Hovedpointer fra analysen: Kødforbruget er svært at måle og der er ingen præcise tal på, hvor meget kød danskerne spiser. Ca. 2-3% betragter sig selv som vegetar, 1% som veganer, og ca. 8-12% som flexitar.
Hvor meget kød spiser danskerne dagligt?
Tal fra DTU Fødevareinstitut (2016) viser, at danskerne i gennemsnit spiser 142 gram kød om dagen fordelt ud på dagens måltider. Danskernes kødindtag er altså et pænt stykke over de officielle kostråd om at spise højst 350 gram kød om ugen (Alt om Kost, 2022).
Hvor meget kød spiser hver dansker om året?
Vi spiser kød i stor stil, selvom det skader klimaet, slagtedyr og i nogle tilfælde også vores sundhed.
Hvor meget spiser en dansker om dagen?
525 gram om ugen), mens kvinder spiser godt 45 g/dag (dvs. 315 gram om ugen). Mændene kan med fordel erstatte lidt af kødet med fisk. Indtaget af forarbejdet kød (fx kødpålæg og pølser) er på hhv.
Hvor meget kød køber danskerne?
I 2020 købte den gennemsnitlige dansker 43 kilo fersk kød om året. Det er et fald på tre kilo i en periode på 14 år. Det står i stor kontrast til tendensen i Tyskland, hvor forbruget faldt med 4,2 kilo per forbruger på bare et år mellem 2021 og 2022.
Jeg spiste 2 pund kød hver dag i 1 år, og dette er hvad der skete
Hvilket land i Europa spiser mest kød?
Ifølge opgørelsen spiser danskerne over 50 procent mere kød end vores naboland Tyskland og over dobbelt så meget, som de spiser i Sverige, Norge og Finland.
Hvad spiser danskerne mest af kød?
Mænd spiser lidt oftere kød end kvinder og de ældre forbrugere lidt oftere end de yngre. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte.
Hvor mange kilo kød spiser en dansker ca hver uge?
Dertil kommer et årligt indtag af fjerkræ på otte kilo, hvilket giver et samlet årligt kødindtag for en gennemsnitsdansker på 52 kilo. Det daglige indtag af kød fra okse, kalv, svin og lam i en gennemsnitskost er således 120 gram, mens det gennemsnitlige indtag er 142 gram, når fjerkræ er inkluderet.
Hvor meget kød pr person pr år?
Går du efter en helt klassisk servering med kød, kartofler, grønt og sovs, er det let: 175 g kød, 300 g kartofler og grøntsager og knap 1 dl sovs pr. person er hovedreglen.
Hvor mange kg mad spiser en dansker om året?
Mange danskere – især mænd – spiser alt for meget kød i forhold til anbefalingerne. Hver fjerde dansker tager dog en kødfri aften mindst en gang om ugen.
Hvor mange danskere spiser ikke kød?
Hvor mange spiser overvejende eller helt vegetarisk (flexitarer, pescetarer, vegetarer og veganere til sammen)? 20% af danskerne, svarende til mere end 1 million danskere, spiser overvejende eller helt vegetarisk (Coop Analyse & DVF 2023).
Hvor meget mindre kød spiser danskerne?
Samlet set spiser knap 46 % af europæerne mindre kød sammenlignet med for et år siden, hvor tallet for danskernes vedkommende er på 37%. Dermed har 63% af danske forbrugere ikke har reduceret deres kødforbrug, hvilket placerer Danmark på en delt sidsteplads blandt deltagerlandene i denne del af undersøgelsen.
Hvad bliver der spist mest af i verden?
Der er fortsat mest grisekød på det globale spisebord, men kyllingen overtager snart førstepladsen. Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Kan man leve uden kød?
Du kan sagtens undvære forarbejdede kød- og fjerkræprodukter og skære ned på kødet uden at komme til at mangle proteiner, vitaminer eller mineraler – det er der nemlig også masser af i fersk fjerkræ, fisk og bælgfrugter som kikærter, bønner og linser.
Er kød sundt eller usundt?
Magert kød er en næringstæt fødevare, der bidrager med vigtige næringsstoffer, blandt andet protein, B-vitaminer – særligt B12-vitamin – jern, zink, selen og cholin. Vælges udskæringer, der ikke er magre, så bidrager kød også til indtag af mættet fedt og er dermed også en potentiel kilde til vitamin D.
Hvilken aldersgruppe spiser mindst kød?
De 18-34-årige er tilsvarende den gruppe, hvor færrest spiser kød. I denne aldersgruppe gælder det 61%, mens tallet for de 35-54-årige er 79% og 82% for de 55-74-årige.
Hvad spiser den gennemsnitlige dansker?
- Rugbrød med pålæg.
- Pizza.
- Sandwich mv.
- Burger.
- Kylling med kartofler og/eller grønt.
- Pastaret (ekskl. pasta med kødsauce)
- Pølser (fx hotdog, medister, pølsehorn)
- Frikadeller med tilbehør.
Hvor ofte spiser danskere ude?
Tal fra 2017 viser, at danskerne i gennemsnit går ud og spiser 1,6 gange pr. uge eller i gennemsnit 81 gange om året. Det tal lå på 77 gange året før. Tallene fortæller også, hvordan udespisningen fordeler sig ud over Danmark.
Hvad er det mest spiste i Danmark?
Danskernes mest spiste aftensmåltider
Rugbrød med pålæg, pizza, sandwich og burger er de fire mest spiste måltider.
Hvilket land i verden spiser mest usundt?
Britterne indtager førstepladsen - de forkæler nemlig sig selv med junkfood seks gange om måneden, stærkt efterfulgt af belgierne. Østrig, derimod, leder sig ikke i fristelse mere end højest to gange om måneden. I Danmark spiser vi stort set lige så meget junkfood som vores europæiske naboer.
Hvilket land i verden spiser mest ost?
Grækeren spiser i gennemsnit 23,8 kg ost om året, og med den statistiske usikkerhed i tankerne spiser franskmanden stort set det samme, nemlig 23,7 kg. Herefter følger Tyskland, der i gennemsnit spiser 20,9 kg, Italien 20,1 kg og Sverige 17,2 kg. Alle disse lande er blandt de store ostemarkeder for Arla Foods.
Hvem spiser mest fastfood i Danmark?
Flere mænd og yngre danskere spiser fastfood mindst en gang om ugen end resten af befolkningen. 55 % af kvinderne og 65 % af mændene spiser fastfood mindst en gang om ugen, mens 72 % af de 18-24 årige og 76 % de 25-34 årige spiser fastfood ugentligt.
Hvor meget kød spiser en amerikaner?
I gennemsnit bruger en amerikaner to gange sin egen vægt om året i kød: 44 kilo oksekød 31 kilo svinekød og 48 kilo fjerkræ pr. indbygger. I Danmark bruger vi mindre oksekød (18,4 kilo), men til gengæld mere svinekød (56,9 kilo) samt 18,1 kilo fjerkræ.
Hvem spiser mest svinekød?
Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere, vietnamesere og til en vis grad amerikanere. Det er forbudt jøder og muslimer at spise svinekød.