Det er muligt at læse til lærer 18 steder i Danmark. Man kan læse til lærer i: Esbjerg, Fredericia, Frederiksberg, Haderslev, Hillerød, Hjørring, Holstebro, Jelling, København, Nørre Nissum, Odense, Roskilde, Rønne, Silkeborg, Skive, Vordingborg, Aalborg og Aarhus.
Hvor kan du læse til lærer?
Uddannelsen til lærer foregår her: Bornholm: Københavns Professionshøjskole (kp.dk) Esbjerg: UC Syd (ucsyd.dk) Fredericia: UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole (ucl.dk)
Hvad kan man læse videre til som lærer?
Med en læreruddannelse har du mulighed for at efteruddannelse på forskellige niveauer og for egentlig videreuddannelse på master- eller kandidatniveau. Du kan efteruddanne dig til fx skolebibliotekar, skoleleder, praktiklærer eller uddannelses- og erhvervsvejleder.
Hvor lang tid tager det at læse til lærer?
Læreruddannelsen er et fuldtidsstudium på 4 år (240 ECTS). Når du er færdig med din uddannelse, er du uddannet professionsbachelor som lærer i folkeskolen. Du vil i din uddannelse indgå i praksissamarbejde og tværfaglige aktiviteter og arrangementer med skoler, der er med til at udvikle din lærerfaglighed.
Hvor mange pladser er der på læreruddannelsen?
Læreruddannelsen har lige som pædagoguddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole mange ledige studiepladser. Alle tre uddannelser havde samlet set over 1.874 ledige pladser, da optagelsestallene for studieåret 2022/2023 blev offentliggjort i slutningen af juli.
Optiske Illusioner Der Smelter Din Hjerne!
Kan man læse til lærer online?
Lærer (NET) Den netbaserede læreruddannelse er for dig, der gerne selv vil tilrettelægge din tid, har brug for en fleksibel hverdag og som kan arbejde struktureret - både alene og sammen med din studiegruppe. En del af studiet foregår hjemmefra med dine undervisere og dine medstuderende.
Hvad koster det at læse til lærer?
pr. et ECTS. Den samledes pris for de 150 ECTS er således 82.500 kr og for 135 ECTS 74.250 kr.
Hvor hurtigt kan man blive lærer?
Normalt vil det tage 2-3 år at blive meritlærer. Hvilke adgangskrav er der? For blive optaget på en meritlæreruddannelse skal du opfylde følgende krav: Du skal have gennemført en videregående uddannelse enten på professionsbachelor-, bachelor-, eller kandidatniveau.
Kan man blive lærer uden uddannelse?
19 pct. af lærere i folkeskolen har ikke en læreruddannelse. Der er sket en markant stigning i andelen af ikke-uddannede lærere siden 2012, hvor andelen var knap 10 pct. Blandt de ikke-læreruddannede med lærerarbejde i folkeskolen har størstedelen ikke en erhvervskompetencegivende uddannelse.
Kan man læse enkeltfag på læreruddannelsen?
Enkeltfag på læreruddannelsen er for dig, som gerne vil fordybe dig i et fag og få ny eller større viden og nye eller styrkede kompetencer inden for et bestemt område (det fag, du vælger). Åben uddannelse er et tilbud til dig, der ønsker en efter- eller videreuddannelse ved at tage enkelte fag på læreruddannelsen.
Kan man gå fra at være folkeskolelærer til gymnasielærer?
Du kan ikke gå fra folkeskolelærer til gymnasielærer. Folkeskolelærer går man 4 år på seminarium. Hvis du skal være gymnasielærer, så skal du tage en kandidatuddannelse i to gymnasierettede fag, som f. eks.
Hvor lang tid tager det at læse til folkeskolelærer?
Opbygning. Uddannelsen er opdelt i to års teoretisk undervisning, et års praktik og igen to års teoretisk undervisning, i alt fem år. Uddannelsen er tilrettelagt med fire linjefag, pædagogik, psykologi og didaktik gennem hele uddannelsen.
Hvad er forskellen på lære og lærer?
Undervisningsministeren (Ulla Tørnæs): Undervisning og læring er grundlæggende to sider af samme sag. Undervisning har en lærer som hovedaktør, mens læring har den modtagende – eleven – som hovedaktør.
Hvor mange har søgt ind på læreruddannelsen?
I alt har 54.279 personer søgt om optagelse. Ud af dem har 1.610 søgt ind på læreruddannelsen, og det er et fald på 4 procent siden sidste år.
Kan man gå fra pædagog til lærer?
Om meritlærer-uddannelsen
Meritlæreruddannelsen er en særligt tilrettelagt uddannelse for dig, der i forvejen har en afsluttet uddannelse. På meritlæreruddannelsen får du de faglige, pædagogiske og praktiske forudsætninger for at kunne virke som lærer i folkeskolen.
Kan man skifte fra pædagog til lærer?
Optag på meritpædagog som ordinær pædagogstuderende
Hvis du ønsker at skifte fra ordinær pædagoguddannelse til meritpædagoguddannelsen som sporskifte, skal du søge om optagelse på meritpædagoguddannelsen. Du kan få merit for allerede beståede moduler på pædagoguddannelsen.
Hvor mange linjefag på læreruddannelsen?
Nogle af modulerne er valgfri, andre er obligatoriske. Modulerne kan være forskellige mellem de enkelte uddannelsessteder. Der er 21 forskellige undervisningsfag på læreruddannelsen. VIA Læreruddannelsen udbyder samtlige fag.
Hvordan uddanner man sig til lærer?
Læreruddannelsen er en professionsbachelor, som varer fire år. For at blive optaget på uddannelsen skal du have en gymnasial adgangsgivende eksamen. I løbet af de fire år lærer du at planlægge din undervisning fagligt og pædagogisk, og der indgår i alt tre praktikforløb, som hver har forskellige temaer.
Hvordan bliver man lærer på en efterskole?
Ja de fleste der læser til efterskolelærer har en gymnasieuddannelse eller en HF, da undervisningen i efterskolelærer ligger på det niveau. Du kan læse om uddannelsen og krav her. Uddannelsen til efterskolelærer svarer til en professionsbachelor og tager 3 år.
Kan man studere på deltid?
Undervisningen ved universiteternes deltidsuddannelser foregår oftest på deltid, men kan også foregå som heltidsundervisning. Undervisningen vil oftest foregå om aftenen, i weekends, på enkelte hverdage eller eventuelt være tilrettelagt som fjernundervisning. Uddannelserne udbydes efter efter § 5 i universitetsloven.
Hvad tjener en folkeskolelærer i startløn?
En folkeskolelærer tjener i gennemsnit 47.200 kr. (inkl. pension) om måneden før skat, en pædagog tjener 38.700 kr., mens sygeplejersker tjener 43.300 kr. inkl.
Hvor meget stiger en lærer i løn efter 8 år?
Efter 8 års anciennitet er grundlønnen løntrin 33 + kr. 2.000. Efter 12 års anciennitet er grundlønnen løntrin 37 + kr. 2.000.