelse og jobområde du vil vælge.
Hvor lang tid tager grundforløb 1 og 2?
Du kan dog starte på GF1 op til 2 år efter, at du er gået ud af folkeskolen. Du kan kun gå på GF1 én gang, men GF1 giver dig mulighed for at starte på alle GF2- forløb. Grundforløb 1 (GF1) varer 20 uger. Hvis du fortryder dit valg af hovedområde efter GF1, kan du skifte til et andet hovedområde på grundforløb 2.
Kan man få SU på grundforløb?
Økonomi på grundforløbet
Hvis du er fyldt 18 år og begynder på et grundforløb på en erhvervsuddannelse uden at have en uddannelsesaftale med en virksomhed, kan du søge om SU, mens du går på skolen.
Hvad laver man på grundforløb 1?
På grundforløbets 1. del får du brede erhvervsfaglige kompetencer. Du får undervisning inden for en fagretning, som du selv har valgt, og prøver kræfter med en gruppe af mulige uddannelser. Du skal først beslutte dig for en uddannelse i slutningen af forløbet.
Hvor hurtigt kan man blive sosu assistent?
Uddannelsen til social- og sundhedsassistent er bygget op af et grundforløb og et hovedforløb, og den består af både skoleperioder og praktik/oplæring. Uddannelsens varighed er 3 år, 9 måneder og 3 uger i alt, men man kan få merit for både uddannelses- og erhvervserfaring og dermed få afkortet uddannelsen.
Hvad laver man på grundforløb 2?
Grundforløbets 2.
På GF2 får du både praktisk og teoretisk undervisning. Du lærer at udføre de praktiske opgaver, der hører til dit fag, hvad enten det er frisør, industritekniker, kok, butiksassistent eller noget helt andet. Du begynder at få den viden, du skal have for at kunne arbejde inden for faget.
Hvornår starter Grundforløb 2 SOSU?
Grundforløb 2 SOSU EUX starter 15. januar 2024 på skolens afdelinger i Aarhus og Silkeborg. Ansøgningsfristen er 10. december 2023.
Kan jeg starte direkte på grundforløb 2?
Dit grundforløb vil have en varighed på 20 uger (½ skoleår). Du har også mulighed for at starte direkte i grundforløbets 2. del allerede efter udløbet af det kalenderår, hvor du har afsluttet enten 9. eller 10.
Er grundforløb vigtigt?
Grundforløb giver godt indblik i arbejdsformerne
Men samtidig oplever eleverne i højere grad end før reformen, at de har den nødvendige viden for at kunne vælge den studieretning, der er bedst for dem.
Hvad får en SSA elev i løn?
Under hele uddannelsen vil du som sosu-hjælper- eller sosu-assistent-elev modtage elevløn. Lønnen for SOSU-hjælperelever under 25 år pr. 1. oktober 2023: 12.847 kr.
Kan man dumpe grundforløb 1?
Eller hvis du har en uddannelsesaftale, og Grundforløb 1 er omfattet. Du kan ikke tage GF 1 mere end én gang. Ønsker du at begynde på en anden uddannelse inden for et andet hovedområde, skal du begynde direkte på uddannelsens Grundforløb 2.
Kan man springe over Grundforløb 1?
Hvis det er mere end et år siden, at du gik ud af folkeskolen, og hvis du er under 25 år, så kan du starte direkte på GF2 og dermed springe over GF1. GF2 er bl. a. for dig, der har gennemført eller er frafaldet grundforløb 1.
Kan man dumpe grundforløb?
En elev, der dumper til GF2-prøven har ret til omprøve. Hvis en elev dumper til GF2-prøven kan man i særlige tilfælde benytte §51 i bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser, som giver mulighed for supplerende undervisning, for at eleven kan bestå grundforløbet.
Hvilken uddannelse tager kun 1 år?
På kun to år kan du tage en erhvervsakademiuddannelse inden for netop det fagområde, der interesserer dig. Herefter kan du: læse videre på en professionsbacheloruddannelse (top-up), der tager yderligere halvandet år, eller. søge ud på arbejdsmarkedet.
Er der begrænsninger på hvor mange grundforløb?
Hvor mange gange må voksne begynde på grundforløbets 2. del? Både unge og voksne kan maksimalt optages tre gange på grundforløbets 2.
Hvor mange gange kan man tage grundforløb?
Begrænset antal forsøg på optagelse
Du kan kun optages til grundforløbets 1. del én gang.
Hvad er forskellen på grundforløb og hovedforløb?
Uddannelserne består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på en erhvervsskole. På hovedforløbet er du under oplæring på en arbejdsplads, men undervejs har du i kortere perioder undervisning på skolen.
Hvad er et grundforløb?
GF+ er et 10 uger langt forløb, som har til formål at gøre eleverne parate til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. GF+ går forud for opstart på grundforløbets anden del. Når eleverne begynder på GF+, behøver de derfor endnu ikke at vide præcis, hvilken uddannelse, de vil gennemføre.
Kan man skifte uddannelse efter grundforløb?
Kan du skifte til en anden uddannelse eller skole? Ja, du kan faktisk få lov at skifte til en af de andre gymnasiale uddannelser, hvis du i løbet af grundforløbet opdager, at din uddannelse alligevel ikke er noget for dig.