En and på 3 kg and passer til 4-6 personer. Det kommer an på, hvad der ellers serveres til, men den kan fint strækkes til 6 personer, som alle kan få et stykke godt andebryst og dertil er der lidt af det andet lækre kød og lår.
Hvor mange ænder pr person?
En and på 2,5-3 kg er ofte nok til 4 personer. Men det kan være en fordel at vælge en and der er lidt større. Nogle af ænderne man kan købe er slagtet allerede når de er 6 uger gamle - og så er der altså ikke meget kød på dem.
Hvor meget kød beregner man pr person til fest?
- Kød med ben: 250 g.
- Kød uden ben til steg: 150-200 g.
- Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g.
- Hakket kød: 100-125 g.
- Pølser: 150-200 g.
- Spareribs: 750 g.
- Laks: 125-200 g.
- Rødspætte: 200-250 g.
Hvor meget skal man beregne pr person?
Du skal i gennemsnit beregne 600-800 g mad pr. person inklusiv brød. Du kan bruge nedenstående fordeling til at beregne mængden af mad. Vælger du fx en tung forret med 250 g mad pr.
Hvor meget and skal man beregne til 5 personer?
Man regner normalt 200 gram kød per person når der skal laves mad til fest. Eller aftensmad. Et andebryst vejer som regel 300 gram så der er nok til 1 1/2 person. 3 andebryster er nok til 4-5 personer.
Lav den perfekte andesteg
Hvor meget mad pr person til juleaften?
- Man plejer at regne med 600 til 800 gram mad per person inklusiv brød. Så gang op, hvor mange gange, du skal lave opskriften. - Du kender dine gæster bedre end opskriften. Så hvis nogle spiser mindre kød og mere salat, end opskriften siger, så husk at have det in mente også.
Hvor meget pasta til 6 personer?
Hvis pasta ikke er tænkt som tilbehør men som en selvstændig middagsret, regner vi med 100 g tørret pasta, og 150 g frisk pasta pr. person.
Hvor meget tilbehør pr person?
Går du efter en helt klassisk servering med kød, kartofler, grønt og sovs, er det let: 175 g kød, 300 g kartofler og grøntsager og knap 1 dl sovs pr. person er hovedreglen.
Hvor meget kartoffelsalat beregner man pr mand?
men hvor meget kartoffelsalat spiser man? En god tommelfingerregel er: 1 kilo kartofler til 6-8 personer. Husk selvfølgelig at tage højde for, om dine gæster er småtspisende ældre mennesker eller kampsultne teenagere.
Hvordan beregner man mad til fest?
Uanset om du inviterer til 3-retters middag eller fest, kan du som tommelfingerregel regne med, at gæsterne spiser 6-800 gr. mad pr. person, alt i iberegnet, også brød. Når du tilrettelægger menuen, kan du derfor lægge mængderne sammen og gange op med antal deltagere, så rammer du næppe helt ved siden af.
Hvor meget drikker man til en fest?
Et forsigtigt bud er at beregne 3 drinks á 250 ml. pr. gæst. Husk dog på, at du kender dine gæster bedst og ved om de har mere hang til en bestemt type drikkevarer og i øvrigt hvor meget de omtrent plejer at indtage under en fest.
Hvor meget flæskesteg spiser man pr person?
Beregn 200 g råt kød pr. person. Det svarer til ca. 3 skiver flæskesteg med 1 svær pr.
Hvor mange ænder skal man bruge til 8 personer?
Hvor mange personer rækker opskriften til
En and på 3 kg and passer til 4-6 personer. Det kommer an på, hvad der ellers serveres til, men den kan fint strækkes til 6 personer, som alle kan få et stykke godt andebryst og dertil er der lidt af det andet lækre kød og lår.
Hvilke ænder smager bedst?
Tørslagtede ænder er allerbedst, da de beholder mest smag. Tørslagtning foregår ved, at ænderne dyppes i voks og fjerene skrabes af. Vådslagtning foregår ved at køle ænderne ned i vand efter slagtningen. Ofte har det ingen betydning for smagen, om du køber en frisk eller en frossen and.
Hvor stor en and skal jeg købe?
Andens størrelse har stor betydning. Det kan ikke betale sig at købe små ænder, da andens skrog har samme størrelse anset andens vægt. Skroget på en and er større end på andre fjerkræ, og der er derfor meget ben i en and i forhold til kødmængden. Køb derfor gerne en and på over 3000 g.
Hvor mange gram kød pr person til buffet?
Du kan altid suppler med flere stege hvis du ønsker et større udvalg eller en større mængde pr. person. Ved buffeter væger de fleste mere mad, da de gerne vil smage det hele. Derfor beregner vi minimum 270 gram kød i rå vægt til en buffet.
Hvor mange pølser og brød pr person?
person i gennemsnit. Nogle gæster vil spise mere og andre mindre, men det afhænger af ovenstående faktorer. Serveres pølserne m. brød og dyppelse i stedet for som hotdogs, anbefaler vi, at du beregner 1½-2 brød pr.
Hvor meget ost pr person?
Vi anbefaler, at du som tommelfingerregel beregner 30-35 g af hver af de bløde oste per person og 35-40 g af hver af de hårde oste. Mængderne er beregnet ud fra, at ostene indgår som én servering ud af flere.
Hvor meget fisk pr person hovedret?
Hvor meget fisk, skal jeg beregne ? Skal du have gæster, anbefaler vi 200 g filet pr. voksen person til hovedret, og til forret anbefaler vi ca. 75-100 g pr.
Hvor mange ravioli pr person?
Kom de kogte, afdryppede ravioli op til kål og løg, drys med masser af friskrevet parmesan, og vend godt rundt. Server med det samme. Du skal beregne 4 til 6 ravioli pr. person, alt efter om de skal serveres som forret eller hovedret.
Hvordan får man pasta til ikke at klistre?
Hvor meget vand, der skal bruges, kan det være svært for nogen at finde ud af. En lille fingerregel er cirka en liter vand til 100 gram pasta. Det er vigtigt, at vandet spilkoger, da det forhindrer pastaen i at klistre sammen, og desuden sikrer det også, at pastaen ikke suger for meget vand ind og bliver for svampet.
Hvor mange ænder til jul?
Du kan sagtens stege 2 ænder på samme tid, så længe der er plads i din ovn. Hvis du bruger varmluft skal temperaturen reduceres en del – naturligvis afhængig af størrelsen – men 115-120 grader til 2 ænder på 3 kg passer ret godt.
Hvor mange ænder til 17 personer?
Jeg steger normalt to ænder (til fire voksne og fire børn – huskereglen er 3-4 mennesker om hver and (3,5 kg), når der ikke er flæskesteg involveret), og den første and skal i ovnen klokken 9-9.30, for jeg plejer at give den en time per kilo kød ved 110 grader, og der er kun plads til et dyr ad gangen i en almindelig ...
Hvor mange kartofler pr person til juleaften?
Beregn cirka 200-250 brunede kartofler pr. person.