Fra Normal til Original I april 2013 åbnedes dørene til den allerførste NORMAL-butik i Vestergade i Silkeborg, men i november 2022 lukkede og slukkede NORMAL butikken, der startede det hele. Heldigvis var der kun tale om en nedlukning i Vestergade, for butikken er flyttet til en central placering på Torvet i Silkeborg.
Hvilket land opfandt NORMAL?
NORMAL er en danskejet detailkæde. Vi åbnede dørene til den første butik i Silkeborg i april 2013, og siden da er NORMAL vokset til en kæde med mere end 500 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig, Finland og Portugal.
Hvem startede NORMAL butikkerne?
Om Normal. Detailkæden Normal er stiftet af Torben Mouritsen og Bo Kristensen. De åbnede første butik i Silkeborg i 2013.
Hvornår kom den første NORMAL butik?
Normal er en butikskæde der sælger EU-importerede mærkevarer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland, Frankrig, Spanien og Portugal. Den første butik i kæden åbnede lørdag den 6. april 2013 i Silkeborg.
Hvilke lande er der NORMAL i?
NORMAL er en danskejet detailkæde, der sælger helt normale varer til unormale priser. Sortimentet omfatter blandt andet kendte mærkevarer inden for personlig pleje, makeup, konfekture og husholdningsartikler. Kæden har nu mere end 480 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig, Finland og Portugal.
Normal Butik
Hvilket land har flest NORMAL butikker?
Norge er der er det land, hvor Normal-kæden har flest butikker med over 160 forretninger i landet, hvor omsætningen voksede 30 pct. i i seneste regnskabsår til 2 mia.
Hvem ejer kæden NORMAL?
Bestseller-ejer og -direktør Anders Holch Povlsen er hovedaktionær i Normal, mens også serieinvestor Jan Lehrmann og Torben Mouritsen, der selv var med til at stifte Normal, ejer en mindre andel med 5-10 pct. hver.
Er NORMAL dansk?
Om Normal. Detailkæden Normal er stiftet af Torben Mouritsen og Bo Kristensen. De åbnede første butik i Silkeborg i 2013. Kæden har nu 456 butikker i seks lande – heraf over 100 rundt om i Danmark.
Er NORMAL i Spanien?
Det ottende land i Normal-porteføljen er nu officielt indtaget, skriver den danske detailkæde på LinkedIn. Torsdag blev den første spanske Normal-butik nemlig åbnet i den spanske hovedstad Madrid i shoppingcentret La Gavia.
Hvornår startede NORMAL i Danmark?
Fra Normal til Original
I april 2013 åbnedes dørene til den allerførste NORMAL-butik i Vestergade i Silkeborg, men i november 2022 lukkede og slukkede NORMAL butikken, der startede det hele.
Hvor meget ejer Søren Fauli af NORMAL?
Ifølge cvr-registeret ejer han i dag 71 procent af selskabet. Også Løvens Hule-investoren Jan Lehrmann er en del af ejerkredsen. Navnet, maskotten og markedsføringen har filminstruktøren Søren Fauli været med til at udvikle.
Hvor ligger Danmarks største NORMAL?
NORMAL er en af de mest fremadstormende kæder i hele Norden. Danskerne er vilde med butikkerne, hvor man kan få kendte mærkevarer til helt særlige skarpe priser. Nu satser de endnu mere på Aalborg. Til efteråret åbner Danmarks største NORMAL i Aalborgs midtby på over 700 kvadratmeter.
Hvor får NORMAL deres varer fra?
Butikken betegner sig selv, som at være i stand til at konkurrere med andre på markant lavere priser på mærkevarer, da de importerer varerne fra EU (Normal, 2018). Virksomheden gør brug af parallelimport, hvilket vil sige, at de importerer deres vare fra distributører i EU, og får dem til billigere priser.
Hvorfor er NORMAL ikke i Tyskland?
Normal har netop kastet sig over Frankrig, mens modeselskabet Ball Group indtager Tyskland. Normal-kæden har siden etableringen i 2013 åbnet over 200 butikker i fem lande. Arkivfoto: Charlotte de la Fuente. Antallet af danske detailbutikker falder, og der er pres på hele sektoren.
Hvem er Torben Mouritsen?
Torben Mouritsen er medstifter og CEO for detailkæden NORMAL.
Hvor mange NORMAL butikker er der i alt?
Det blev der sat en tyk streg under i det nyligt afsluttede 2022/23-regnskab, der sluttede ved udgangen af juli. I det forgangne år åbnede Normal i alt 141 butikker på tværs af de i alt syv lande, som detailkæden befinder sig i. Det er cirka samme antal, som butikskæden åbnede året forinden.
Er der NORMAL i England?
Efter 47 års medlemskab forlod Storbritannien EU den 31. januar 2020.
Hvem er NORMAL leverandører?
Normal har leverandør i hele EU, hvor de får deres vare fra, derudover har virksomheden også meget stiftende leverandører, hvilket vil sige at der er korte leverandøraftaler. Derudover sker der dialog og kontakt med kunderne gennem medarbejderne i butikkerne.
Hvor mange ansatte er der i NORMAL?
Vores lager sørger for varerne til alle vores butikker i alle vores lande. Arbejdssproget blandt vores mere end 400 medarbejdere er engelsk.
Er NORMAL International?
NORMAL i andre lande: Du finder os i Sverige, Norge, Finland, Holland og Frankrig.
Er der en NORMAL i Belgien?
Virksomheden Normal A/S (aktieselskab) er en dansk butikskæde i sunhedsbranchen, med omkring 200 butikker fordelt i Norge, Sverige, Holland og hovedparten i Belgien.
Hvem er Normals konkurrenter?
Når folk vil have normale råvarer er det typisk i Netto, Rema1000, Kvickly og lign. de går i, fordi de også har alt andet de skal bruge når de handler. Normals sortiment er rigtig meget personlig pleje og der er der butikker, som for eksempel Matas.
Hvornår blev NORMAL lavet?
Kædens hovedaktionær er Bestseller-milliardæren Anders Holch-Povlsen, Danmarks næstrigeste mand. Han købte sig i første omgang ind i Normal i 2014, efter han havde set, hvordan kunderne strømmede til en butik i det centrale Aarhus, og sidste år satte han sig så på majoriteten.
Hvad er NORMAL kendt for?
Hos NORMAL sælger vi helt normale varer til unormale priser. Sortimentet omfatter kendte mærkevarer inden for fx hudpleje, hårpleje, tandpleje, shampoo, makeup og rengøring. Kort sagt: Alle de ting som du ikke kan undvære i din hverdag, og som helst ikke må mangle på hylderne derhjemme.
Hvad sælger NORMAL mest af?
Normal sælger helt normale varer til lave faste priser, de sælger personlige plejeprodukter, husholdningsprodukter, kosmetik, dyremad, skriveartikler, helsekost, drikkevarer mm. Deres koncept er at handle mærkevarer ind fra andre EU-lande billigere end hvad andre detailvirksomheder gør (såkaldt parallelimport).