De fleste kommuner i Danmark holder vinterferie i uge 7, men 20 kommuner har vinterferie i uge 8.
Hvilke kommuner har vinterferie i uge 8 i Danmark?
I disse kommuner ligger vinterferien i uge 8: Nordjylland: Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Rebild, Vesthimmerland. Sjælland: Albertslund, Glostrup, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Køge, Lejre, Roskilde, Rødovre, Solrød, Stevns, Vallensbæk.
Hvilke skoler har ferie i uge 8?
I Danmark er vinterferien en ugelang skoleferie, som typisk ligger i uge 7 eller uge 8. Placeringen af vinterferien afgøres af den enkelte kommune, og de fleste har lagt den i uge 7, bortset fra kommunerne i Nordjylland, på Østsjælland og Vestegnen, hvor ferien traditionelt har ligget i uge 8.
Hvorfor har Nordjylland vinterferie i uge 8?
Vintervejret kommer og går, men vinterferien i uge 7 ligger fast. Altså lige på nær de steder i landet, hvor man faktisk holder ferien i uge 8. Det er nemlig op til de enkelte kommuner at afgøre, fortæller historiker Keld Grinder-Hansen, der har forsket i skole- og uddannelseshistorie.
Hvorfor har Roskilde vinterferie i uge 8?
- Når kommunerne i Region Sjælland holder vinterferie i uge 8, skyldes det, at de lå i det gamle Roskilde Amt.
VINTERFERIEN 2017
Hvilke kommuner har vinterferie i uge 8 2024?
De fleste kommuner har lagt vinterferien i uge 7, bortset fra kommunerne i Nordjylland, på Østsjælland og Vestegnen, hvor ferien ligger i uge 8.
Hvor mange kommuner holder vinterferie i uge 7?
I dag holder 77 ud af landets 98 kommuner vinterferie i uge syv, mens det hos 20 kommuner er i uge otte. På Bornholm har man valgt en helt tredje mulighed og afholder ferien i uge ti.
Hvornår har de vinterferie på Bornholm?
Mange af feriestederne har åbent hele vinterhalvåret, og du kan derfor nemt tage på ferie hvilken som helst uge, eksempelvis i skolernes vinterferie i uge 7. Du kan også nyde Bornholm med et juleophold i uge 51 eller 52.
Hvornår har nordmænd vinterferie?
De fleste nordmænd har vinterferie i uge 8, men nogle dele af landet holder det først i uge 9 eller 10. Afhængigt af fylke. Sverige: Her kalder de vinterferien for ”sportlov”, og den ligger et sted mellem uge 7 og 10, alt efter hvor i landet man bor.
Hvornår har man vinterferie i Brøndby?
Vinterferie uge 7
Brøndby Gymnasium holder vinterferie i uge 7. Vi er tilbage igen mandag d. 19. februar 2024.
Hvorfor har skolerne 7 ugers ferie?
Men i 1950'erne begyndte skolerne i byerne at holde sommerferie i juli, ligesom vi gør i dag. I byerne skulle der nemlig ikke høstes. Man mente også, at børnene havde brug for at holde ferie og slappe af i stedet for at arbejde. Derfor ligger skolernes sommerferie nu i juli og varer cirka seks uger.
Hvor mange uger ferie har lærer?
* Arbejdstiden i et skoleår udgør for fuldtidsansatte 1924 timer inklusiv ferie og helligdage. * Lærerne har fem ugers ferie + 6. ferieuge. Reelt er lærernes arbejdstid dog indrettet sådan, at de i mange uger arbejder mere end de 37 timer, mens de til gengæld holder fri i skolernes ferier.
Hvornår er der vinterferie i skolerne?
Vinterferien placeres typisk i uge 7 eller 8. Enkelte kommuner lægger vinterferien i uge 6 eller 9. Endelig kan vinterferien tilrettelægges fleksibelt, således at den enkelte familie selv kan vælge, hvilken uge - blandt et antal mulige - familien kan holde vinterferie.
Hvilken uge har København vinterferie?
Vinterferie er i uge 7, mandag d. 12. februar - fredag d.
Hvornår er der vinterferie i Malmø?
17. - 23. februar (vinterferie/"sportlov" i uge 8 i Skåne, men i uge 7 - 11 i andre regioner).
Hvornår er der vinterferie i Hillerød?
I uge 7 er det børnenes vinterferie og Hillerød.nu kommer her med nogle forslag til, hvad man kan finde på af nye og sjove vinteraktiviteter med børnene.
Hvilken uge er der vinterferie i Sverige?
I Danmark holder de fleste skoler vinterferie i uge 7 og 8. I Skåne, Blekinge, Halland og Syd- og Østsmåland har børnene fri fra skole i uge 8, mens de i det nordlige Småland og Gøteborg har fri i uge 7.
Hvor stammer vinterferien fra?
Kommunerne håbede, at elevfraværet ikke ville blive spredt over en række uger, men at det i stedet blev koncentreret inden for én ferieuge, fortæller Keld Grinder-Hansen til TV SYD. De første kommuner startede med at indføre vinterferien i 70'erne, og den blev landsdækkende i sidste del af 80'erne.